Криминални досиета

• 422 976
  • 6 933
  •   3
Отговори
# 915
Този готвачът май само е участвал в изхвърлянето на телата. Той   последно арестуван ли е?

# 916
На свобода е, доколкото разбрах.

# 917
И аз така разбрах, което ме навежда на мисълта,  че не е баш съучастник, иначе да е в ареста.

От ония двамата майстори единият ги беше убил пенсионерите, другият ги разфасовал. Съответно си бяха арестувани от самото начало и двамата.

# 918
Ресторантът е бил в бившия Дом на народната армия, сега Военния клуб в Бургас. Държал го е обвиняемият Рагевски, Диян Дичев е готвел, а Юмер Мехмед - втората жертва е бил момче за всичко. В ресторанта често са правени банкети, на които са присъствали бургаски съдии, прокурори, полицаи и следователи. Очевидно Рагевски се е ползвал с чадър от правоохранителните и   правораздавателните органи. С Диян Дичев са се запознали в затвора, и двамата са осъждани многократно. Рагевски е бивш военен. Юмер Мехмед пък е бил от бандата на Митьо очите. В ресторанта са изнудвани и хора. Говори се, че Рагевски е бил в схема за изнудване и имотни измами на възрастни и самотни хора, с цел да им се вземат имотите. Същевременно е облагодетелствал полицаи, съдии и прокурори с имоти, като по този начин си е осигурявал чадър, за да не бъде закачан за деянията си. Убитата Бахлова е била също със своя брокерска къща преди време, но е затънала в дългове. Имала е и бизнес в Лондон. Една от версиите е, че Бахлова и Юмер Мехмед са изнудвали Рагевски, понеже са знаели много неща за неговите "бизнеси", затова Рагевски ги е ликвидирал. Дичев е обвиняем също, но за това, че е помогнал на Рагевски да прикрие следите от двете престъпления. Засега убийствата са извършени само от Рагевски, но Дичев му е помагал да прикрие следите.
Жалко за тази Бахлова, че се забъркала с такива хора и е участвала вероятно в схемите им. В един момент е станала неудобна, както и Юмер и двамата са били убити. Рагевски и в момента е обвиняем за кражби и канал за скъпи автомобили.

# 919
Божке,като си помисля,че редовно отсядах в хотела на Военния клуб в Бургас...

# 920
Доколкото четох, двамата убити не са го изнудвали ей така от алчност, а са си искали пари, които той им е дължал, за услуги от тях към него.

# 921
Тези хотели към Военните клубове, мисля, че са към Министерството на отбраната. Рагевски е държал ресторанта, може би под наем. Вероятно ако полицията и прокуратурата се разровят, ще излязат и други трупове. Преди три години е умрял и друг мъж от хората на Рагевски, версията на полицията е била самоубийство. Според мен, ако настоящите убийства се разследват задълбочено, ще излязат имена на корумпирани полицаи, следователи, прокурори и съдии от Бургас и региона.
Нина, вероятно е така, но забъркаш ли се с такъв човек, най- лекото, с което можеш да се отървеш е да останеш невъзнаграден за направените от теб услуги.

# 922
А на мен ми е интересно защо на този Дичев, на който вече са му повдигнати обвинения, е имал възможност да си влиза в ресторанта и да изнесе мебелите от апартаментите на Константин Фотинов 1? Защо го оставят спокойно да укрива улики? Някъде даде ли се обяснение как никой не е забелязал "погребението" на Бахлова? Що за охрана, що за наблюдение...

# 923
Говорим за нашата полиция, все пак. Абсолютна незаинтересованост. За Бахлова- не мисля, че охраната обикаля цяла нощ гробището, за това пък въобще не съм учудена как е станало.

# 924
И аз да бях охрана там, нямаше да обикалям по тъмното, но поне на входовете/изходи трябва да има камери. А пък ако операцията е правена посред бял ден ще е още по-скандално…

# 925
  • София

А какво стана с онези двамата майстори, дето по подобен начин бяха убили едно възрастно семейство преди 1-2 години, сещате ли се?
За онези дето ги бяха изхвърлили в езерата край Нови Искър ли? И публикуваха дрехите им дано някой ги разпознае. Мисля, че ги съдят, но докъде стигна делото, не знам.
Мен много ме разтърси този случай, май беше миналия август. Блокът, където е станало е до градината на детето и аз точно същата сутрин, когато са ги убили и пренасяли, съм минала покрай блока. Сега всеки път, когато минаваме от там, само това ми е в главата.

# 926
Да, за този случай. Странно ми е, как се намират двама души на един такъв престъпен акъл, и в двата случая, и си действат в синхрон, без угризения, и това нещо яде, спи,  прибира се при семейството си...

Обаче за Бахлова много хитро са го измислили, кой би тръгнал да търси останки в гробище, и да се покаже нещо, никой няма да разследва откъде, нито ще ще се впечатли.

# 927
И аз мисля,че ако не си бяха повярвали след нейното убийство и ако бяха пощадили Юмер, щеше да им се размине. Или кой знае, може и всичко да се е знаело отначало, а да е сработвал чадъра... Защото те били приятели, знае се за този апартамент, че е до последното място, на което е видяна жива, също се знае,че той е последния човек, с който е говорела...

# 928
То и за Капланов се знае, че е последният човек, с когото е видян жив Янек Миланов. На всичкото отгоре двамата са имали и конфликт. И нищо.. Без труп е много трудно да се повдигнат каквито и да е било обвинения.

# 929
  • Другата България
Не знам за вас, но аз не спирам да се сещам за Янек Миланов.
Надали някога ще стане ясно како се е случило с него.
В смисъл, да накажат убиеца, то е ясно какво се е случило.
Надали ще го намерят.

Общи условия

Активация на акаунт