Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 590
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Ние сме на 13 дни, ако има във всеки памперс почти, дупето й е червено вече. Почнахме да я мием след смяна. И аз съм чувала за зелено ако и настинка, казвали са ми че ако ям сладко и кърмя ставало зелено, но не е вярно. Виж утре как ще е питай педи.
Моята бебка киха като я събличам, хем у нас не е студено. Понякога има бели сополчета и хърка. Днес ми се струва, че покашля, водихме я на лекар, каза че всичко е наред. Пъпчето й падна в родилното, но у нас прокърви няколко дни. Все още има жълтеница. Направо яко се шашкам, а ми е второ. Поне качва засега добре,  някъде 300-350 гр за 9 дни, а сме само на кърма...

# 391
Мами, помагайте : уж сме вече 11 дена на едно и също АМ и малко кърма, а памперсите все по-рядко се пълнят. Акото стана зелено и обилно, но веднъж дневно. Дали да не потърсим педиатър?

Моя бебо от два дни ака ту зелено,ту жълто...ноо по най малко 10 пъти,почти на всяко сукане на поискване е.Четох за това зелено ако,че мн зависело кое мляко пие само предното ставало така,но аз за вс случай утре ще го заведа до педиатъра

# 392
  • WonderLand
Момичета, с какво предпазвате бебоците от комари и насекоми? Вкъщи ясно, че комарник, но навън как се справяте? Като гледам няма репеленти за новородени, а не съм сигурна, че само комарника ще е достатъчен, особено ако се наложи излизане без количка, а със слинг примерно.

# 393
Момичета, с какво предпазвате бебоците от комари и насекоми? Вкъщи ясно, че комарник, но навън как се справяте? Като гледам няма репеленти за новородени, а не съм сигурна, че само комарника ще е достатъчен, особено ако се наложи излизане без количка, а със слинг примерно.
аз съм със комарник , а за слинг знам че трябва да са по големи бебоците.май , но.може и да греша

# 394
Въпросче за хеморидите, с които се обзаведох - купих си проктогливенол и намазах по инструкция (пише, че може да се използва при бременност и кърмене), обаче след 2 часа започна да ми пари на дупето, нормално ли е? Така ли действа?

# 395
SilverDream, взела съм Занзи спрей
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/8327

# 396
Добро утро, преди малко ставайки видях, че по ежедневната ми превръзка има кафяво - розови зацапвания, като след цикъл. Възможно ли е тапата да тръгва да пада?

# 397
Да питам мамите със секцио - кога ви махнаха шевовете? Моето беше във вторник и ми казаха до сряда да отида за махане, но се чудя кое е по-добре, по- рано ли да се махнат (днес) или възможно най късно в сряда?

Иначе бебчо е на шест дни вече, от вчера сме си вкъщи Blush снощи първото къпане беше голям смях Joy изцяло е на кърма и не мога да преценя колко изяжда, но пък след хранене спи поне по два часа, което според мен значи, че е нахранен. Има ако във всеки памперс и е тъмно зелено и рядко, но на мен ми казаха, че така е нормално и после ставало към горчичено жълто.

# 398
  • София
Въпросче за хеморидите, с които се обзаведох - купих си проктогливенол и намазах по инструкция (пише, че може да се използва при бременност и кърмене), обаче след 2 часа започна да ми пари на дупето, нормално ли е? Така ли действа?
Не, не е нормално, не двйства така. Не би трябвало да усещаш нищо.

# 399
Стискаме палци на всички чакащи мами. Да ви е леко раждането!
Моята бебка акаше по 3-4 пъти на ден, докато я кърмих по-често. След това се усъмних, че не й е достатъчна кърмата и започнах да се цедя с помпата за да видя с какво количество г/д я храня. Редувам кърма с АМ, но все по-малко кърма пускам и се увеличава броят на хранения с АМ, въпреки стимулацията, цедене, сукане, ядене на какви ли не храни за кърма, пиене на чайове... Акането стана 1 път на ден или 1 път на 2 дни. Във форумите за кърмене като чета и се обнадеждавам, че е достатъчно кърменето, после отида на консултация и ми кажат да дохранвам най-добре и толкова схеми на хранене смених, че горкото бебенце... Кой да слушам?! Мога ли да поема риска да не си храня детето с достатъчно количество - не! И тъпчем АМ...  Отделно има доста неприятни колики - напъва се, пръцка, коремчето все кораво... Давам Био Гая и Био Амика, не знам дали има подобрение, но вчера давах Еспумизан, вместо БиоАмика и резултатът беше ужасен - щеше да й се пръсне коремчето, не знам дали е съвпадение.

# 400
Здравейте, да се отчета и аз Blush
Днес ходих на преглед в болницата:
 - направиха ми запис на тоновете, казаха че са супер
- оказа се,  че съм с 2,5см разкритие, изгладена шийка и скъсяване на 50%
- плацента 3та степен и намалели води
-бебчо си е наместил главичката, готов и чака
Понеже нямам контракции и понеже днес вече станало късно за системи, ме викат утре рано да ме предизвикват.
Имам нещо като менструални болки и мисля, че тапата ми падна..
Чакам си, предупредиха ме че може и сам да си тръгне до утре.
Притеснено ми е, стискайте палци дано всичко мине леко Blush

# 401
  • София
Стискам палци на чакащите, ако още има такива! И аз вече се изнервям максимално от това чакане, не му се излиза на моето бебе и това е! По този повод има ли мами, преносващи или преносили със второто дете?!
Някой ми беше казал, че щом съм преносили първото, ще пренося и второто, а аз бях сигурна, че ще родя по-рано.

# 402
  • WonderLand
Таня, стискам палци, Съни, на теб също. Аз в сряда съм на тонове и тогава ще решаваме какво ще правим в зависимост от прегледа. Тъкмо гъбичките на крака ми минаха и се появиха по външния ръб на големите срамни отгоре, или поне аз си мисля, че са гъбички. Ще питам АГ и се надявам да не са причина за секцио, тъй като са далече от влагалището, а и нямам нито течение, нито дискомфорт, защото това ще е просто шамар в лицето ако заради нещо такова се наложи да ме режат след напълно безпроблемна бременност.

# 403
Здравейте, да се отчета и аз Blush
Днес ходих на преглед в болницата:
 - направиха ми запис на тоновете, казаха че са супер
- оказа се,  че съм с 2,5см разкритие, изгладена шийка и скъсяване на 50%
- плацента 3та степен и намалели води
-бебчо си е наместил главичката, готов и чака
Понеже нямам контракции и понеже днес вече станало късно за системи, ме викат утре рано да ме предизвикват.
Имам нещо като менструални болки и мисля, че тапата ми падна..
Чакам си, предупредиха ме че може и сам да си тръгне до утре.
Притеснено ми е, стискайте палци дано всичко мине леко Blush
Почти същото е и при мен 2.5 с 50%. На мен ми дадоха няколко дни да се разхождам, не се спрях километри разходки стълби и тн. Ще видим утре какво е положението и на мен док ми дава зор Simple Smile
На моменти имам контракции и едно придърпване в шийката и пробождане по 10 едно след друго, но щом си почина и спират, сигурно не са истинските още.

# 404
Колко трябва да  наддават бебчетата в началото,моето за 14 дни е наддало 350 гр и в сряда ни викат пак за теглене явно и се стори малко на педиатърката(той е само на кърма на поискване)

Общи условия

Активация на акаунт