Криминални досиета

• 451 032
  • 7 652
  •   12
Отговори
# 7 215
Мери_Ан, а защо Калушев живее с деца, дори този 23 годишният (Николай) е в неговото обкръжение от 16 годишен...защо никой от тях няма свои деца и семейство, но активно работят с деца и то наркозависими, на които Ламата и духовния водач Калушев "помагал"? И живеят с малки момчета, които не са техни... Защо винаги само момчета печелили неговите "кастинги"?
Защо в Мексико е имал същата база с висока охрана, и там ли дървена мафия и природозащитнически дейности?

# 7 216
  • Другата България
Предполагам въпросите ти са риторични.
Нито аз съм човека, който може да ти отговори на тях, нито ти можеш да имаш достоверна информация само и единствено на база всякаквите теории на конспирацията, въртящи се из мрежата.

# 7 217
  • Пловдив
Bea, ти чете ли го Терзиев? Изобщо не го чета така аз, обаче знам, че всеки вижда различно.
Внимателно го прочетох, два пъти, за да съм сигурна, че го разбирам. И много не му вярвам.

# 7 218

Сам Нийл, не разбирам мнението ти. Тримата СА рейнджъри от хижата...единият убит е съосновател на самата организация Национална Агенция нещо си. И тримата са приятели и съоснователи на няколко други общи проекта, вкл някакъв "Европейски институт по спелеология", Тенебрис това с прилепа, организация за екстремни спортове, и тн. Те не са случайни гости, а са от основателите и фундаменталните членове.  Това, че са рейнджъри не ги прави паравоенни, защото сега бяхме в Копенхаген и там до Копенхаген има някаква природна зона и там също има Рейнджъри, които опазват природата и учат децата да общуват с нея. Не си представяй Чък Норис.

Това с табелите не е ок, обаче...И другото, което е подозрително, че веднага след основаването им са със споразумение с министерство....Тъмна история. И по медиите се твърди са подавани поне два сигнала за насилие на деца...

Не, аз действително не рабрах те (убитите) като какви се явяват, и общо взето си мислех на клавиатурата.

Обаче ми е странно, защо отцепват райнона на хижата, като са най-обикновени рейнджъри. Затова и първото нещо, което си помислих е картел.

Педофилия ми звучи като бързо отвличане на вниманието и потушаване на случая. Не казвам, че е изключена като опция, но за момента не ми е първо предположение за случващото се там. Защото, ако е педофилия, и те са активни участници, кой ще ги убие, като района е отцепен? Никой няма достъп до хижата. Освен собственика, който се издирва. Ама те са там от няколко години вече. Той също е замесен малко или много. Кметът също каза, че деца са ходили там отпреди години преди сегашния собственик да купи хижата, въпреки че това не значи, че реално не са ходили след това. И намерените оръжия в хижата, за какво са? От колко оръжия се ниждае един природен рейджър? А кмета каза, че е било пълно с оръжия.

Всъщност, повече съм склонен да вярвам на теорията за секта, предвид писмото към майката, предвид духовните учения, които някои от тях да следвали.

Обаче, най-много си мисля, че това е действително картел. Най-логично ми се струва на база това, което се знае.

- отцепен район, строго охраняващ се;
- оръжия, много оръжия;
- убийство на трима мъже - защо? Защо точно тези трима, като в хижата са живели повече хора? Къде са другите? Кои са другите?
- цялата хижа след това е изгорена - защо? Имало е улики, много улики - отпечатъци, днк, документи, видеозаписи, снимки, също и кучетата.

# 7 219
На кого му трябват карабини в гората...? Някоя ловджийски пушка, да, ама карабини... Все избирали момчета за лагера, а сега искали да излекуват момиче в чест на майка му.. Толкова е психо всичко.  Мисля, че ще излезе много по-страшно от хаотичните съобщения на полицията. За децата, посещавали лагерите, нещо знае ли се? Някои от тях са вече пълнолетни, може би, и биха могли да бъдат разпитани.

# 7 220
  • София
Иначе от целия тоя порой конспиралщина и взаимно изключващи се версии е вярна най-много една, обаче това не спира целокупната публика да предлага още и още, въз основа на почти нулеви данни.

Абсолютно. И в най-евтиния трилър как така ще се засекат обикновени екозащитници, паравоенни екозащитници, дървена мафия, друга мафия (трафик на хора), секта, детски лагери, педофилия с момчета, педофилия с момичета, лечение на деца, мексикански връзки, политически чадър... То животът верно е шарен, ама това е пълен гювеч.

# 7 221
Сега като се замисля, може и да са изтезавали хора и животни на живо в тъмния уеб. Това също би обяснило изброените неща по-горе.

Влязох много във филма.

# 7 222
  • Другата България
Да, а после са ги разчленявали, пекли ритуално и са ги изяждали.
Щом ще фантазираме.....

# 7 223
Да, а после са ги разчленявали, пекли ритуално и са ги изяждали.
Щом ще фантазираме.....

Защо да е фантазия? Точно такива камери на живо са реалност, особено в Азия. Достъпът до тях е изключително ексклузивен, а плащанията се извършват с крипто.

# 7 224
Ами ние не фантазираме, а обсъждаме това, което се коментира в пресата. Само защото са финансирани от Терзиев и ППДБ, не означава, че са невинни все пак.

Но да кажа за Дечо, че много хора из ФБ писаха изрично, че е много добър човек и , че е изключителен професионалист относно счетоводителство, фирмата му била една от най-добрите, изключително способен и начетен. Чак такива суперлативи не вярвам да са неискрени. Можеха просто деа кажат "беше мил човек", но не -- наистина вярвам, че е бил много добър професионалист.  Не виждам как такъв човек ще се хване с дрога. Моят фб фийд е гръмнал именно с Дечо -- от салса партньорки до клиенти на фирмата му. Не мисля, че мен ако ме пречукат в някоя хижа ще се намерят толкова хора да ме жалят, честно казано.

Същото четох и за Ивайло Иванов -- бил много способен професионално. Това за мен значи много -- тези хора не вярвам да ръгнат с дрога и трафик ей така за кинтите, защото имат успешни бизнеси.

Но това не значи, че организацията е хомогенна --Иво Калушев, за него няколко души споменават, че е единак, странен и тн. . От една страна изключително способен водолаз и пещерняк. От друга страна, всички сигнали са свързани с него. Той е организаторът на вилата. Той е организирал сходна вила и в Мексико (защо?). Той  е в орбитата на малки момчета.

В Гинци имало две мексикански семейства, сега изчезнали...и това е странно -- чий го дирят мексиканските семейства в Гинци?
Съвсем спокойно може хора като Дечо да са там искрено и да опазват природата, а други да се възползват от ситуацията и да използват уязвими наркозависими малки момчета...А канал за наркотици също може да има, но не всички да са били запознати. Локацията на самата хижа е много специфична и мексиканската връзка -- също.

# 7 225
  • Другата България
Разбира се, че това
Сега като се замисля, може и да са изтезавали хора и животни на живо в тъмния уеб. Това също би обяснило изброените неща по-горе.

Влязох много във филма.
си е фантазия, или хайде - “влизане във филм“.
И не, точно тази версия все още не е коментирана “в пресата“.
За този случай говоря, конкретно.
В Азия или Свищов може да е различно.

# 7 226
  • в пералнята
Ама в днешно време всичко се разбира изключително бързо - телефони, банкови движения, съобщения, gps движения, камери ...
И това са елементарни неща за проследяване, даже няма нужда човек да е на място.
Много удобно се пропускат тези неща, както и че са проверявани от ДАНС.

# 7 227
  • Deutschland/HE
От Фейсбук Pavlin Antonov, ферма Линбул
Цитат
Живея на 1,5км от хижа Петрохан. Те бяха най-близките до мен съседи.
Да, бяха затворени. За пет години така и не пристъпих оттатък бариерата. Не съм и настоявал. Много не знам за тях, затова ще се ограничи с това, което знам.
Тук в планината животът е различен. Не можеш да разчиташ на бърза помощ, полиция, пожарна, пътна поддръжка, снегопочистване, сметоизвозване... Можеш да разчиташ единствено на съседите си.
Ивайло и Пламен (двама от загиналите) са ме спасявали три пъти - караха ме през преспите до болница с тежка хипертонична криза, погрижиха се за мен и животните ми, когато преди година си счупих гръбнака. Помагали сме си взаимно безброй пъти. Така правят съседите в планината.
Ето и "престъпленията" им (за които знам), заради които според разни мижитурки заслужаваха да умрат. Без правомощия и реални средства за постигането му се опитваха да променят нещо. Когато оградиха двора си със "страшната"  им ограда, туристите трябваше да минават 50 метра встрани от старата пътека. През лятото тук идват десетки берачи на боровинки, на които патрулите напомняха да си съберат боклуците, когато си тръгват. Караха се и заснемаха бракониери. Гасяха пожари. Толкоз.
Щях да си трая. По-лесно е, удобно някак. Докато не изпълзяха всякакви мижитурки, да храчат злоба или да изкарат някой лев/евро със сензационни заглавия. Един вид, заслужавали са да загинат...
Не. Те бяха хора. Съседи. Това, което заслужават след такава трагедия, е мир на душите им.
Съболезнования към близките им.

# 7 228
Разбира се, че това

Влязох много във филма.
си е фантазия, или хайде - “влизане във филм“.
И не, точно тази версия все още не е коментирана “в пресата“.
За този случай говоря, конкретно.
В Азия или Свищов може да е различно.

А пресата реално какво знае? Вие вярвате ли на нашата преса? Щото аз не. Аз си правя извод единствено от това, което кмета каза, какво е видял и на база това, което се знае за мъжете. Ако са замесени хора от властта, да чакате , че пресата ще ви насочи към истината.

# 7 229
За мен основният въпрос е какво казва Калушев с писмото до майка си, защото по всичко изглежда, че той е знаел предварително какво предстои. Първата възможност е да е знаел, защото ще го направи. Втората е да е знаел, защото е бил предупреден/заплашен. Ако е второто, защо не го е предотвратил. Аз клоня към първото, уви, защото изречението "всичко, което ще прочетеш, не е истина", говори, че той, знаейки какво прави, очаква как ще бъде представено, но за него "то просто не е така", сън в съня, друга реалност".

За мен бракониерската мафия, дървената мафия и т.н. са хора, които НЕ биха се впечатлили от хаховеец, дошъл от Мексико, да брани буковете около Петрохан. Представете си, бай Гошо, потомствен ловджия, на 2 кани с вино, колко точно му дреме от счетоводител и адвокат. И как си казва, "ууу,  у храстите сигурно с безшумния мотор е рейнджърът Х, нема да сбирам дружината тая събота". Дреме му, ама друг път.

Не са се борили с нищо. Хора, които биха имали такава кауза, ще търсят сподвижници, гласност, медии, а не 7 - 8 човека, да обикалят. Още, те са си имали едни 5 дка, дето зорко са пазели, защото са си техни. Реално те тези 5 дка са пазели. Едва ли Дечо, след като направи ДДС- то за месеца, е имал чисто физическата възможност да обхожда по-голям.периметър.

Счетоводителят и адвокатът звучат по-скоро като хора, правещи това с рейнджърството за развлечение. Имали са си отделен живот с професии, заетост, хора, извън това нещо.

Според мен в даден момент просто са разбрали повече за своя другар и той малко се е ядосал. Планирал го е. Драснал е някой ред на майка си, драснал е клечката и е изчезнал.

Според мен е жив. И се укрива.

Общи условия

Активация на акаунт