Криминални досиета

• 441 193
  • 7 235
  •   38
Отговори
# 7 185
  • sofia
Кой е Ивайло Калушев, кое е семейството му...той е на около 50 години, и в далечните около 89 година е ходил на лагери с екстремни спортове в САЩ, а през 1992 г., едва 18 годишен решава да прави подобен бизнес в БГ.

# 7 186
  • Варна
Кой е Ивайло Калушев, кое е семейството му...той е на около 50 години, и в далечните около 89 година е ходил на лагери с екстремни спортове в САЩ, а през 1992 г., едва 18 годишен решава да прави подобен бизнес в БГ.
И аз това се зачудих.

# 7 187
  • София
Шефа на ДАНС отрича да е имало техни служители, Сарафов потвърждава за сектантска мрежа с педофилия. Май собственика е основния заподозрян. Експертизи още няма...

# 7 188
  • София
Терзиев за даренията към организацията. https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22224339
Склонна съм да мисля, че тези запалени природолюбители са използвани за параван за нечисти дейности и нещо се объркало и са им затворили устите. Писмото на изчезналия също ме навежда на това.

# 7 189
Не знам какво имат предвид със сектантска мрежа. Какво наричат полицаите секта. На мен ми изглеждат като някакви нърдове, но по-спортни. Училището е наречено на Школата за магьосници на остров Роук от романите на Урсила Легуин. Това е поредица, която не е толкова известна, но е от ранга на Властелина на пръстените, само дето си няма такава ракета носител като едноименния филм. Прекрасна е, между другото и не си представям как хора с такъв профил биха се замесили в престъпление. Но де да знам вече... В тази школа за магьосници се обучават само момчета. Тук само мочета ли са обучавали? Казват, че  се фокусират върху много малък брой за сметка на постижения. Освен това обяснението за финансирането на тези лагери на мен лично не ми прозвуча убедително...  С кого са свързани, откъде идват парите?

Скрит текст:
С какъв ресурс разполагате?

Работим тук в много тясно сътрудничество с Българската Асоциация по Екстремни Спортове, имаме и няколко бизнес организации в Мексико в областта на екстремните спортове и природните дисциплини. Също така имаме туроператорска агенция за VIP турове из джунглата на полуостров Юкатан. Наше е и едно от най-елитните училища за пещерно гмуркане в света – DivingMexico, в Ривиера Мая, най-големият курорт на Карибско море. От там идват средствата, които се пренасочват към Роук.

???

Казва се, обаче че през този лагер в продължение на над 20 години  са минали около 3000 деца. Вероятно ги разпитват...

За мен странни са няколко момента - въоръжението и това, че не са позволявали хората да минават оттам. Но кой не е позволявал? Тия три покойни нърда, или други? Сутринта гледах по Нова интервю с шефа на Балканка, които са първите, обърнали внимание върху странните неща с тази организация...

А, да и според мен този Ивайло вече не е сред живите, дано да не е така, но това определено е предсмъртно писмо към майка му. Ще го намери в другия свят и прочие...

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 16:15 от Iris04

# 7 190
Терзиев за даренията към организацията. https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22224339
Склонна съм да мисля, че тези запалени природолюбители са използвани за параван за нечисти дейности и нещо се объркало и са им затворили устите. Писмото на изчезналия също ме навежда на това.
И аз мисля като теб. Иначе сега всички са се втора Чили в убитите като че ли те са убийците и внушават на хората как видиш ли, едва ли не жената я пребил мъжа й, щото не му нарязала краставицата на еднакви кръгчета и си е виновна за боя...

# 7 191
  • София
За мен странни са няколко момента - въоръжението и това, че не са позволявали хората да минават оттам. Но кой не е позволявал? Тия три покойни нърда, или други?

Да. Но то не е казано, че тези "десетина" мъже в хижата са били хомогенна група с едни и същи цели и работа там. Може да са съжителствали по неволя, натрапено, да са имали вътрешни спорове.
Съобщението на Калушев си е предсмъртно послание, няма съмнение.

# 7 192
# 7 193
От директора на ДАНС

Денев даде подробности за проверката, правена преди 2 години. Тя е започнала по сигнал от гражданин. "Той съдържа твърдения за сексуални посегателства над малолетни и непълнолетни, паравоенни структури, които са се разположили на територията на въпросната хижа и за нещо като секта, да кажем - отклонение от общоприетите религиозни възгледи", каза Денев, цитиран от Нова тв.
Запитан дали е нормално паравоенна организация да пази хижата, Сарафов каза, че не е. "Бившият министър Борислав Сандов трябва да бъде попитан кой и защо е сключил договор с тази организация", подчерта и.ф. главен прокурор.

# 7 194
Терзиев е спонсорирал "сектата" тоест. И не се сеща дори да изкаже съболезнования на близките на загиналите. Зает е да оправдава себе си, че е набеден.

# 7 195
  • София
Интересна ще е информацията за откритото вътре оръжие. Засега никъде не пише какво е.
А очаквам скоро от Гранична полиция да опровергаят Терзиев, че са им помагали. Те никога не са толерирали такъв вид помощ. Така беше и по южната граница...

# 7 196
От директора на ДАНС

Денев даде подробности за проверката, правена преди 2 години. Тя е започнала по сигнал от гражданин. "Той съдържа твърдения за сексуални посегателства над малолетни и непълнолетни, паравоенни структури, които са се разположили на територията на въпросната хижа и за нещо като секта, да кажем - отклонение от общоприетите религиозни възгледи", каза Денев, цитиран от Нова тв.
Запитан дали е нормално паравоенна организация да пази хижата, Сарафов каза, че не е. "Бившият министър Борислав Сандов трябва да бъде попитан кой и защо е сключил договор с тази организация", подчерта и.ф. главен прокурор.
Че какво да кажат...И що  нищо не са правили, като са знаели преди 3 години? Чии са Сарафов и Денев?

# 7 197
Барса, ами така е, медалът има две страни. Но за мен е доста вероятно това с педофилията да е вярно. Защо? Ами защото имаме мъже, които нямат семейства и деца, ннито един от тях, и то цял отбор близки приятели. Мъже, които работят с деца и привличат деца. Една от организациите чак обявяваше стипендии за "курсанти", рекламираше конкурси за деца и тн.

Големи мъже, с които от 16 годишно работи едно момче. чак досега. Сигнали са пускани няколко пъти от родители. И според мен иде реч за секс с тийнове-момчета от скаутските лагери, които не са нелегални по бг закони и заради това им се е разминавало. Заради това Калушев в съобщението на майка си пише за деца и се оправдава как искали да помогнат, тоест оправдава се, защото знае, че ще изплува нещо с децата.
Самият Иво Калушев дава и много интервюта на тема деца -- как нямали детство, родителите им грешно ги отглеждали и тн-- човек, който самият няма деца.
Отделно духовните залитания...
За мен в целия лайфстайл има много червени флагове, съчетани със сигналите през годините и писмото на Калушев, наистина се обзалагам за педофилия. Педофилия не по бг закони, които позволяват секс с 14+ годишни, но развращаване и склоняване към секс на децата, които са им поверени.

# 7 198
  • София
Сега слушах първото интервю с кмета - на въпроса за лагерите и за децата, каза, че това е било мноооого отдавна. " Откакто те са взели хижата ли?" " Неее, нее, много по-отдавна, те не даваха пиле да прехвръкне, какви деца".

Никаква педофилия няма. Изсилиха се властите в зора си да очернят жертвите. Буквално през час-два изсипваха нова доза гадости, ей така, каквото им дойде на акъла - секта, педофилия, трафиканти, паравоенни ... само извънземни не са казали, че са.

За мен след поста на Терзиев ситуацията е ясна - натъпили са на някой властта и са ги думнали, сега цялото данс и мвр са впрегнати да ги изкарат най-черните, страшни и опасни хора в държавата. Също като ситуацията с русенския полицейски шеф си градят наратив.

# 7 199
Ритуалното самоубийство беше върха на екзотиката.

Общи условия

Активация на акаунт