Криминални досиета

• 454 423
  • 7 872
  •   113
Отговори
# 7 245
Как пък пред glasnews ще отиде да говори. Хич не вярвам на такива статии с анонимни свидетели отишли в някакви никому известни медии.

# 7 246
Кой е собственика на хижата на ужасите
https://novini.bg/article/2026020418345017396?fbclid=IwdGRjcAPwe … Z0jdk7TfLN0CEXcOQ

# 7 247
А какво е това писмо на Калушев до майка му , ръчно написано или СМС от телефона. Защото с пистолет опрян до главата всичко мога да напиша, пък и сигурно ли е , че той го е писал .  Иначе и двете версии ми се струват възможни. За да се заемеш с мисия опазване на природата , трябва да си малко манияк и странен по нашите разбирания и да се увличаш по философии свързани с природата . За да си добър катерач, гмуркач и прочие, няма как да не я обичаш . Ако са прилагали и желязна дисциплина също ми се вижда логично, родители които не могат да се справят с децата си наркомни да разчитат на такъв вид обучение .

# 7 248
Направи ми впечатление, че споменава за проект, който да даде сила на тормозени деца, от където правя заключение, че вероятно той е бил такова дете. Често каузите, които хората приемат за свои, имат нещо близко с тях самите.
Иначе, съвсем не ми се струва вярно мнението на Терзиев. Не се връзва с цялостната картинка - много на брой оръжия, дронове, списъци и пропуски.
Отделно, възможно е тези впечатления на хора, общували със загиналите да са си така, в смисъл, верни, но последните да имат и друга страна, която е скрита за околните.

# 7 249
Още нещо чета, че тези имали и втори обект в Бургаско... заради това ги търсили в посока Бургас.  Е, сори, ама имаш един строго охраняван обект в Бургас на морска граница и втори на сръбска граница... Няма как това да е съвпадение. Не ги знам счетоводителят със салсата и юристът какво го дирят там, сигурно са добри хора, но моля ви... по какъв начин ще обясним два строго охранявани обекта по границите, след 10тина години в Мексико???
За мен Occam's razor...

# 7 250
Из Фейсбук се върти информация, чиято достоверност не знам каква е. Че бащата на Ивайло Калушев е бил агент на ДС. Написан е псевдонима, има и документи, Това не са  били случайни хора в тази хижа.

# 7 251
То, че не са случайни, не са. Въпросът е с какво са се занимавали.

# 7 252
  • София
Стела Димитрова-Майсторова е посочена като майка на Калушев в медийни публикации. Тя е била преподавател в Музикалната академия.

# 7 253
Сега пак се върнах и прочетох първо изнесената информация.

1. Какво не са можели да издържат. И ако използват "повече", то вероятно е в някакъв контекст, който майката знае.

Скрит текст:
"Нова телевизия съобщи, че сигналът на телефон 112 е подаден от майката на единия мъж, с когото тя не е можела да се свърже. Според информацията на телевизията, „единият от тях (не е ясно кой точно – бел. ред.) се е свързал с майка си“, говорил е в множествено число и е казал: „Повече не можем да издържаме“.

2. Според свидетелствата на кмета, телата са били едно до друго, като до тях е имало оръжие.  Или са преместени впоследствие или не става ясно как трима мъже са позволили на един човек да ги застреля и тримата.

Скрит текст:
"Той казва, че мъжете са „застреляни, убити, наредени един до друг",
...
Кметът казва, че „вътре е намерено много оръжие“. При убитите мъже са намерени три пистолета и една карабина.

3. Кучетата. Ако са външни хора, няма логика да изпроводят тия кучета до втория етаж и да ги заключват.
Скрит текст:
"Кметът свидетелства, че собствениците на хижата са имали големи кучета, които са намерени „изгорели и заключени на втория етаж

Излиза, че Калушев, се е сбогувал не само с майка си, но и с фб аудиторията си.

# 7 254
  • София
И Боец, и Бърд твърдят, че от 2022 до 2024 е имало множество сигнали срещу горските рейнджъри. Айде сега, Сарафов да не мрънка и да не вика да четем между редовете, а да каже за какво са били сигналите и какво е станало с тях. А къдравелкото, шеф на МВР, къде се скри?

# 7 255
  • София
Още не е получил инструкции къдравата сю.

# 7 256
В Реддит някакъв профил качи и изтри набързо снимки от спрения будистки сайт на Калушев. Декември месец са спрени всички сайтове свързани с убитите. Но пък страниците във Фейсбук са ги оставили.
Скрит текст:

# 7 257
Е, точно, ако са външни хора, има смисъл да са затворили кучетата, че да не им пречат. Вътрешен човек не би затворил кучета и да ги остави да изгорят. Предполагам те са се грижели за тях и кучетата са ги познавали, но срещу непознати са щели да скочат.

# 7 258
Ето какво е казала майката на Калушев..Май момиче издирват..
https://nova.bg/news/view/2026/02/04/526154/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D … JFod72ac3k4fyp0Gg

# 7 259
Майката на Калушев е виден професор от музикалната академия, пианист, мъжът й пък е професор именит художник...( не мисля, че е бащата на Ивайло)...И двамата са сред основателите на Националната Агенция  За Защита на каквото там ("паравоенната" организация)...
Не знам вече и аз къде е истината...

ПРОФ. НИКОЛАЙ ЛАЗАРОВ МАЙСТОРОВ – ключова връзка с НАКЗТ:

Роден: 7 август 1943 г., София (на 82 години през август 2025)
Професия: Художник-живописец, експресионист
Образование: Художествена гимназия (1963), Живопис в НХА при проф. Ненко Балкански (1969)
Преподавателска кариера:
Художествена гимназия (1972-73)
ВИАС – Архитектурен факултет (1973-75)
Главен художествен ръководител на Частна художествена академия „Жул Паскин“
Професор в НБУ (почетен професор от 2013).
ВРЪЗКА С НАКЗТ:
СЪОСНОВАТЕЛ на НАКЗТ (13 януари 2022 г.)
Първият подпис под устава на организацията
Съпругата му проф. Стилияна Димитрова (наричана „Стела“) е също съосновател
Двамата са учредили НАКЗТ заедно с:
Ивайло Иванов (убит)
Ивайло Калушев (издирван)
Николай Златков
Дечо Василев (убит)
Пламен Статев (убит)
ПРОФ. СТЕЛА (СТИЛИЯНА) ДИМИТРОВА-МАЙСТОРОВА:

Родена: 5 април 1947 г. (77 години)
Професия: Пианистка, професор
Институция: Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София
Позиция: Професор и ръководител на клавирната катедра
Съпруг: Проф. Николай Майсторов (художник-живописец)
ПРОФЕСИОНАЛНА КАРИЕРА:

Над 160 премиери на музикални произведения
Основател и артистичен директор на Международен фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO (20+ години)
Почетен председател на фондация „Пианисимо“
Концерти в Германия, Унгария, Полша, Русия, Чехия, Белгия, Египет, Австрия, Словакия
Записи в Златния фонд на БНР и европейски радиостанции
Член на международни журита и води майсторски класове

Какво имаме за тия хора -- видни пианист, художник, способен счетоводител, юрист ...
едновременно с това имаме уж цяла хижа с оръжия...Абсолютен когнитивен дисонанс.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 21:43 от MariyaHris

Общи условия

Активация на акаунт