Криминални досиета

• 422 466
  • 6 929
  •   8
Отговори
# 6 915
  • Пловдив
И всичко без подробности е съчинение по картинка.

# 6 916
  • София
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21776944

Още малко подробности около щастливото семейство от насилници, алкохолици, наркомани и прочее.
Дали дядото е бил насилник- нямам никакви съмнения.
Профилът на такива семейства е толкова еднотипен, че чак е скучно, място за догадки няма никакво, поне според мен.

Снахата ремонтира къщата, после, разбира се бива изгонена.
Съседката казала, че бял ден не видяла, заради свекър си.

# 6 917
  • Пловдив
То почти не остана някой да не е с етикет "насилник".

# 6 918
  • София
То почти не остана някой да не е с етикет "насилник".
Ти, сериозно ли?
Този директно е в категорията убиец, доказано.
Насилниците са по-ниско в йерархията.

# 6 919
Azzy, ами съседите основно от внука се оплакват, че бил страшно проблемен. Не знам дядото с какво е насилник, но внукът със сигурност обрича баба си и дядо си на тежък остатък от живота им и мъчителна смърт с действията си. За майката на момчето не знам какво е ставало, ама явно и тя не се е оправила с него, щом той идва при баба си и дядо си. Нищо чудно да го е изгонила. Да пази Господ, това ще кажа. За дядото, че е убиец - убиец е, но  внукът си е за трепане, да ме прощавате. В подобна ситуация --любим внук, превърнал се в тотална жестока и безгръбначна отрепка, съсипал живота на всеки, на когото може, не се знае на кой как ще му причернее. Надали и на майка му й е било лесно с нея, щом се е преместил. Сигурно е сметнал, че може да прави каквото си иска при баба си и дядо си.

Бабата и дядото не са постъпили добре със снаха си, но 90% от свекървите и свекърите недолюбват снахите си. Може женицата сама да си е тръгнала, аз никога не бих живяла с моите свеки и свеко.

# 6 920
  • София
"Съседите", подозирам, са на същото ниво като жертвите, та изобщо не бих се наела да съдя кой бил добър, пък кой лош, като че има значение. Тегава, тъжна, изпаднала история просто - пиянство, смърт (на сина), семейни скандали, наркомании, болести, още смърт. Трудно някой ще е прав, добър и светъл в такава картинка. То не е съд, нито футболен мач, ами Достоевски или Чеховите мужици, или Зола например, само че на живо.

# 6 921
  • Пловдив
Аз не говоря дори за "нива" - няма как всички в село Х да са някакво ниско ниво, само ние тук във форума да сме възвисени, говорех за кой какво как възприема, кой с кого от семейството се има повече и кой каква клюка чул-недочул. Не вярвам да не сте наблюдавали и друг път как версиите на съседи и всякакви клюкари за един и същ човек или една и съща ситуация се различават. Докато не чуя повече съседки, не вярвам на мнението една, и то преразказана от медия (че ги знам от опит и как преразказват понякога).
Башка модерното търсене на насилници под път и на път.

Цитат
Ти, сериозно ли?
Сериозно. Постфактум си намираш признаци как е щял убие един ден - защото бил военен и според съседката изгонил снахата, и защото "всички са такива".

# 6 922
  • София
Нищо подобно.

Обикновен профил на подобен тип семейства, които съм наблюдавала с времето.

Анализите са излишни, не адвокатствам на нито един участник в драмата, само споделям мнение и най-обикновени асоциации с други семейства с подобен профил.

Иначе разбира се, че краварите от Попово са на най-високите етажи на социалната йерархия.

# 6 923
  • Пловдив
Този, за когото разказвах от Сливен - негова съседка се оказа свекървата на моя съученичка. И по делото, и тя казваха едно и също по мои спомени - темерут, тежък за общуване, но спазваше правила и проблеми не е създавал. Дядото това. Някой от свидетелите май подметна, че на жена му не и било лесно приживе да балансира между него и сина. Синът - малко нещо безделник, пенсионер по болест, пияница като голям, беладжия като малък. Няма данни за ипотекиран имот или каквото и да е, свързано с имот, поне не знам. И пак в един момент решил и заклал сина. Щото нали тия всичките са насилници и щото, както оригиналничеше Карбовски (тоя па нещо ново не можа да измисли), в тъжната, впиянчена, мизерна България винаги става дума за имота. Помня го тоя случай още и още не мога да разбера защо е, макар че моето, не знам колко вярно, обяснение си го казах - старците изтрещяват понякога незабележимо.
То и млад не го знаеш кога е изтрещял и не се ли е родил такъв, сдЪржан от обстоятелствата до някое време, но старците физиологично претърпяват изменения.

Няма схеми и типове, поне не са малко на брой, и няма яснота и предвидимост за човешката психика, отвън гледано.

# 6 924
  • София
Ех, Магдена, не ми беше целта да се правя на извисена, просто взех да го поопознавам този манталитет и да, то е някакво "ниво" на разсъждения и приемане на света, което автоматично ме кара да вдигам вежди при всякакви съседски мнения и показания, преразказни по журналистически при това. Ето пример. Имахме съсед до нашата къща, страшно изпаднал, класически случай на фамилна шизофрения с алкохолизъм. Майка му беше много възрастна и болна, той си се наливаше, прави от време на време някой зулум, приберат го за седмица в психиатрия, натъпчат го с лекарства, пуснат го - класика. Миналата есен майката почина, а след няколко месеца, както често става - и той. И като се почна! Значи, Къщата!!! дето вика Ази по-горе, великата Къща, още преди години била продадена от майка и син срещу доживотно ползване на друго семейство от селото, магазинери и "богаташи". Та значи, семейството Х били убили сина, то е ясно (той беше полуразпаднат от пиене, приличаше на зомби); омръзнало им да чакат, искали да заграбят имота; съществено е, че съседката Гинче предишния ден го видяла в двора и даже говорила с него!!! (това, че всеки, преди да умре, вероятно е говорил с някого, не важи). Междувременно обаче всичко живо си говори със семейството Х, пазаруват си от тях и оживено си обсъждат заедно другата текуща крими-хорър драма от еди-коя си махала, където, естествено, всички също са тотално наясно каква е интригата и кой е виновен, и така по веригата нататък. Дето има един израз - на съда всичко е ясно, да влезе убитият! Хората живеят в някакъв перманентен филм. Извинете, ако е офтопик.

# 6 925
Фактът, че е изгонил снахата е красноречив. Вероятно я е обвинявал, че синът се е затрил.
Колко познато..

# 6 926
  • Пловдив
А, да, Флип, това напълно го вярвам, ама напълно. Grinning Обаче мисля, че клюкарската конспиралщина ходи по всички видове населени места и не по всички хора масово. Може би наистина по-простият човек е по-добра почва (понеже бидейки прост, по-трудно отсява кое е глупост, или не знам), но не е стопроцентово даваща реколта почва и не е единствената почва, на която никне.
Чувала съм за странни "теории" от образовани хора също. Wink И съм сигурна, че има и някакво количество здравомислещи и неподозиращи всеки в зла умисъл жители на дивите селца. Дядото на ММ живее в диво селце все пак.
Под нас в детството ми имаше една - най-проклетата съседка, която съм имала. И тя беше способна на всякакви най-черни подозрения към хората - все ги мислеше за проклети като нея. Жена с вероятно средно образование, деловодителка беше навремето в полицията ли, в някаква администрация, живееща в голям град, родом от по-малък, но град.
Скрит текст:
Синът и се уби навремето в катастрофа и уби още двама (той шофьор, те пътници). Двамата - на място, той живя няколко дни в болницата, преди да почине, и оная разправяла, че понеже доведената сестра на сина и (дъщеря на втория и мъж от първия му брак) била там медицинска сестра, сигурно тя била направила нещо, та синът и да умре. Това майка ми го чула като клюка от съседките  - клюкареха я нея какви ги разправя, де, не какви ги прави уж дъщерята на мъжа и. Тая същата беше обвинила съседите, че някой от тях и оставил пред вратата някаква прежда с цел да и прави магия. Не знам дали вярваше конкретно в магии, но била убедена, че съсед го прави за нея с тая цел. А то снахата на другите съседи търгувала с прежди и плетива по едно време и ги складирала на тавана на свекърите, та това нещо паднало пред вратата на тая. И още имаше, ама тия случки са най-фрапиращите.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 14:38 от Магдена

# 6 927
  • София
Магдена, така е, просто в града живеем по-капсуловано, навремето са му казвали "алиенация", и е по-рядко срещано някой да претендира да знае майчиното мляко и интимните тайни дори на целия си блок, камо ли на улицата и квартала. А иначе конспирации, подозрителност, клюкарщини и интригантство са си нормални човешки черти от Сливо Поле до Манхатън. Гражданите обаче мислят нашироко и се разливат върху политика, макроикономика и световен ред, а на село драмата се върти около по-земните неща - делбата на порутената къща, чие куче свило кокошка, кой на кого не върнал верижния трион, такива работи.

# 6 928
  • при късмета
Аз го казах това за военните и никога няма да ми се промени мнението за тези хора, познавам достатъчно и на брой и от различни поколения и различни краища, нямат допирни точки помежду си, освен деформацията от тази професия. Но нямах предвид, че са насилници и не свързвам едното с другото. Тези хора, заради професията се вкарват с времето в тунелно мислене, даже престават да мислят сами. За всичко си има ред, на тях им е набит в главата и не допускат, че нещо може малко да излезе от техния стереотип или, че стереотипа изобщо се е променил. Нищо не могат да решат сами, някой вече преди тях е измислил кое как да бъде и те са изгубили тази способност, имат си устав за всичко, даже за ежедневие и извън професията. И много, ама наистина много откачат, като нещо не става по техните стереотипи. Но пак казвам, че това не гарантира, че са насилници. Да, тирани са повечето, особено възрастните, но това се случва само като има кой да ги търпи, да им обръща внимание или да им се връзва. Но човек, с такива характеристики, за такова нещо, като да му вземат къщата е много вероятно просто да превърти. Вместо да помисли или да се консултира с юрист как да промени положението.

# 6 929
  • София
Така, де.
Широта на мирогледа.
Придобива се с образование различни степени, четене, общуване в различни социуми, пътувания и прочее.

Иначе гражданите се радват на никак не по-култивирана престъпност, която също има своята йерархия.

Битието определя съзнанието. И прочее. Реалност, какво да правиш.
Отрепките и човешкия отпадък не признава географки и урбанистични граници, навсякъде има.

Общи условия

Активация на акаунт