Криминални досиета

• 421 609
  • 6 901
  •   3
Отговори
# 735
Те затова се женят. За да правят секс. Защото съпругите имат право на интимни свиждания веднъж месечно. Това все пак зависи и в кой щат са, защото законите са различни в различните Щати.
В България май нямаме такива интимни свиждания.
Братята Менендез мисля и двамата са си женени и то след като са влезли в затвора.

# 736
За мен психически здрава жена не би се омъжила за престъпник, нито би проявила поначало романтичен интерес към такъв.
Но, както се спомена, в Америка престъпниците са нещо като знаменитости, поне някои от тях, например с Тед Бънди колко интервюта е имало, на Рамирез също се сещам, че съм гледала и той май също се е оженил в затвора, предаване на съдебните заседания по тв-то и т.н. А в тези интервюта, те си вклюват уменията за манипулиране и хоп, хваща се някоя нестабилна жена на тях и се започва.

# 737
Не, не липсва у нас института на кумулацията или т. нар. групиране на наказания, точно обратното е и точно защото е наличен, затова и не се събират отделните наказания при определени от закона условия, а се налага най високото от тях.

Принципът е такъв, но е само ако отделните престъпления са извършени в условията на съвкупност, т.е. към момента на извършването им от страна на дееца за никое от тях не е постановена влязла в сила присъда, както е пък при рецидива, като и в този случай съдът има правото да увеличи най-тежкото наказание с 1/2 при наличието на дадени условия. При рецидивът (когато деецът извърши престъпление, след като вече е осъждан за друго с влязла в сила присъда) правилото е обратното - изтърпяват се и двете наказания последователно (в случай че са лишаване от свобода), като и в този случай има специфики и изключения, разбира се, но темата няма как да бъде изчерпана във форума.

Относно  стрелбата в метрото, аз съм за тривиалните версии - ревност, гняв и др., не смятам, че в случая има нещо конспиративно или прикрито.

За връзките  и браковете със затворници, извършили тежки и ужасяващи престъпления, и за мен са извратена проява на желание, заложено у жените, да спасяват и променят някого, който не подлежи на промяна...

Не съм запозната из основи със случая на братята Менендез , така че ще чета вашите мнения, докато се запозная с темата.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 23:15 от _Електра_

# 738
Тия братя Менендез, за мвн са просто едни разгюезени богаташчета.  Застреляли родителите си и го ударили на живот и слободия.  Да, вероятно са били подложени на психическо насилие, но ми изглеждат точно като разглезени богаташчета, на които винаги им се е разминаване, що не и сега. Ще се изкарат луди и ше си живеят живота.

# 739
Не просто психическо , а твърдят че и сексуално. Мисля, че големият Лайл...

# 740
Бащата е бил наистина класически насилник и много е тормозил и двамата си сина. Единият заради него е носил перука, за да не го излага.
Майката е имаше нещо, че била зависима от АД и алкохол, но не знам дали реално е било така.
''Майката'' е била също толкова жестакосърдечна и студена като ''бащата''. Да, тя може и да не ги е изнасилвала както ''бащата'' но ги е тормозила по много други начини. Сама по себе си е била дълбоко депресирана и нещастна жена и наистина е била на АД. Тя е била напълно наясно какво прави мъжът й когато се вмъкне под душа с някое от децата но не й е пукало. Момчетата са мълчали защото той ги е заплашвал че ще ги убие и доколкото разбирам когато решават да екзекутират родителите си, са се страхували че ''бащата'' тоя път ще изпълни обещанието си. А са били уж перфектното семейство, бащата бил богат и уважаван, живели са в прекрасно имение в престижен квартал...

# 741
В България май нямаме такива интимни свиждания.

Практически няма, затворници се борят за въвеждането им и у нас:

https://news.lex.bg/26-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B … 1%81%D0%B5%D0%BA/

# 742
  • София
Няма такива свиждания, има разни удължени свиждания по няколко часа, но те са награда, не се дават лесно и на всеки и пак не са тип сексуални, нито има условия за това, а и присъстват надзиратели. В миналото може и да е имало нещо по така, но сега няма. В Централния софийски затвор стандартните свиждания са два пъти месечно в точно определени дни, само по 40 минути по телефон през стъкло, без никакъв физически контакт. За писма, не мисля, че вече е толкова разпространено това, някои имат мобилни телефони с Интернет (незаконно, но имат), други си купуват фонокарти и говорят с тях.

# 743
Интересно , че у нас случаят на братя Менендез не е много популярен. Няма го в сайта на криминални досиета, което ми се вижда малко странно. Той е така да се каже един от големите случай на миналия век.
Ще се опитам накратко да го резюмирам и накрая ще оставя линк към клип , посветен на случая, направен от моята любима крими ютубърка.
Хосе Енрике Менендез е роден в Куба през 1944 година и едва 16 годишен, малко след Кубинската революция емигрира в САЩ. Твърде амбициозен и работохик, той се записва да учи в колеж, където среща 3 години по-голямата от него Мари Луиз Андерсън , с която малко по-късно стават семейство. Хосе става счетоводител и малко по-късно отваря своя счетоводна къща. Той е много находчив и се насочва към филмовата индустрия, която по-късно го прави милионер.
В общи линии типичен представител на зодия телец. Голям работохолик и любител на лъскавия и показен живот.
Зад фасадата на харизматичен перфекционист обаче се е криел един жесток деспот, за който нищо не е било достатъчно добро, освен перфектното.
През 1968 г се ражда първият им син Джоузеф Лайл , който всички наричат Лайл, а две години по-късно се ражда и Ерик. Двамата братя са изключително близки, не просто защото са с малка разлика, но и заради жестокият им баща и безразличната им майка. Ерик и Лайл от рано са осъзнали , че имат обичта и подкрепата само един на друг.
Хосе е искал децата му да бъдат перфектни, затова ги карал да тренират спорт и да участ в едни от най-елитните училища. Докато Ерик бил една идея по-послушен и успявал да се справи донякъде с изискванията на баща си, Лайл бил пълен провал в очите на Хосе. Още повече , че едва 14-годишен започва да оплешивява и баща му го кара да носи топе, нещо за което никой друг не е подозирал.
Кити( както била известна майка им) страдала от непрестанните изневери на Хосе и се тъпчела с АД и алкохол. Често ходела като призрак в дома им , все едно нищо и никой не я интересува.
Та това е атмосферата , в която са живяли и са се развивали братята Менендез. Трябва да добавя, че като всички богаташки деца, са обичали лукса, но баща им не им е позволявал да парадират много , много с това, нещо, което също много е дразнило Лайл.
Освен това Хосе разправял, че ще дари цялото си състояние на филмова компания, защото двамата некадърници ( визирайки синовете си и в частност Лайл) не заслужават и цент от богатството му.
Надвечер на 20.08.1989 г, докато си почиват на дивана пред телевизора,Кити дори е дремела, в къщата влизат въоражени двамата братя. Нещата се случват достатъчно бързо. Докато успее да реагира и да тръгне към кухнята , за да се обади в полицията Хосе е застрелян в тила от Лайл. После още няколко пъти в капачките на коляното, за да изглежда, като обир.
В това време Кити се разбужда и виждайки Ерик започва да пищи , той обаче..е твърде милозлив и не успява да я убие..колебае се доста и я прострелва в крака и в ръката..и после се налага Лайл да му помогне. Кити също е простреляна в капачките на колената.
След това двамата братя напускат дома на родителите си, като Лайл се връща малко по-късно и прави обаждане през сълзи до 911, че някой е убил родителите му.
След това двамата братя играят доста дълго театър. Като започват да пръскат огромни суми от богатството на баща си. Започвайки още от погребението.
Полицията ги намира за подозрителни , но нямат доказателства срещу тях. Докато психоаналитикът на Ерик не решава да запише признанията на братята.
Следва съдебен процес, който е излъчван по обществената телевизия. В него братята продължават да показват силната си връзка един към друг , като дори носят сходни облекла. Подбрани от адвокатите им, за да изглеждат, като невинни младежи.
Лайл прави признания за сексуален тормоз нанасян години наред от баща им , като плаче през почти целият разпит. Казва, че майка им е била наясно, но е мълчала..и нито веднъж не ги е защитила.
Осъдени за на доживотен затвор и най-тежкот нещо, което им причиняват, въпреки молбите им е, да излежат присъдата си в различни затвори. Близо 25 години двамата не се виждат, но подържат връзка с помощта на съпругите си. Дори са играли шах с бележки. А после с навлизането на интернет си пишат имейли. През 2015 (ако не се лъжа) най-накрая им разрешават да излежават присъдата си в един затвор. Двамата са щастливи заедно в момента.
Не съжаляват за постъпката си, а само че са хванати.
Може би ви прави впечатление, че основно говоря за Лайл и не толкова за Ерик. Малкият брат също е бил тормозен от баща им , но повече е страдал от това, което се случва с брат му, понеже той е отнасял всичко. Лайл е бил и водещият брат , а Ерик подобно на майка им е бил по-мекошав и склонен към депресивни състояния. За разлика от брат си той не е бил голям фен на лукса и това, за което е харчил пари е да си наеме професионален треньор по тенис и да сбъдне мечтата си да влезе при професионалистите. И почти е успял. Когато го залавят е бил на някакъв турнир извън страната. Забравих в коя арабска страна беше.

# 744
По нетфликс има един документален филм за двама братя близнаци. В историята няма убийство, но има проблемни родители и тормоз и как това се отразява на братята, след като единият от тях напълно губи паметта си в инцидент и му се налага отново да "изгражда" спомени от детството.

# 745
Историята на братята Менендез ми напомня  доста на сюжета на бруталния криминален роман "Кестеновия човек" на Сьорен Свайструп, създател и главен сценарист на един от любимите ми криминални сериали  -  датския "Forbrydelsen" ("Убийството"). Няма да издавам повече, за да не разваля удоволствието на някого, който ще тръгне да я чете, но който вече я е чел, ще се сети какво имам предвид.

# 746
Не знаех за този случай, снощи прочетох малко, както и гледах видеа от съдебния процес. Изпитах противоречиви чувства, всъщност този случай показва колко е противоречива човешката природа. Хем изпитах жал за случилото им се сексуално и психическо насилие, хем начинът, по който са се опитали да излъжат за участието си в убийството на родителите им, ми показа тъмната им страна. Не е типичното поведение на "жертви" с чисти помисли, които единствено са искали да се спасят.

# 747
Не са искали просто да се спасят. А и да се възползват. Все пак са наследили част от характера на баща си и майка си.
Особено Лайл.

# 748
Дреме ми, ако братята са преживяли това, което се описва. Ако са били тормозени психически и физически, ако са били насилвани сексуално от баща си, ги оправдавам напълно не само да убият извергите, а и да се опитат да се възползват и да се изкарат невинни. Малко им е на тия изроди наречени родители. И им е малко само да ги гръмнат. Трябвало е да умрат в страшни мъки. Гадни насилници - активен и пасивен.

# 749
Не са искали просто да се спасят. А и да се възползват. Все пак са наследили част от характера на баща си и майка си.
Особено Лайл.
Да, това ми е интересното на мен, че не са типичните жертви. Лайл е знаел какво им причинява баща им и въпреки това той е причинявал същото и на малкия си брат. Просто въпреки всичко преживяно от тях ми е трудно да ги облека в ангелски одежди.

Общи условия

Активация на акаунт