Криминални досиета

• 440 227
  • 7 196
  •   32
Отговори
# 7 140
  • София
Да, единият е писал на майка си, но той не е сред убитите.

# 7 141
Един от тях бил счетоводител. Какво търси в гората счетоводител?

# 7 142
  • София
С какво да обясним това убийство?

Е точно ние от детективски клуб "БГ леля" няма да обясняваме убийството Simple Smile) Да се надяваме, че от полиция и прокуратура ще го обяснят, това им е работата. А може и на следствието да го възложат, май имаше вариант за престъпления, свързани с националната сигурност.
За мен фактът, че ДАНС са влезли там преди полицията, е показателен колко е била чиста работата на тая хижа. ДАНС не се разхождат току-така и "за всеки случай" към произволни убийства, дори да са зрелищни и в гранични райони, или поне аз така мисля де.
А конкретните хора - дали са били замесени пряко в нещо престъпно, или са невинни жертви в някаква по-сложна схема  - няма как да познаем, но дано ни огрее истинското знание, под формата на някакви убедителни резултати от разследването.
Това мистериозно телефонно обаждане - на някои места пише, че е от един от убитите, а на други - че е от липсващите. Четох някъде, че казал "не издържам повече". Много гадно, каквото и да е имал предвид Sad

# 7 143
абе Флип, нямам им доверие на ДАНС и на МВР, особено ако тия рейнджъри са нарушили интереса на местни мафиотски структури. Първо доста мълчаха, а после почнаха с някакви много странни версии...секти/самоубийства...ППЦ с дървената мафия нещата отиват много нависоко. Тоест, тук кой е виновен и кой е невинен не се знае и това, че ДАНС влиза може да е, защото тези са застрашаващи националната сигурност или защото ДАНС пазят интереса я на Шиши я на друг.

Кметът в интервюто каза, че не е имало деца и лагери там...откак рейнджърите са взели властта.

# 7 144
  • София
Имали са белезите на паравоенна организация. Стопанисват хижата от 2022 г., камери, дронове, техника, изолация... вероятно ДАНС са направили някакви асоциации и са проявили интерес.

# 7 145
Разследването ми прилича на сестрите Белнейски- един бюлюк хора тъпчат и се почесват на местопрестъплението.

# 7 146
  • София
абе Флип, нямам им доверие на ДАНС и на МВР, особено ако тия рейнджъри са нарушили интереса на местни мафиотски структури.

И аз не е чак като да им имам доверие по презумпция (за съжаление), но ние тук няма да разкрием нищо, което журналистите вече не са изровили, защото те са единственият ни източник на информация извън официалните изявления на "органите". С всички минуси на това де, че те и журналистите не са за голямото доверие.

Иначе са доста сигналите за именно мутренско поведение от обитателите на хижата. Тези сегашните, не някакви отпреди. Може би не точно трите жертви, може би различни хора с различни цели са гравитирали около сдружението и района, но че не са били ангели-пазители на гората мисля е ясно.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22219639

Доста подробна статия с груба хронология на събитията и история на мястото. Детските лагери са били малко по-назад във времето, ученичките май в настоящето... Хижата изглежда доста голяма и хубава, наистина ли цялата е изгоряла? Много жалко и за нея, ако е.

# 7 147
Цитат
Наистина по-скоро нещо с йога и източни практики има в техния социален кръг, ама това е за почти всеки софиянец сякаш.
Няма такова нещо.
Скрит текст:
Модерно е, но не е масово, освен в някои кръгове, които си придават важност и са адски дразнещи за реално практикуващите и философията. Извинявайте, но не можах да се сдържа. В повече ми идват вече тези превземки на столичани в повече.

# 7 148
  • sofia
Калушев не е женен за мексиканка. Нито един от главните герои няма жена . Поне по инфото до сега. По-скоро са омотани самите те в лични взаимоотношения. Калушев направил детските лагери по модел на лагер, в който той бил в САЩ на 16  години. Откъде имат толкова много пари за тази техника и оръжието? Едва ли е от лагерите. Сами казват, че всичко е с частно финансиране в едно интервю от 2022 г. Иначе не звучат нито като мутри, нито като рейнджъри поне тук.

Лагерът: https://360mag.bg/posts/110917

Интервюто за децата:

https://old-news.bnr.bg/horizont/post/101072862/ivo-kalushev-dec … -kak-da-si-igraat
Мисля, че в момента издирват точно това момче от интервюто, заедно с Калушев, което вече не е на 16 г, а на около 22 г. Тогава наричан Ники, днес техен съдружник Николай Златков.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 01:02 от googlish

# 7 149
Добре де, тримата убити мъже са замесени в това, което се е случвало в хижата. Поне такъв извод си правя. Живяли са там в присъствието на рейджърите, а може и те да са били такива. Кметът на селото е говорел с единия, който е познавал - всичко било ок, да не се притеснява. Ако не са замесени, защо изобщо рейджърите ще ги оставят в хижата. Идват, сварват ги там, гонят ги, пък ако оспорват - куршум в главата и два метра под земята. Звучи ми като картел от мексикански тип.

Иначе в стрийт вю намерих табелите им:

# 7 150
  • Пловдив
За този Дечо, много хора постват съобщения за него в момента в моя фийд и все позитивни и скръбни. Тоест, поне със сигурност не е бил някакъв маргинал.
Повечето хора са възпитани "за мъртвите или добро или нищо" и поне на светло нищо не излиза.

# 7 151
Янтра, абе според мен поне нямаше да има толкова изумени хора...
Ами в момента страшно много хора във ФБ пишат, че са познавали или директно тези хора или имат общи приятели и са ги виждали покрай тях и, че всякакви секти, паравоенни организации и тн били абсолютно неверни. И като им погледнеш профилите, те са се занимавали основно с адвенчър и природозащита. Може би се е налагало да се въоръжават, за да се борят със сечащите дърва.
По принцип, аз знам от личен опит още преди години, че кметовете и местната власт често са намесени във всякакво бракониерство, незаконна сеч и дори незаконно иманярство. Това аз съм го виждала с очите си в село близо до Ихтиман преди години още като 20 годишна.
Вече за щастие се отметнаха от версията за "ритуалното" самоубийство.

Всеки втори пост на тия им е как ходили. катерили и медитирали, гмуркали се и медитирали ...сори ама не ми се връзва...

За мен много се лъже в момента за този случай и се надявам  да е част от следствието тази стратегия на лъжи, а не да е целенасочено да се прикрие истината. Но доверие на ДАНС аз няма как да имам на 100%, защото често тези структури пазят интересите на властта, а не на държавата.
Просто се притеснявам да не стане поредното убийство, което държавата прикрива и не иска да реши и да искарат жертвите виновни за убийството си, при положение, че профилите на мъжете не се връзват за мен с оригиналните хипотези.

Пожарът е унищожил записи от камерите, а пожарът таман спрял и като влезли ДАНС и полиция пак се възобновил...еми съмнително си е. Дано излезе истината...

Чу ли се нещо за собственика, Иво Калушев? Той ми е най-подозрителен с мексиканската си връзка, претенциите за духовен учител, детски лагери и мексиканска съпруга...

Сам Нийл, не разбирам мнението ти. Тримата СА рейнджъри от хижата...единият убит е съосновател на самата организация Национална Агенция нещо си. И тримата са приятели и съоснователи на няколко други общи проекта, вкл някакъв "Европейски институт по спелеология", Тенебрис това с прилепа, организация за екстремни спортове, и тн. Те не са случайни гости, а са от основателите и фундаменталните членове.  Това, че са рейнджъри не ги прави паравоенни, защото сега бяхме в Копенхаген и там до Копенхаген има някаква природна зона и там също има Рейнджъри, които опазват природата и учат децата да общуват с нея. Не си представяй Чък Норис.

Това с табелите не е ок, обаче...И другото, което е подозрително, че веднага след основаването им са със споразумение с министерство....Тъмна история. И по медиите се твърди са подавани поне два сигнала за насилие на деца...

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 10:27 от MariyaHris

# 7 152
  • Glasgow
И моят роден град 'блесна' с разкрития за хора, мъчили животни срещу заплащане в интернет Cry ако е вярно каквото пишат по групите тези са по големи изроди и от двойката дето сме обсъждали преди тук, дето измъчват животни срещу заплащане.
https://actualnosvishtov.com/v-czarevets-zadarzhaha-mazh-i-zhena … lie-nad-zhivotni/

# 7 153
Аз даже не искам да го прочета. Предния път ми беше много зле.
Понякога ми се иска да сме някоя от онези арабските държави.
На тая скумрия да и отсекат двете ръце, на педофилите да им отсичат инструмента, а на убийците- главата!

# 7 154
  • Glasgow
Не са описани насилията в този линк, само че са задържани. Те живеят в Свищов, а 'студиото' им е в съседно село. Търсели са животинки по групи за животни. Боже, какви хора има сред нас, ако е тази, която пишат по групите я познавам по кварталному, изобщо няма вид на насилник/ психопат.

Общи условия

Активация на акаунт