Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 538
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,момичета.Честито за новите ни бебчовци в групата. Нека са здрави. Нас ни изписаха в понеделник и още се нагаждаме вкъщи😃. И нашата кожа е на люспички,но и каката беше така,бързо минава. На мен преди секциото не са ми пукали водите. Лека вечер,ще се опитам да се включвам по-често😁

# 496
Вашите бебоци хълцат ли,нашата малка принцеса задължително за деня се е разписала . Не е фен на водата и чакаме да спре,за жалост установих ,че като поплаче спира вие как ги успокоявате?!🤷

# 497
Вашите бебоци хълцат ли,нашата малка принцеса задължително за деня се е разписала . Не е фен на водата и чакаме да спре,за жалост установих ,че като поплаче спира вие как ги успокоявате?!🤷
оо и нашата не само се разписва ами поне 5-6 пъти хълца , давам водичка ама не и минава от нея , ами от самосебе си

# 498
  • София
Честито на новите мамчета. Да сте живи и здрави всички и много щастие за напред с бебоците.
Мамчета аз да ви кажа има ефект от "спирането" на кърменето върху жълтеницата. Днес ще ни е 3ти ден и има доста осезаема разлика. Вчера си мислех, че си въобразявам, но снощи мъжът ми като се прибра и ми казва" вижда ми се по-беличка". Май това спомогна и за коликите понеже вече не чувам така да й пука коремчето и да се мъчи толкова да пръцка. Само нааканите памперси вчера беше един, но с доста и си личи, че е АМ, но си мисля, че като минем пак на кърма изцяло ще станат пак ба всяко хранене.

Върнах назад и видях, че лекарката, може би личната, те е накарала да спреш да кърмиш. Според мен е грешно. Аз с първото дете имах същия проблем, жълтеница патологична се води, а не обикновената физиологична. Та един месец и нещо след изписването, личната установи, че е жълто бебето и при направата на изследвания се установи че билирубинът е 200 при норма 19. Тогава отидохме, по препоръка, в Токуда при Масларска. Уникална ааааа жена, лекар, неанотолог, човек. Тя ми каза, че с кърменето допълнително му предавам нещо на бебето и за това не се изчиства от жълтеница та и че едно време в такива случаи майката се цедвла, преварявала кърмата и тогава я е давала на бебето. Но днес имало начин. Даде ми някакви прахчета, за 5 дни, даже тогава го нямаше в България, а тя ми го даде, и да продължа да си кърмя и ще се изчисти. Така и стана. До рече за месец и нещо беше над дало бебето доста иначе и в отделението щеше да ни остави. Лекарството мисля, че беше фенобарбитал, но не съм сигурна. И един лев не ми взе, уникална. Цял живот ще съм и благодарна.

# 499
Фенобарбитала се дава ма епилептици.. И се изписва със зелена рецепта, смятам че е доста по-вредно от хуманната..

# 500
  • София
Да, за това се изписва, не съм сигурна, че беше същото, но... Мисля, че това беше. Макар, че тогава го нямаше в Бг, а фенобарбитал ми се вижда странно да го е нямало. Не знам, радвам се, че тогава премина през този труден период.

# 501
Аз родих днес 26.06.2019г.Нормално Жасмин 3350 53см. Успехх на чакащите

# 502
  • WonderLand
Добре дошла малка Жасмин Heart

# 503
Честито, Виктория! Здрава и щастлива да е бебка. Бързо възстановяване на теб.

# 504
Да, за това се изписва, не съм сигурна, че беше същото, но... Мисля, че това беше. Макар, че тогава го нямаше в Бг, а фенобарбитал ми се вижда странно да го е нямало. Не знам, радвам се, че тогава премина през този труден период.
Благодаря за съвета, но ще продължа така всеки ден има разлика. Става все по-бяла. Не ми се иска да се тъпча с прахчета и тем подобни и без това през бременността имах толкова проблеми заради лекарства. Мисля, че адаптираното мляко е по-добрия вариант. Вчера й дадох през деня да цока понеже ме е страх да не се отучи от гърда, а и не се справям много с цеденето и да не ми спре кърмата. Явно доста е била стойността на билирубина щом толкова време не се изчиства.

# 505
Благодаря за съвета, но ще продължа така всеки ден има разлика. Става все по-бяла. Не ми се иска да се тъпча с прахчета и тем подобни и без това през бременността имах толкова проблеми заради лекарства. Мисля, че адаптираното мляко е по-добрия вариант. Вчера й дадох през деня да цока понеже ме е страх да не се отучи от гърда, а и не се справям много с цеденето и да не ми спре кърмата. Явно доста е била стойността на билирубина щом толкова време не се изчиства.

Билирубина доста интензивно се движи като стойности, но след преминаване на първата седмичка на бебето не е опасен.

Давате ли залъгалки?

# 506
  • София
Здравейте,
Честита и здрава да е Жасмин Wink
За хълцането, ако е спокойна, минава до 10-15 Мин. Тази нощ обаче се разхълца след ядене докато се засънваше. Пак дадох гърда, но по- празната и бързо спря.

# 507
  • WonderLand
Момичета, на антибиотик съм и се чудя дали мога да пия на своя глава и пробиотик някакъв, че много ме е страх от гъбични и фекции точно сега. Кърмата още не ми е слязла, но пък бебока здраво работи по въпроса. Предполагам има коластра за него, но като засуче и не иска да пуска, заспива и пак си суче, а като опитам да измъкна зърното не дава. Разбира се дохранвам, но се чудя при това положение дали мога да вземам пробиотик.

# 508
  • София
Няма проблем да пиеш пробиотик.

Залъгалка давам, държа на нея. По-добре от колкото да почне да смуче пръсти.

Хълца си редовно. Давам да суче малко и се оправя.

# 509
  • София
Момичета, на антибиотик съм и се чудя дали мога да пия на своя глава и пробиотик някакъв, че много ме е страх от гъбични и фекции точно сега. Кърмата още не ми е слязла, но пък бебока здраво работи по въпроса. Предполагам има коластра за него, но като засуче и не иска да пуска, заспива и пак си суче, а като опитам да измъкна зърното не дава. Разбира се дохранвам, но се чудя при това положение дали мога да вземам пробиотик.
А как разбираш колко да дохраниш.?

Общи условия

Активация на акаунт