Криминални досиета

• 490 868
  • 9 684
  •   313
Отговори
# 9 540
Около Околчица има пещери, в които може да са се крили, преди да излязат - може да не са кръжали по пътищата пет дни.

Ето че излезе историята на Николай Златков - оставен съвсем малък на ламата от майка си. И финансирането на дайвинг центъра в Мексико - един милион лева, дадени от някои “прекрасни родители, които знаят кое е най-добре за детето им”.

# 9 541
Само не мога да си обясня, бащата казва, че от 29 -ти няма връзка с Калушев, а пък той пише писма и поства във Фейсбук стихотворения, дали някой друг не го е направил?

И в Нови Искър имаше някаква ФБ активност от профили на хора, които вече са били мъртви. И куп още неща имаше, които не се връзваха с официалната версия.

# 9 542
Категорично не вярвам, че Калушев е убил хората в хижата, взел е със себе си двете момчета, дни наред са скитали по планините и той накрая е убил и момчетата и се е самоубил! Тази версия "издиша" отвсякъде. Казах го още преди три дни - фактът, че цялата държавна машина се задвижи да очерни тези хора, вкл извадиха от нафталина и Цв. йОвчев е показателна, че случаят "смърди" и тези хора са невинни. Не е нормално от официални източници да има толкова много разнопосочни и взаимноизключващи се версии.

# 9 543
Тесла, дали някой е стрелял ще се разбере от натривките.
Сега са на ход криминалистите. Кога е станало , да съберат следи от стъпки, гуми, местоположение на телата, балистика. И дано не вземат овчаря за поДемно лице.

Скоро ще имаме брифинг, предполагам. След аутопсиите.

# 9 544
  • София
Да,теориятя да е изтрещял и да ги застрелял той е логична. Но как подяволите един човек успява на надвие първо 3ма, после и дввте момчета. Това ми издиша на мен. Толкова да им е повлиял, та да убеди 5 човека, че трябва да умрат ми е трудно за вярване..освен това ако ще.се самоубиват, защо ще бягат, уж на морете го видели, а после ще иде на Околчица, за да довърши ритуалното самоубийство? Защо не са се самоубили 6мата още първия път?

# 9 545
  • Разпиляна във въображението
Мисля, че до последно са се надявали да открият тримата живи. Ако Калушев е превъртял да могат да спасят поне децата.

И все пак остават още 4-ма, за които не се пише и нищо не се знае. Може и да са открити и да имат информация от тях.

# 9 546
Защо ДАНС са били първи в хижата, съобщението е за пожар, откога те гасят пожарите?
Как точно един човек е убил други трима, пък децата после е качил в кемпер...

# 9 547
Институциите, за съжаление, също имат и друга задача (освен оповестяване на случилото се): да не пречат на собственото си разследване, като напълно целенасочено често отклоняват вниманието или изразяват становища, които са противни на реалните. Смята се, че всяко публично изявление е ключово, ако се касае за такъв случай.

Подкрепям мнението на една дама тук, че е възможно да е имало напълно съзнателна кампания за идеализирането на Калушев от множество страни, ако хипотезата е била, че именно той е изпаднал в съмнително състояние на духа и първоначалната информация е, че е опасен.

Ако Тодор Тодоров е криминалният психолог по случая, това ще е жокер също, той по принцип е смятан за колос в преговорите. Но не знаем кой е и дали изобщо има такъв.

# 9 548
Цитат
Иска ми се да е така, че еэбягал от килъри. Но защо не е звъннал на 112, деца вози и бяга с тях.
И защо в такъв отдалечен район отива? Ако бяга от мафия, ще бяга по магистралага.
Много се разстроих, имах надежда децата да са живи
Но за професионализма с който са извършени убийствата аз не вярвам че ги е направил Калушев. Той би трябвало да е убил и липсващите 4-ма. Ако той е убиеца. Как караш 10 души да стоят мирно, или как връзваш 10 души съвсем сам, за да ги убиеш. Вече ако някой иска да представи случая за българското Уейко, и всичко да се припише на Калушев, убил всички и самоубил се, логично е телата да са намерени на Околчица. На този етап обаче аз не вярвам че Калушев е убиеца, на база на това което до момента е изнесено в медиите.

Няма никакъв начин да се случи това, освен ако не са били упоени/дрогирани.

# 9 549
  • София
Не знам коя държава се е задвижила да “очерня” добрите рейнджъри, защото излизат достатъчно обстоятелства с източник самия Калушев и компания, интервютата, профилите и сайтовете им, където се твърдят доста притеснителни неща.

# 9 550
  • There I was on a July morning
Няма как институциите да ни информират за всички улики и детайли от разследването и е наивно някой да очаква това от тях. Има начини по които оперативно да се установи, кой срещу кого е стрелял, убийство ли е било или самоубийство, кой къде е бил по време на събитията и други. За мен най-очевидното развитие на случая е и най-вероятно. А който вярва в конспирациите - не пречи да си пише, но аз вярвам на подкрепени с факти твърдения.

# 9 551
А какво трябва да е станало за да е превъртял и да е застрелял първите трима.

# 9 552
  • София
Съобщението на Калушев до майка му показваше, че не смята да живее.

# 9 553
  • Другата България
Защо мислите, че са убити скоро ? Според мен се е случило още онази нощ, но чак сега са открити.
Това бих го допуснала повече от другото - 5 дни да се размотават по пътищата, или някъде по планините, или по пещерите, или каквото и да е друго.
Само че тук веднага бих си задала въпроса къде медии и институции да си заврат “официалното“ инфо, че кемперът е заснет от камерите на АПИ в посока Бургас? Че Бургас доста далеч от Враца мисля, се намира.
Категорично не вярвам, че Калушев е убил хората в хижата, взел е със себе си двете момчета, дни наред са скитали по планините и той накрая е убил и момчетата и се е самоубил! Тази версия "издиша" отвсякъде. Казах го още преди три дни - фактът, че цялата държавна машина се задвижи да очерни тези хора, вкл извадиха от нафталина и Цв. йОвчев е показателна, че случаят "смърди" и тези хора са невинни. Не е нормално от официални източници да има толкова много разнопосочни и взаимноизключващи се версии.
Издиша не, ами направо смърди.

# 9 554
Необяснимо ми е защо се търсят множество теории на конспирацията за ситуацията, а не е най-очевидната - Калушев е стигнал нивото на тотално изтрещяване? Видно е от последните му публикации, от съобщението до майка му.
Политически причини. Намесени са определени политически среди и на симпатизиращите на тези среди им се иска всичко да е конспирация на мафиотската държава.

Общи условия

Активация на акаунт