Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 575
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Момичета , моята беба е на 11 дни и не мога вече да преценя колко трябва да яде , до онзи ден и стигаха 30 мл , днес изяде повече от 60 и пак иска. При вас как са нещата

# 376
  • Благоевград
Здравейте,отдавна не съм писала нямам време покрай децата.
Моето момченце се роди на 31.05 в 8 часа сутринта 3.200 кг. 49 см. Честито на всички мами,които са родили малките душички да са ви живи и здрави,много да ви радват.

# 377
Момичета , моята беба е на 11 дни и не мога вече да преценя колко трябва да яде , до онзи ден и стигаха 30 мл , днес изяде повече от 60 и пак иска. При вас как са нещата

Нашата педиатърка ми е обеснила ,че след 10тия ден трябва да изяждат около 100-110мл и така през целия първи месец.Втория стават 120мл и така.Но също така е по-важно количеството ,което изяжда за денонощие примерно единия път ако изяде 130мл,следващия може да е 70мл и така.

# 378
Здравейте,отдавна не съм писала нямам време покрай децата.
Моето момченце се роди на 31.05 в 8 часа сутринта 3.200 кг. 49 см. Честито на всички мами,които са родили малките душички да са ви живи и здрави,много да ви радват.

Честито! Здрав и щастлив да е! Simple Smile

# 379
male4ko_94,Честит да бъде юнака. Нека бъде здрав и късметлия!🍀

# 380
Ако няма как беба да е с теб, поискай помпа и се цеди на 3 часа по 5 минути на гърда поне. Моята кърма слезе 3ти ден, но ти ще усетиш момента по гърдите - ако са като камък и не може да спиш - на другия ден ще имаш коластра и до следващия ще тръгне и кърмата. Много е важно да пиеш около 4-5 литра вода и да не се отказваш от гаденето или кърменето.
2ри ден след секциото и още никаква наченки на коластра или кърма. Беба я мъча цял ден засуква, но само си играе и ме разранява. Купих си един чай на Хип за кърмачки ще пробвам. Кажете някое упражнение да стимулирам гърдите?

# 381
Здравейте мами. Аз сложих малката на гърда веднага след като се роди. Казаха ми ако се задържи на гърдата около 5 мин да я слагам на всеки 2 часа или винаги когато е будна за да стимулира. Не бях сигурна дали яде затова пробвах да изцедя и видях че имам коластра. Постоянно я слагах, зърната започнаха да болят но не се отказах, горещ душ и масаж. Сега съм 3 ден и вече започнаха да се пълнят и болят. Така ми казаха и от болницата че до 3тия дин ще тръгне но постоянно да слагам бебка на гърда.

За акането ние се изакахме на следващия ден. По-скоро ми казаха да я наблюдавам че трябва да пиша.

Поздрави на всички мами.

# 382
  • WonderLand
На нас на училището за бременни ни обясниха, че докато бебето засуква, а и по време на кърмене не трябва нито да боли, нито да е дискомфортно на зърната. Ако има нещо такова значи бебето не е в правилна позиция и мачка зърното с венци вместо с езиче.

Остана ли някоя чакаща мама? При мен още нищо...

# 383
  • Сандански
На нас на училището за бременни ни обясниха, че докато бебето засуква, а и по време на кърмене не трябва нито да боли, нито да е дискомфортно на зърната. Ако има нещо такова значи бебето не е в правилна позиция и мачка зърното с венци вместо с езиче.

Остана ли някоя чакаща мама? При мен още нищо...
Аз съм от чакащите, но терминът ми е 01.07. В понеделник ще уточним кога ще ми е секциото дали тази седмица или ще чакаме още. Докторката иска максимално до термин и ако има признаци за раждане.  А на  моят момък май не му се излиза, защото нямам никакви подготвителни контракции, корема си ми е високо, шийката не е скъсена и водите ми бяха в норма на последния преглед. Та незнам в понеделник ще ви кажа какво ще е 😊

# 384
  • София
И аз още чакам и се побърквам вече! Мислех, че ще съм родила отдавна, уж беше голямо бебе, ама явно ми излязоха криви сметките Wink Дано само се родят по живо по здраво и всички да сме добре, пък когато-тогава!

# 385
И аз съм от чакащите.Насрочихме секцио за 25.06,а утре влизам в болницата.Дано всичко мине добре,нямам търпение вече да си гушна бебчето.

# 386
И аз съм от чакащите и без индикации за скорошно раждане.

# 387
И аз си чакам Simple Smile от  юлските мами съм с дата на секцио през Юни 😉

# 388
Мами, помагайте : уж сме вече 11 дена на едно и също АМ и малко кърма, а памперсите все по-рядко се пълнят. Акото стана зелено и обилно, но веднъж дневно. Дали да не потърсим педиатър?

# 389
  • София
При нас акото е веднъж на ден или на два дни, но си е жълто и кашесто като уж трябва да бъде. Попринцип зелено и рядко е признак я на настинка я на някакво друго неразположение, но разбира се аз не съм достатъчно компетентна в това отношение. Ако се задържи така поввчв от два дни аз бих потърсила мнение на педиатър.

Общи условия

Активация на акаунт