Криминални досиета

• 449 854
  • 7 607
  •   99
Отговори
# 7 230
Ако беше свързано с педофилия си мисля, че нямаше да да се набиват така на очи...Не се връзва просто...За лагери оръжия не са нужни...

# 7 231
Барса, в другата тема беше публикувал линк към пост на "Неолитъ аз" в защита на убитите, а коментарите долу са интересни, особено един. На човек сблъскал се с тях, в територия , която той защитава. Споменава иманярство и много добра екипировка.
Прокопани тунели към пещера, взривни материали.. Това повече има сходство с профилите - приключение, търсене, откриване, адреналин, вместо педофилията.
Ами ако са открили нещо? Писмото, което разпространи майката за помощ към болно дете. Намесата на ДАНС. Конспирация от моя страна, но..

# 7 232
Любимото ми заключение е - нямат жени и деца, значи са педофили.
П.п. дървена мафия и каналджии няма как да се спрат с пръчки.

# 7 233
  • Пловдив
Хайде де, за какво им е толкова много оръжие?!?! Дървената мафия ще спирали, ама друг път.

# 7 234
За мен основният въпрос е какво казва Калушев с писмото до майка си, защото по всичко изглежда, че той е знаел предварително какво предстои. Първата възможност е да е знаел, защото ще го направи. Втората е да е знаел, защото е бил предупреден/заплашен. Ако е второто, защо не го е предотвратил. Аз клоня към първото, уви, защото изречението "всичко, което ще прочетеш, не е истина", говори, че той, знаейки какво прави, очаква как ще бъде представено, но за него "то просто не е така", сън в съня, друга реалност".

За мен бракониерската мафия, дървената мафия и т.н. са хора, които НЕ биха се впечатлили от хаховеец, дошъл от Мексико, да брани буковете около Петрохан. Представете си, бай Гошо, потомствен ловджия, на 2 кани с вино, колко точно му дреме от счетоводител и адвокат. И как си казва, "ууу,  у храстите сигурно с безшумния мотор е рейнджърът Х, нема да сбирам дружината тая събота". Дреме му, ама друг път.

Не са се борили с нищо. Хора, които биха имали такава кауза, ще търсят сподвижници, гласност, медии, а не 7 - 8 човека, да обикалят. Още, те са си имали едни 5 дка, дето зорко са пазели, защото са си техни. Реално те тези 5 дка са пазели. Едва ли Дечо, след като направи ДДС- то за месеца, е имал чисто физическата възможност да обхожда по-голям.периметър.

Счетоводителят и адвокатът звучат по-скоро като хора, правещи това с рейнджърството за развлечение. Имали са си отделен живот с професии, заетост, хора, извън това нещо.

Според мен в даден момент просто са разбрали повече за своя другар и той малко се е ядосал. Планирал го е. Драснал е някой ред на майка си, драснал е клечката и е изчезнал.

Според мен е жив. И се укрива.

За мен точно писмото е най-инкриминиращо. Защо изрично споменава, че отново се опитали да помогнат на "болно дете" и заради това всичко се случило...защо се споменава именно това с децата, защо се уточнява, че е момиче. Кой е Леон? За мен писмото е точно оправдателно за нови обвинения по педофилия, а майка му явно знае за старите и замазва очите на майка си, както го е правил много пъти.

Слушах му интервюто и ми стана много странно това 15 годишно момче, което сега е на 22 и е сред  издирваните, само ли е било с тях, имало ли е родители...искало да помага на другите деца да имат прекрасно детство като него, от 10 годишно е по Мексико да се гмурка...Абе само на мен ли ми е странно чичаци без деца да учат деца на любов и духовност...

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 19:52 от MariyaHris

# 7 235
  • Другата България
Любимото ми заключение е - нямат жени и деца, значи са педофили.
П.п. дървена мафия и каналджии няма как да се спрат с пръчки.
Нали?
Щом нямаш дете, не можеш да възпитаваш такова, друга цел имаш.
А, или си сектант. Blush

# 7 236
Мери_Ан, бе друго си е точно бездетни чички да възпитават чуждите малки момчета на тибетска любов.
Той и Майкъл Джексън обвиняваше хората, че са невежи и игноранти, че не го разбират за лягането с момченца на едно легло.

# 7 237
За втори от убитите, Ивайло Иванов, излиза информация от бивш съдружник, адвокат, че човекът е бил изключително ерудиран, с много висока правна експертиза, занимавал се с право и бизнес като консултант, образован в чужбина...
Би била много изненадана, ако се е забъркал с престъпна дейност...
Отново профил на ерудиран, образован човек с експертни знания и умения, а не мутра/паравоенен...нито пък маргинал-екотерорист

Много хора познавахме Ивайло Иванов, и да, такъв беше.
Ужасно тежко е това което се случва, за хората, които го познаваха.

Дано, макар и по-късно, истината да излезе наяве,, макар че при тази псевдозаконност се съмнявам. Прокуратата/МВР вероятно има специална причина за очернянето. Може и просто от простотия да е, но не вярвам.

# 7 238
  • Другата България
Не знам какво е “бездетни чички“ да възпитават когото и да било, а и не проявявам интерес.
Както и към слухове и лични интерпретативни съчинения.

# 7 239
  • София
И сега какво? Бърд пуснаха информация, че наистина миналата година е имало сигнал за дете в риск, но е потулен. https://www.facebook.com/share/p/1ARvGA8CTU/

# 7 240
Сега и друго ми направи впечатление. Той е бил във въпросната нощ на хижата. Оттогава телефонът му е изключен и няма връзка с него.

Мъжете не са имали оръжие в себе си, така че се изключва самоубийство. Аз изключвам и спречкване между тях. Излиза, че са били добре въоръжени, едва ли адвокат и счетоводител обаче, имат кой знае какъв опит с боравенето с оръжие. Ако мястото е било добре охранявано, как външни хора, ако са външни, са влезли и наличните вътре не са направили нищо.

Сарафов има едно изявление да четем между редовете за дейността им, касаеща деца. Той че си е просто ченге, просто е. Но едва ли го казва случайно.

Да не забравяме, че преподавател в детска школа бе хванат надрусан на гей оргия с младо момче. Така че, какъв е социалният профил на убитите, едва ли е сто-процентова гаранция за "извънкласните" им занимания.

Мексиканската линия също е много съмнителна. С тия мексиканци, напуснали Гинци и сходната дейност в Мексико.

# 7 241
Явно са въвели модела от Мексико за опазване на природата в джунглата. Там има няколко такива ( един такъ е Сиан Каан) и се пазят много строго от националната гвардия и екологичната полиция, която е въоръжена до зъби. Имат кпп-та и строги правила за посетителите като например - да ходат само по бански, да ходят боси, да не са намазани със слънчезащитен фактор. Наистина си е доста респектиращо присъствието на тежко въоръжени мъже за самите посетители. И там си имат разни " бандюги"-дървосекачи, бракониери, наркотрафик , а също гарантират и безопасноста на туристите.

# 7 242
Ето анонимно интервю от (твърди се)  близък на групата, включително на убитите. Имало бариери, влизало се с пропуск в хижата, хората там не били случайни, камери имало абсолютно навсякъде. Имало и напрежение и камери. От известно време се говорело за насилие над момчета. Виждал е 16-19 годишни момчета да охраняват хижата с маски и боксове, нещо се обучавали.. анонимният се скарал с тримата убити на тема работа.

Скрит текст:
Пред GlasNews.bg говори мъж, който твърди, че е близък приятел на издирвания Ивайло Калушев – Мексиканеца, както и че добре е познавал тримата убити.

По негово настояване името му не се публикува, тъй като се страхува за сигурността си. Разговорът е проведен при условие на анонимност.

Както вече медията ни съобщи, полицията извършва мащабни претърсвания в района на хижа „Петрохан“, включително горски масиви, пещери и места със сигнали за незаконни заграждения. По информация на източници на GlasNews.bg до момента никой не е открит в проверяваните зони. По случая се издирват няколко лица, сред които и Ивайло Калушев – Мексиканеца.

На този фон анонимният източник решава да проговори, но моли да не казваме името му, нито да споменаваме откъде е.

GlasNews.bg: От кога познавате хората, замесени в случая?

Източникът: Ивайло го познавам от години. С тримата убити също съм бил близък. Ходил съм многократно в хижата, не говоря от слухове, а от това, което съм виждал с очите си.

GlasNews.bg: Какъв беше режимът в хижата?

Източникът: Строг. Много строг. Това не беше обикновена хижа. Влизането ставаше само с разрешение. Не са три бариерите, както се говори – четири са. И не само бариери. Имаше охрана, проверки, списъци.

GlasNews.bg: Камери?

Източникът: Навсякъде. Не говоря само по сградата. По дърветата също имаше поставени камери, на много места из гората. Лично съм ги виждал. Освен това съм ставал свидетел и на спускани дронове в района – излитат, обикалят и се връщат.

GlasNews.bg: Колко хора са имали достъп?

Източникът: През седмицата вътре са влизали над 10 души, но не кой да е. С пропуски. Проверявани. Режимът беше като в охраняем обект, не като туристическа хижа.

GlasNews.bg: Как изглеждаше самата сграда?

Източникът: Голяма. Много по-голяма, отколкото хората си представят. Над 80 стаи. Преди около три години беше направен основен ремонт – всичко модерно, скъпо, ново. Не говорим за стандартна планинска хижа.

GlasNews.bg: Кога за последно сте били там?

Източникът: Преди около пет месеца. След това се скарахме.

GlasNews.bg: С кого и защо?

Източникът: С тримата убити. Спор за работа. Не искам да казвам повече. Оттогава не съм стъпвал там.

GlasNews.bg: Били ли сте свидетел на напрежение?

Източникът: Да. Имало е спорове. Караници. Напрежението не беше малко. Не беше спокойно място, въпреки че отвън изглеждаше така.

GlasNews.bg: Видяхте ли нещо необичайно около охраната?

Източникът: Да. Момчета на видима възраст между 16 и 19 години, често с маски, с боксове. Казваха, че „охраняват“ и че са „на обучение“. Повече от това не знам.

GlasNews.bg: Ставали ли сте свидетел на насилие?

Източникът: Лично – не. Не съм виждал насилие над деца. Това искам да е ясно. Но от около две години съм чувал от познати и хора от района, че се говори за такова нещо. Само слухове. Факти нямам.

GlasNews.bg: Защо решихте да говорите сега?

Източникът: Защото истината не е черно-бяла. Това не беше просто хижа. А хората, които загинаха, не бяха случайни. Страх ме е, затова не искам името ми да излиза.

Всички твърдения в интервюто са личен разказ на анонимен източник. Полицията продължава работата си по случая, включително издирването на заподозрени лица и проверката на дейността в района на хижа „Петрохан“.

Случаят остава един от най-загадъчните и тежки в последните години – с все повече въпроси и все по-малко отговори.

Интервю на Тодор Стефанов

# 7 243
Не видях да е пускано, това е публикувал преди 3 дни в личния си профил във фб. Отново звучи като да е знаел какво предстои.

"В тъги, в неволи, младост минува,
кръвта се ядно в жили вълнува,
погледът мрачен, умът не види
добро ли, зло ли насреща иде...
На душа лежат спомени тежки,
злобна ги памет често повтаря,
в гърди ни любов, ни капка вяра,
нито надежда от сън мъртвешки
да можеш свестен човек събуди!
Свестните у нас считат за луди,
глупецът вредом всеки почита:
"Богат е", казва, пък го не пита
колко е души изгорил живи,
сироти колко той е ограбил
и пред олтарят бога измамил
с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
И на обществен тоя мъчител
и поп, и черква с вяра слугуват;
нему се кланя дивак учител,
и с вестникарин зайдно мъдруват,
че страх от бога било начало
на сяка мъдрост... Туй е казало
стадо от вълци във овчи кожи,
камък основен за да положи
на лъжи святи, а ум човешки
да скове навек в окови тежки!
Соломон, тоя тиран развратен,
отдавна в раят нейде запратен,
със свойте притчи между светците,
казал е глупост между глупците,
и нея светът до днес повтаря -
"Бой се от бога, почитай царя!"
Свещена глупост! Векове цели
разум и совест с нея се борят;
борци са в мъки, в неволи мрели,
но, кажи, що са могли да сторят!
Светът, привикнал хомот да влачи,
тиранство и зло и до днес тачи;
тежка желязна ръка целува,
лъжливи уста слуша със вяра:
мълчи, моли се, кога те бият,
кожата да ти одере звярът
и кръвта да ти змии изпият,
на бога само ти се надявай:
"Боже, помилуй - грешен съм азе",
думай, моли се и твърдо вярвай -
бог не наказва, когото мрази...
Тъй върви светът! Лъжа и робство
на тая пуста земя царува!
И като залог из род в потомство
ден и нощ - вечно тук преминува.
И в това царство кърваво, грешно,
царство на подлост, разврат и сълзи,
царство на скърби - зло безконечно!
кипи борбата и с стъпки бързи
върви към своят свещен конец..."

# 7 244
  • София
Анонимни свидетели, Деньо Денев и Сарафов, които са венец на всичко отвратително и мафиотско в държавата ни.
Ще ме прощавате, ама каквото кажат тези двамата, го обръщам наопаки, за да разбера каква е истината.

Редактирам: В същото време съседа им застава с името си. https://www.facebook.com/share/p/1artjNPrgj/

Общи условия

Активация на акаунт