Криминални досиета

• 445 292
  • 7 402
  •   53
Отговори
# 7 365
За прикриване на какво например?
Моля да се има предвид, че не става въпрос да вдън гори тилилейски, мястото е на под час път от София.
Ама е на 10-15 километра от Сърбия. Тия големи дронове по снимките много работи могат да пренесат.

Всичко е възможно,  разбира се, но мисля,  че не биха използвали Калушев за нещо такова. Човекът е антисистемен и отдаден на манията си, нарочно го пиша така, защото и любовта към природата някой път става нездравословна обсесия. Намерил е съмишленици, онлайн и в реала. Има много такива млади мъже, ез семейство, но с добри доходи, които влягат в технологи и техника по хобито си, което възприемат като философия и начин на живот.
А защо са проверявали и връщали хора -  ами защото могат, явно. Тия хора не са от техните, те са вредители замърсители и не са рейнджъри. Дай на мъж оръжие и да си въобрази, че има някаква  власт и чакай беля.

# 7 366
Сутринта слушах в Сутрешния блок  главния редактор на Офнюз и още един  господин. Първият познава много добре Калушев и често е посещавал хижата. Вторият беше по-скептичен, но все пак беше много интересно. Обще взето се поизясниха нещата.

Аз лично смятам, че случаят ще се разкрие лесно, но целокупното население ще бъде ужасно разочаровано. Особено тази чакт от хората, които очакват секретна операция на държавата , секта, педофили, или нещо друго от областта на кинематографията. Също така у мен се създаде впечатление, че Калушев може да е жив и вече да е много далече. Възможно е да не го намерят, както и хората (младият мъж), който е с него.

Най-общо смятам, че имаме работа с хора, които са си надвили на масрафа и са превърнали хобито си в начин на живот, като са отишли доста по-далече във взаимодействоето си с околните, отколкото е било приемливо, създавайки си някаква среда, в която да  общуват със себеподобни и с природата. Убедена съм, че това, което се е случило е резултат на ескалирали междуличностни взаимоотношения. Това е много характерно за такива общности, в които постепенно но постоянно се натрупва напрежение.
Нашите служби, обаче, така се оплескаха и увъртяха, че едва ли някой ще повярва и този случай сигурно ще бъде обект на конспиративни теории вовеки.

Е, добре, де, а как обясняваш ДАНС, които веднага са довтасали? И защо като са били такива природозащитници, са заградили по такъв начин, че да не могат туристи да минават. Защо са притежавали автоматично оръжие?
Защо договор с тях се сключва против всявкакви протоколи на министерството от Сандов и защо последващи министри са искали да прекратят дейността на тия хорица, но никой не ги е отразил?
И,да, защо са така близо до границата? И защо имат обект и в Бургаско...

Като е антисистемен, защо така сериозно е подкрепян от системата? Терзиев, Безуханова, министри, министерства...Сериозна подкрепа и сериозно финансиране от определени кръгове в България..

# 7 367
  • София
Само ви чета, но следя с интерес този наистина заплетен случай. И след всичко казано, и написано до момента за Калушев разбрах, че това е човек, който е много добър в оцеляването в различни условия и ситуации. Нещо, като онези екшън герои в американските филми, които накрая винаги остават живи. И точно затова смятам, че именно той ги е гръмнал и тримата, след което е избягал с другите. И не, защото е искал да го направи, а защото се е получила някаква ситуация от типа - или те него, или той тях. Смятам също, че е жив, и е много далече вече. Затова и е пратил това писмо на майка си. Точно в последното изречение е ключа за мен - ако тя се успокои, дано да е по-бързо, ще го намери. Т.е. ако тя се успокои и помисли, ще се сети къде ще отиде той и къде ще може да го намери.

Но нещата около самата организация вече са ми съвсем мътна индия. Версията със сектата напълно я изключвам. Педофилията честно казано много не ми се връзва. За другите още нямам мнение.

# 7 368
Само ви чета, но следя с интерес този наистина заплетен случай. И след всичко казано, и написано до момента за Калушев разбрах, че това е човек, който е много добър в оцеляването в различни условия и ситуации. Нещо, като онези екшън герои в американските филми, които накрая винаги остават живи. И точно затова смятам, че именно той ги е гръмнал и тримата, след което е избягал с другите. И не, защото е искал да го направи, а защото се е получила някаква ситуация от типа - или те него, или той тях. Смятам също, че е жив, и е много далече вече. Затова и е пратил това писмо на майка си. Точно в последното изречение е ключа за мен - ако тя се успокои, дано да е по-бързо, ще го намери. Т.е. ако тя се успокои и помисли, ще се сети къде ще отиде той и къде ще може да го намери.

Но нещата около самата организация вече са ми съвсем мътна индия. Версията със сектата напълно я изключвам. Педофилията честно казано много не ми се връзва. За другите още нямам мнение.
Сам човек няма да убие трима, които дори не са вързани.Освен това Калушев съвсем не е глупав, за да направи това по този начин...

# 7 369
Ето малко от това, което туристи пишат за "добрите и мили" рейнджъри,  завардили маршрута Ком-Емине по туристическите форуми през годините (много преди убийството).  Мненията са в планинарски форум, за хора, които искат да минат опо този маршрут
Трябва да се разтърся систематично и да намеря повече мнения:

Мнение 1: Хижа Петрохан-НЕ РАБОТИ!!! Има ограда с ток и забранителни табели..... Купена е от частно лице, което я е отдало безвъзмездно на ЧАСТНА рейнджърска организация, "Усвояват" пари от държавата по схемата за европрограми. Частната охрана, която може да срещнете в района няма никакви правомощия освен да съобщава на държавните органи за нарушения като дърводобив и прочие посегателства върху природата. Ако някой от тях ви иска документи или се опита да ви върне обратно към прохода можете съвсем законно да му "........." главата при самоотбрана ако сте на пътеката, а не в имота му разбира се .......... Фидос вече е история.Чешит, ама имаше хижа.

Мнение 2: Хижа Петрохан-НОВО ИНФО- ЛЯТОТО НА 2020Г...ХИЖАТА НЯМА ДА РАБОТИ, ИМА ОГРАДА С ТОК И ЗАБРАНИТЕЛНИ ТАБЕЛИ И ДОРИ УКАЗАТЕЛНИТЕ ЗА МАРШРУТА ТАБЕЛИ ДО НЕЯ СА ЗАКОВАНИ В ГРЕШНА ПОСОКА, ЗА ДА НЕ ВЪРВИТЕ ОЩЕ 40-50 МЕТРА КРАЙ ОГРАДАТА ИМ И ДА ИМ СМУЩАВАТЕ СПОКОЙСТВИЕТО .ХИЖАТА Е КУПЕНА ОТ  НЯКАКВО ДЕПУТАТСКО МЕКЕРЕ

Мнение 3: Бивша хижа Петрохан. Гадовете освен табели със забрана са сложили ограда с ток и идиотите недни са заковали в друга посока три-четири табели там където пътеката се приближава до оградата на хижата като вървите по червената марка ... Това за да не им вървите покрай оградата и да им смущавате спокойствието...Игнорирате табелите, които водят наляво към черен път и продължавате покрай електрическата ограда още 30-40-50 м след което пътеката свива вляво и нагоре по баира.....Преди това от прохода и чешмата като хванете пътеката през тресавището може да се объркате, всъщност по целия преход до морето има места без никаква марка, та затова за да не хабите нерви поне в телефона си сложете нещо за навигация и ако не ви мързи като мен му осигурете нещо срещу дъжда.

# 7 370
Скрит текст:
Сутринта слушах в Сутрешния блок  главния редактор на Офнюз и още един  господин. Първият познава много добре Калушев и често е посещавал хижата. Вторият беше по-скептичен, но все пак беше много интересно. Обще взето се поизясниха нещата.

Аз лично смятам, че случаят ще се разкрие лесно, но целокупното население ще бъде ужасно разочаровано. Особено тази чакт от хората, които очакват секретна операция на държавата , секта, педофили, или нещо друго от областта на кинематографията. Също така у мен се създаде впечатление, че Калушев може да е жив и вече да е много далече. Възможно е да не го намерят, както и хората (младият мъж), който е с него.

Най-общо смятам, че имаме работа с хора, които са си надвили на масрафа и са превърнали хобито си в начин на живот, като са отишли доста по-далече във взаимодействоето си с околните, отколкото е било приемливо, създавайки си някаква среда, в която да  общуват със себеподобни и с природата. Убедена съм, че това, което се е случило е резултат на ескалирали междуличностни взаимоотношения. Това е много характерно за такива общности, в които постепенно но постоянно се натрупва напрежение.
Нашите служби, обаче, така се оплескаха и увъртяха, че едва ли някой ще повярва и този случай сигурно ще бъде обект на конспиративни теории вовеки.
Е, добре, де, а как обясняваш ДАНС, които веднага са довтасали? И защо като са били такива природозащитници, са заградили по такъв начин, че да не могат туристи да минават. Защо са притежавали автоматично оръжие?
Защо договор с тях се сключва против всявкакви протоколи на министерството от Сандов и защо последващи министри са искали да прекратят дейността на тия хорица, но никой не ги е отразил?
И,да, защо са така близо до границата? И защо имат обект и в Бургаско...

Като е антисистемен, защо така сериозно е подкрепян от системата? Терзиев, Безуханова, министри, министерства...

Изобщо не е ясно дали ДАНС са довтасали. Също не е ясно и какво точно оръжие са притежавали, ловно или автоматично. У нас не е позволено на никой цивилен да притежава автоматично оръжие, а техните са били законно притежавани, значи не са били автоматични.
Договор с министерството не е имало, едно споразумение без правна стойност, което по принцип се сключва с разни НПО, демек ще си сътрудничим, обаждайте се по-често.

А оградата е електропастир,  Имам чувството, че много хора не знаят какво е електропастир.

Но не става въпрос за добри и мили рейнджъри. Става въпрос за хора, които не ви искат там и са направили възможното да обезсърчат потенциалните вредители и хората дето според тях си врат носовете.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 10:36 от Iris04

# 7 371
  • софия
Снощи Bird поблукаваха сигнал за дте в риск от щни 2024, които динякъде обяснява подмятанията за сектата и различни духовни практики. Става въпрос за баба и дядо, които сигнализират за внука си, които е бил на обучение или нещо друго при рейнджърите и конфликата им с дъщеря им, която явно смята, че това е добре за детето.
Сигнала в крайна сметка е оттеглен след 4 дни.

Уточняващи подробности:
1. Майката и бащата са публично известни личности от артистичните среди.
2. Майката има интереси и професионален път, свързани с ню ейдж и духовни учения - което само по себе си не представлява нито престъпление, нито доказателство за риск.

Текста на сигнала със заличени лични данни може да видите тук:
https://www.facebook.com/photo?fbid=122158644968908065&set=a … 22104056842908065

Това за криели зад оградата и мерките за сигурност. Имало е сигнали, със сигурност проверки и не са искали любопитни очи да си правят разкази по картинка още повече, че е имало сигнали срещу тях.
При тази версия най-вероятното, особено при споменаването на болното момиче да ги е гръмнал някой заради нея, още повече, че Калушев явно е получавал заплахи заради нея и е очаквал нещо да се случи.
Този сигнал сочи единствено за вътрешнофамилни проблеми. Бабата и дядото не харесват начина на живот на дъщеря си и как възпитава внуците. Нищо повече.
Има проверка от ДАЗД и няма установено нещо притеснително.
Имаше друг случай на родители, които живеят чергарски и разнасят децата си с тях и пак бабата беше пускала сигнали.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 10:37 от zvаnchе

# 7 372
  • Другата България
Същото щях да пиша. Фамилни неуредени частно – правни отношения.
Нито са първите, нито последните.
Сега всеки ще се сети да извади и покаже години назад всякакви “компромати“.

# 7 373
От тази хижа каква хубава база за диверсанти (зелени човечета ) става.
Близо до Сърбия (Вучката) близо до София
Храна ,превозни средства и оръжия плюс ДС спокойствие.

# 7 374

А оградата е електропастир,  Имам чувството, че много хора не знаят какво е електропастир.

В пет реда. Баш ограда си е.
https://www.youtube.com/watch?v=f5mnogu_SK8

Иначе съм съгласна, че е нещо далеч по-прозаично и битово от секти и педофилия.

Звънче, аз съм уточнила, че този сигнал е просто базата от където тръгват версиите за секта и т.н. И оплакванията, че родителите не съдействат.

# 7 375

В пет реда. Баш ограда си е.
https://www.youtube.com/watch?v=f5mnogu_SK8

Иначе съм съгласна, че е нещо далеч по-прозаично и битово от секти и педофилия.

Звънче, аз съм уточнила, че този сигнал е просто базата от където тръгват версиите за секта и т.н. И оплакванията, че родителите не съдействат.
Електропастир е.

# 7 376
Най-общо смятам, че имаме работа с хора, които са си надвили на масрафа и са превърнали хобито си в начин на живот, като са отишли доста по-далече във взаимодействоето си с околните, отколкото е било приемливо, създавайки си някаква среда, в която да  общуват със себеподобни и с природата. Убедена съм, че това, което се е случило е резултат на ескалирали междуличностни взаимоотношения. Това е много характерно за такива общности, в които постепенно но постоянно се натрупва напрежение.
То това е именно вид секта. В сектите се събират със сходни интереси, водени от желание за личностно развитие, усъвършенстване и дъра бъра. Иначе, аз също мисля, че е имало конфликт между тях, но е нещо свързано с децата. Не знам защо навсякъде пишете за МОМЧЕ, като на няколко пъти, а включително и в смс-а до майка му, той пише за МОМИЧЕ, на което е помагал уж.

# 7 377

Не твърдя, че технически не е електропастир. Само, че играе роля на ограда за външните хора и може би за кучетата, които са имали. Въпреки, че Д.Куманов снимал клипа, казва че ги е чувал да лаят не ги е виждал докато е бил до веригата.

# 7 378
Добре де, ако са някакви лични каузи, защо второто изречение след "Не вярвай нито на думичка от това, което чуваш" се споменава за болно дете (не Леон), а момиче. Явно е имало и други деца (момчета), на които са "помагали".
Това е второто изречение към майката. Директно причината е нещо, свързано с деца. Защо иначе с него би започвало писмото? Единственият факт, споменаван в писмото и конкретика е точно болно дете(не Леон)...

Освен ако към писмото не е кодирано така, че САМО тя да го разбере, или пък изфабрикувано.
Писмото е пратено  ПРЕДИ убийствата.

Ако приемем писмото 1:1, това си е педофилско писмо, точно ала Майкъл Джексън, неразбрана от простолюдието помощ за болно дете.

# 7 379
Къде е Къдравия?И той изчезна нещо...
След първото интервю на кмета, дали ще има второ?

Прави впечатление, че след гасене , след това оглед, пламва отново...

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 11:44 от Barsa

Общи условия

Активация на акаунт