Криминални досиета

• 440 354
  • 7 198
  •   20
Отговори
# 7 125
Да, всъщност само за тоя лама, Иво Калушев може да се намери повечко информация онлайн. Наистина се е гмуркал и е снимал подводни филми. Нито един от тия няма вид на мутра или на паравоенен, честно казано. Но пък Иво Калушев със сигурност има разни духовни интереси, да ог кажем. И със сигурност е работил с деца. Организирал е и дайвинг  в Мексико, редовно е пътувал до там.
В 24 часа пише, че през годините е имало 2 подадени сигнала за педофилия...
Тия мъже определено не са ония от снимката с паравоенните ...Иво Каушев е хубав мъж, а Дичо Василев и Пламен Станев са стройни и фини...Не знам какви оръжия е имало в хижата, но сякаш нещата не са баш така, както ги подава пресата. Просто профилът на тия хора е друг, не е на бабанки. Наистина са пещерняци и приключенци, съдейки от снимки във фб. Друг е въпросът, че за педофилия по-скоро бих повярвала от това да трафикират дрога или хора.
Дали пък разследващите не говорят врели-некипели, за да прикрият дървената мафия или друга престъпна организация?

# 7 126
  • Пловдив
И от какво се издържат за да си позволят да живеят в хижа насред нищото без да работят?

# 7 127
Ама не е вярно, че не са работили. Например, този Дечо Василев е работил като счетоводител. Даже фирмата му постна скръбна вест...

Този, който го издирват Иво Каушев, собсвеникът на хижата, той организира всякакви лагери, дайвинги в Мексико, снима подводни филми, явно се занимава с подобни дейности. С тях също може да се изкарват пари....

# 7 128
  • Пловдив
А осъществявали ли са контрол над околните територии около хижата - с огради, камери, да разпитват непознати? Ако да - веднага, лично на мен, ми стават съмнителни.

# 7 129
Ами такива са докладите, да. Съмнителни са, разбира се...Цялата история е мътна...

Ето страницата на счетоводната фирма на Дечо Василев

https://www.facebook.com/vmkompania

И във ФБ разни хора постват скръбна вест за него специално, явно е по-социален, но изобщо на вид не изглежда "въоръжен до зъби паравоенен" трафикиращ хора, дрога. Има вид на точно някакъв природозащитник-планинар. Ходи на салса, по планини, вози се на канута...точно от типа да ходи по протести "Спаси Пирин"...На мен ако той ми поиска личната карта, не бих си я показала. Определено няма заплашителен вид.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 19:21 от MariyaHris

# 7 130
  • Пловдив
Може да се погледне и в Търговския регистър за фирмата и оттам с колко и какви фирми са свързани. Това са публични данни. Гледаш таз фирма, после проследяваш с кои други фирми се свързан Дечо Василев, после наоглеждаш и съдружниците му в разните фирми и прочие. И за всяка фирма търсиш в гугъл, и отделни свързани лица ги прекарваш през АИ. Обаче ме мързи.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 19:33 от Янтра

# 7 131
Ще ги прегледам по-късно тази вечер, Янтра. Но за мен поне този Дечо Василев изглежда ок. Просто е мн типичен представител на конкретен кръг от хора.
Между другото, повечето му постинги във ФБ на този Дечо Василев от години са  против сечта на дърветата и законодателството, свързано с опазването горите. Тоест, наистина изглежда бил посветен на тази кауза. Какво е ставало вече в самата хижа... и дали е имало педофилия, не знам.

# 7 132
От десетки години насам горите в България се увеличават. Демек този Дечо Василев се бори срещу проблем,какъвто не съществува. Срещу вятърни мелници.

# 7 133
  • София
Но за мен поне този Дечо Василев изглежда ок. Просто е мн типичен представител на конкретен кръг от хора.
Между другото, повечето му постинги във ФБ на този Дечо Василев от години са  против сечта на дърветата и законодателството, свързано с опазването горите. Тоест, наистина изглежда бил посветен на тази кауза.

То някои от този "конкретен кръг" също си падат малко фанатици, да не кажа сектанти, макар и на вид да нямат нищо общо с бабанки и паравоенни. На Запад си има реални екотерористи, преди седмици имаше грандиозен саботаж срещу електрическата мрежа в Берлин, официално извършен от крайнолява зелена групировка.
Не казвам в случая за тези хора, че са такива, а че да търчиш по рафтинг или да се мушиш по пещерите да броиш прилепи не е голяма гаранция за нормалност.
Ламата и всичко останало обаче ми идат трудни за смилане. Източните практики не ми се връзват ни с купчините пушки, ни със злите кучета, че и педофилия имало, абе манджа с грозде.

# 7 134
  • Варна
От любопитство надникнах във фейсбук профила на счетоводната фирма.
Направи ми впечатление, че има няколко снимки на походи, може би изкачване на някакъв връх.
Само жени са в групата и единствен мъж Дечо.
Дори ми се струва, че са от различни подходи. Като едната група ми изглежда на само млади момичета.
Не че нещо странно има... Или не знам, може да е странно. Аз съм скарана с еко туризма.

# 7 135
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Сега прочетох, че във Франция 10 мъже на възраст между 29 и 50 години са изнасилвали и дрогирали пет годишно дете като бащата също е съдействал и участвал. Аз съм в шок, не мога да повярвам, ако тези не изгният до живот не знам, но пак ще им е малко. Ей такива изроди заслужават публичен линч.

# 7 136
Но за мен поне този Дечо Василев изглежда ок. Просто е мн типичен представител на конкретен кръг от хора.
Между другото, повечето му постинги във ФБ на този Дечо Василев от години са  против сечта на дърветата и законодателството, свързано с опазването горите. Тоест, наистина изглежда бил посветен на тази кауза.

То някои от този "конкретен кръг" също си падат малко фанатици, да не кажа сектанти, макар и на вид да нямат нищо общо с бабанки и паравоенни. На Запад си има реални екотерористи, преди седмици имаше грандиозен саботаж срещу електрическата мрежа в Берлин, официално извършен от крайнолява зелена групировка.
Не казвам в случая за тези хора, че са такива, а че да търчиш по рафтинг или да се мушиш по пещерите да броиш прилепи не е голяма гаранция за нормалност.
Ламата и всичко останало обаче ми идат трудни за смилане. Източните практики не ми се връзват ни с купчините пушки, ни със злите кучета, че и педофилия имало, абе манджа с грозде.

Е добре де, ама екотерористите си имат някакъв профил и то не е на  занимаващи се с организирана престъпност, трафик на мигранти и дрога, примерно.
 С какво да обясним това убийство? Дори да са заклети природозащитници, а те сигурно СА били. Дори да са пречили на туристи да минават, а това беше потвърдено и от БТС и от хора от селото (отрече се от полицията, незнайно защо) и даже от министерството, тоест със сигурност СА вардили, заграждали и за пречили на хора да се движат по маршрута Ком-Емине!. Но тяхното убийство надали е свързано с това? Гледайки им профилите и фб приятелите и тн, твърдо не вярвам на предишните си хипотези за наркотици,мигранти.

Или са пречили на дървената мафия/друга гранична престъпна дейност и са екзекутирани заради това, или вече нещо с педофилия/ или вътрешно убийство от някой изперкал член.

А тия си имат вид на типични природозащитници. Гледам и профила на Пламен Статев -- само катерене, гмуркане, пътуване, природа някакви цитати на испански. Не казвам, че са нормални, а, че не са мутри или паравоенни.

За този Дечо, много хора постват съобщения за него в момента в моя фийд и все позитивни и скръбни. Тоест, поне със сигурност не е бил някакъв маргинал. Той и на салса е ходил, та хич не го виждам като въоръжен до зъби паравоенен.
Наистина по-скоро нещо с йога и източни практики има в техния социален кръг, ама това е за почти всеки софиянец сякаш.

За мен този Иво Калушев. е по-подозрителен, нищо, че и той е водолаз и снима филми, има и профил в ИМДБ. Той ми е леко нарцистичен, като всеки, въобразил си, че е духовен водач. Женен за мексиканка. Към него са обвиненията за децата -- той е организирал детски лагери в хижата и деца са държани там, доколкото разбирам. Та по-скоро по негова линия подозирам нещо странно.

Между другото, от уебсайта на самата организация на Националната Агенция на каквото там има и доста жени членове.  С такова впечатление оставам, че не са били само мъже в хижата, а е имало  и жени-рейнджърки в тази организация.

# 7 137
  • София
Кмета на Гинци даде много ценна предварителна информация, вероятно са му се карали за това - имало е 3 наредени един до друг трупа, със следи от пожара и множество гилзи.
- на първо мяста - имало е престрелка;
- вероятно жертвите са били вътре и са се защитавали;
- за да бъдат изведени хижата е подпалена и оттам са следите от обгаряне;
- екзекутирани са на излизане пред хижата.

# 7 138
  • София
Леле, то направо като случая Дятлов...

# 7 139
  • Glasgow
Нали някой каза, че единият дори е писал на роднина 😢
Четох коментар под един популярен профил от жена, която ги познава , казва, че е абсурдна тази линия с педофилията. Тя пише, че са им имали  зъб дървената мафия, бракониери и трафиканти, също неведнъж момчетата са помагали на изоставени бежанци. Крум Савов я покани да му гостува в предаването, тя написа че ще помисли.

Общи условия

Активация на акаунт