Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 501
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • Плевен/Пловдив
За стимулиране на кърмата. Няма да съжалявате изпробвано не само от мен.

# 571
И ние сме на биоамика и биогая. Не знам дали има ефект.
А този крем бепантен може ли да се ползва превантивно и да се маже дупето на всяка смяна на памперс? Не ми се ще да я мажа със судокрем без да е подсечена.

Може да се ползва при всяка смяна на пелените, даже е препоръчително. Малко е скъпичък (17-18лева е 100грама), на нас ни стига за 1 месец, така че според мен е оправдан разход Simple Smile)

# 572
Здравейте,откакто родих преди 4 дена,упорито почнах да се цедя и да слагам бебчо на гърдите.Днес доволно изцедих 45мл точно за храненето.Обаче много ми се разраниха зърната от бебчо,дърпа силно и боли и на лявата пусна даже малко кръв и почнах с помпата.Дайте идеи как да си пооправя зърната.Дясната гърда пък колкото и да я цедя и да му давам да суче е напрегната и леко твърда около ореола.Confused

# 573
Здравейте,откакто родих преди 4 дена,упорито почнах да се цедя и да слагам бебчо на гърдите.Днес доволно изцедих 45мл точно за храненето.Обаче много ми се разраниха зърната от бебчо,дърпа силно и боли и на лявата пусна даже малко кръв и почнах с помпата.Дайте идеи как да си пооправя зърната.Дясната гърда пък колкото и да я цедя и да му давам да суче е напрегната и леко твърда около ореола.Confused

Аз се оправих,като правих компреси на зърната с пакетчета от чай лайка,може и бани (да ги топиш за 5-6 мин всяко зърно в отвара или чай от лайка), купих си и силиконови зърна и ги ползвах няколко дни,докато ми заздравеят раните. Мажи задължително след всяко кърмене зърната с крем или чисто кокосово масло, много помага Simple Smile

# 574
  • София
Вземи Гармастан, много помага.

# 575
Мамите със секцио - как са ви шевовете? На външен вид всичко е наред, но усещам подутини под шева и се чудя дали да притеснявам лекар или е нормално (операцията ми беше преди 22 дена) ? 

# 576
Аз искам да попитам дали означава,че имам запушване. Боли ме леко около ареола на дясната гърда. Също когато бебка суче от ляватагщ гърда, имам  странни болки в дясната,като пробождане? 0.о

# 577
  • София
Пробождането е нормално, не е запушване. Просто тръгва кърма и от другата гърда. За леката болка също мисля, че не е запушване. Запушването (поне при мен си боли бая). При натиск ли ти е болката? При мен боли при натиск много, ако е запушено.

# 578
  • WonderLand
Аз се чудя какво да правя с лявото зърно,  бебчо не успява да захапе правилно, явно много голямо му идва зърното, защото като го поставя хубаво засуква за минута - две и после явно му се изплъзва, защото започва да го дъвче с венците си и сега адски ме боли. С дясното нямам ниакъв проблем. Чудя се дали да си взема силиконов протектор и да го помъча или да мина на помпата за няколко дни. Мажа обилно с лансинох след всяко хранене и днес слагах студен компрес, но преди малко пробвах пак и не знам дали продължавам да го слагам лошо или просто зърното е толкова наранено, че каквото и да прави детето си боли. Няма кръв, малкия прави хубсв вакуум и суче много добре, ама пустото зърно явно нещо не му е удобно.

# 579
Аз се чудя какво да правя с лявото зърно,  бебчо не успява да захапе правилно, явно много голямо му идва зърното, защото като го поставя хубаво засуква за минута - две и после явно му се изплъзва, защото започва да го дъвче с венците си и сега адски ме боли. С дясното нямам ниакъв проблем. Чудя се дали да си взема силиконов протектор и да го помъча или да мина на помпата за няколко дни. Мажа обилно с лансинох след всяко хранене и днес слагах студен компрес, но преди малко пробвах пак и не знам дали продължавам да го слагам лошо или просто зърното е толкова наранено, че каквото и да прави детето си боли. Няма кръв, малкия прави хубсв вакуум и суче много добре, ама пустото зърно явно нещо не му е удобно.
Аз съм с протектори от самото начало . Моята принцеса не.може да захапе хубаво зърната, май и идват малки ли и аз не знам , и съм с протектори.

# 580
И аз съм с протектори, зърната са ми плоски. Даже с тях се ориентирам, че има кърма, защото в тях се събира и я виждам. Едното зърно ме наболява от вакуума дето прави, ама не е болка за умиране.

# 581
Здравейте, момичета! Аз съм от юлските мами, но бебка подрани и станах юнска мама. На 28.06.2019г, в 17:32ч се роди първото ми детенце - Елеонора, 51 см, 3060гр. Естествено раждане без упойка.
Пожелавам леко раждане на тези, които тепърва им предстои!

# 582
  • София
Някоя раждала в Майчин дом София, секцио с избор на екип. Моля да сподели доволна ли е, шута ли е или лепенка и кой лекар си е избрала. Нямаше да избирам екип за секциото, но сега се чудя нещо.....

# 583
Мамите със секцио - как са ви шевовете? На външен вид всичко е наред, но усещам подутини под шева и се чудя дали да притеснявам лекар или е нормално (операцията ми беше преди 22 дена) ? 
Нормално е да има удебеляване около шева. Ако няма зачервяване, проблем с раната или болка - няма проблем.

# 584
Пробождането е нормално, не е запушване. Просто тръгва кърма и от другата гърда. За леката болка също мисля, че не е запушване. Запушването (поне при мен си боли бая). При натиск ли ти е болката? При мен боли при натиск много, ако е запушено.

Да, при натиск боли повече. Но ме боли и без да се пипам,когато е.препълнена. Успокоявам се,че не е запушена, защото като поомекне малко гърдата спира да ме боли. При теб  продължава ли да боли,когато омекне малко гърдата?

Общи условия

Активация на акаунт