Криминални досиета

• 444 395
  • 7 377
  •   65
Отговори
# 7 200
Барса, ами така е, медалът има две страни. Но за мен е доста вероятно това с педофилията да е вярно. Защо? Ами защото имаме мъже, които нямат семейства и деца, ннито един от тях, и то цял отбор близки приятели. Мъже, които работят с деца и привличат деца. Една от организациите чак обявяваше стипендии за "курсанти", рекламираше конкурси за деца и тн.

Големи мъже, с които от 16 годишно работи едно момче. чак досега. Сигнали са пускани няколко пъти от родители. И според мен иде реч за секс с тийнове-момчета от скаутските лагери, които не са нелегални по бг закони и заради това им се е разминавало. Заради това Калушев в съобщението на майка си пише за деца и се оправдава как искали да помогнат, тоест оправдава се, защото знае, че ще изплува нещо с децата.
Самият Иво Калушев дава и много интервюта на тема деца -- как нямали детство, родителите им грешно ги отглеждали и тн-- човек, който самият няма деца.
Отделно духовните залитания...
За мен в целия лайфстайл има много червени флагове, съчетани със сигналите през годините и писмото на Калушев, наистина се обзалагам за педофилия. Педофилия не по бг закони, които позволяват секс с 14+ годишни, но развращаване и склоняване към секс на децата, които са им поверени.

Ако беше това мотива за убийството нямаше да има по един куршум...

# 7 201
  • София
Ритуалното самоубийство беше върха на екзотиката.

А, да, това го забравих!

# 7 202
Бърди, аз също смятам, че не е редно да се очернят хората, загинали така трагично, без доказателства. Но целият текст на Терзиев е написан само да брани себе си. Сякаш не говори за тежко престъпление, а се обяснява как някой го очерня по еди какъв си метод. Буквално се оправдава.
А всъщност сигурно семействата на убитите имат доста по-тежък момент от него.
И това затваряне на пътища си го е имало, тежките оръжия също. Може и да не се разбере какво е, но си е било сериозно укрепление в гората. Аз не вярвам само да са пазили мечките.

# 7 203
  • София
Bea, ти чете ли го Терзиев? Изобщо не го чета така аз, обаче знам, че всеки вижда различно.

# 7 204
Да, прочетох го.

# 7 205
Добре де, ако са "настъпили" някой с позиции и власт, нямаше ли нещата да станат доста по-тихо и професионално и тези хора просто да изчезнат.
На мен изобщо не ми се вижда цялата работа да е дело на професионалист.
Прекалено е хаотично, показно, сякаш не е било планирано.
Едва ли някоя мафия, било то дървосекачната или друга, ще иска да и се вдига такъв шум в района и да се напълни с полиция.

# 7 206
  • София
Абе по няколко куршума в главата, както разказа кмета, не е много хаотично, баш професионално си е.
Хаоса идва от идиотите в мвр и данс, дето се чудят час по час какви да ги къдрят по медиите.

# 7 207
Забелязвате ли как се прокарва линията, че е добро и правилно съществуването и оперирането на една такава паравоенна дружинка на границата?

# 7 208
Доста си е зловещо. Дано има шанс да се разкрие истината. Не е нормално да се пресрещат хората и да се гонят, понеже са излезли сред природата.

Сега и фабрика за цигари огромна тайна. Как пък не се е разбрало за нея с години? Все пак е в село, не е в гората и охранявана в случая.

# 7 209
  • Другата България
Не са няколко.
С по един в главата, двама от тях.
Третият е с един под брадичката.

Не ги е гръмнал Ивайло. И той е жертва, дори мисля, че няма и да го открият - жив или мъртъв, вероятно второто.
В района има много пещери и всякакви други природни ....места, на които труп или трупове могат да се скрият и костите да не се открият никога, има и диви животни. Но съм сигурна, че ще припишат всичко на него, много удобно е.
Мълчанието на службите за задържания още в понеделник мъж от Гинци, който вече се разпитва в София също е показателно. Нищо за него, за въпросния свидетел. Или “свидетел“.

# 7 210
Аз чета, че Ивайло Калушев е бил изградил и в Мексико подобна база, като тази в Петрохан. По всичко личи, че той е бил тарторът. Не искали да се върнат, ама се върнали? Дали не им се е наложило? Защо и в Мексико са имали подобна хай секюрити база?
Правил кастинги и винаги си избирал момчета. Прави впечатление, че бил живял с млад мъж на 23 г, този от интервютата, който тогава е бил още на 16, и младо момче на 16...
За мен е очевидно, че педофилия и секс с малки момчета е имало сто процента.
Винаги само млади момчета, работили и с наркозависими и уязвими деца, критикуват родителите без да имат деца, бил лекувал децата чрез тибетска любов...класика в педофилския жанър...прекалено много червени флагове.
Това, че може да е имало и друго, не го отричам. Но точно преди убийството е подаден нов сигнал за педофилия и може убийството да е свързано с този сигнал. Липсва и някой с мексиканската си жена. Явно имаме и мексиканска връзка.  

Ето от пресата още детайли към картинката.

Издирваният собственик на хижа „Петрохан“ Ивайло Калушев 8 години е живял в Мексико, заедно с двама от убитите – Пламен Статев и Ивайло Иванов. Това научи „Евроком“ от свои източници от службите за сигурност. Там Ивайло Калушев се е занимавал с пещерно гмуркане, като по подобие на района в Петрохан е изградил затворена и скъпоструваща база с охрани, камери за наблюдение и екипировка – последен писък на модата.
Групата е обучавала възрастни и не е имала намерение да се прибира в България. Въпреки това, Ивайло Калушев напуска чуждата държава към 2019 г, прибира се у нас и купува хижата за 90 000 лева от Искра Фидосова.

У нас Калушев започва да организира детски лагери под претекст, че е овладял тибетската философия и може да научи хлапетата на любов и израстване в природна среда. Именно тогава се появяват и съмненията, че нещо нередно се случва зад стените на хижата. Преди 3-4 години постъпват първите сигнали за физическа близост на Калушев с малолетни и непълнолетни момчета. До този момент обаче няма яснота дали антимафиотите са достигнали до нови разкрития.

Факт е, че Ивайло Калушев се определя от близки като „странен“. Упорито се говори, че Ивайло Иванов, Дечо Василев и Пламен Статев са били „момчета за всичко“. Използвани са като общи работници и са удовлетворявали всяко желание на собственика на хижата. За педофилия първи съобщиха от полицията, а днес подобна теза застъпи и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Той обвини родителите, че не са съдействали за навременното разкриване на престъпната схема. По данни на източниците ни е имало родители, които да давали хиляди левове, с надеждата, че децата им ще се научат на планинско кателени пещерно гмуркане.

По всичко личи, че групата се е ползвала с много пари. Първоначално Калушев и хората му са били с по-евтино оръжие, но след това започват да се „обзавеждат“ със скъпоструващи пистолети и карабини. По данни на службите, родители са давали хиляди, с надеждата, че децата им ще се чувстват добре и ще се обучават. Някои от тях са били наркозависими и Калушев е обещавал пълно излекуване от зависимостта. Интересно е, че се е провеждал предварителен кастинг на децата, като винаги изчезналият мъж си е избирал момчета.

Подозира се, че Ивайло Калушев е имал познанство и близки отношения с родни политици, иначе няма как да се обясни как създадената от тях Национална агенция за контрол на защитените територии веднага след учредяването си като неправителствена организация през 2022 г. сключва договор с МОСВ, ръководено от тогавашния министър Борислав Сандов за контрол и регулация на територията.

Полицейски източници са категорични, че въоръжената до зъби група по никакъв начин не е била ангажирана с проследяване на незаконната сеч и това е било само претекст за изолиране на голяма част от планинския терен. Така Калушев е създал място, където да се чувства необезпокояван.

Освен него, полицията издирва още двама души – млад мъж и непълнолетно дете. Младият мъж се е познавал с Калушев от съвместното им пребиваване в Мексико. В медиите излязоха данни, че са изчезнали мексиканка и съпругът й, които са живеели в село Гинци. Пълна мистерия е дали Ивайло Калушев е сред живите, дали той стои зад хладнокръвното убийство на тримата мъже и в момента се укрива. Съдбата на другите двама също е неясна. Не се изключва вероятността пребиваването в Мексико да е отворило възможност за наркобизнес. Не е тайна, че именно при сделки с дрога, поети и неизпълнени ангажименти, се действа по този дързък начин.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 18:14 от MariyaHris

# 7 211
  • София
И на мен не ми се струва вероятно дървосекачната и каквато и да е друга мафия на ниво до ДАНС и МВР да изпълни такава зрелищна екзекуция с ясното съзнание, че всички ще започнат да питат и ровят. Ясно е, че този вариант най-много урежда Терзиев и Сандов, но фактите са, че огранизацията Е била паравоенна и такива снимки е имало включително на бързо сваления им сайт - с маски, оръжие и какво ли не още. Пушки, кучета, електропастири... Ако чак толкова са пречели на мафиоти и трафиканти, щяха да изчезнат, Балкан бол - има да ги търсят до второ пришествие. Теоретизирам си, но според мен конфликтът е бил вътре в групата. Може би част от тях са се занимавали с незаконни дейности, други - не. Може би тези "лечения на деца" са свързани с някакви източни практики, алтернативна медицина някаква. Изобщо много варианти има в описаната (доста безумна за мен) ситуация.

# 7 212
  • Другата България
Joy Както и предположих.
Очернянето на Ивайло Калушев върви с пълна сила.

# 7 213
Бърди, под професионално визирам всичко да стане тихо и да не се вдига много, много шум. Един ден ги има, на другия ги няма и повече никой не ги вижда и чува.
Предполагам, че тогава щеше да има значително по-малко медиен интерес и отразяване на случая.

Едит: Особено както ги водят, че са пещерняци, щеше много лесно да мине версията, че са изчезнали по време на някакъв поход.

# 7 214
  • Пловдив
Но целият текст на Терзиев е написан само да брани себе си. Сякаш не говори за тежко престъпление, а се обяснява как някой го очерня по еди какъв си метод.
+1. Аз разбирам, че нормално желание е да отхвърлиш обвиненията и съмненията, ама в момент, когато има трима убити, не прави много добро впечатление да се оплачеш преди всичко от това, че на тебе ти се лепяла някаква история.

Иначе от целия тоя порой конспиралщина и взаимно изключващи се версии е вярна най-много една, обаче това не спира целокупната публика да предлага още и още, въз основа на почти нулеви данни.

Общи условия

Активация на акаунт