Криминални досиета

• 448 630
  • 7 549
  •   100
Отговори
# 7 395
Изобщо не вярвам в теориите за педофилия, секти и подобни. Лично на мен нещо не ми се връзва в думите на кмета.
Той твърди, че тримата са простреляни в главата,
в хижата е имало много оръжие, там са живеели постоянно няколко души, мястото било оградено, с камери, дронове и т.н.

Проблемът е, че кметът не е разследващ орган, а просто очевидец. Говори много конкретно още в първите часове, преди огледи и експертизи. Полицията и прокуратурата не потвърждават официално повечето от тези детайли. Медиите повтарят думите му, но реално всичко води пак до него като източник.
Не казвам, че лъже умишлено, но е напълно възможно да
предава слухове като факти. Да смесва лично видяно с чутото от други или да интерпретира ситуацията под емоция и натиск - изобщо не изключвам варианта да е действал по нечие указание.

Затова според мен е по-здравословно да се подхожда с резерви.

Не ви ли се струва, че този случай се „разказва“ твърде филмово още от самото начало? И как бързо ескалира в политически водевил? Сутринта пътечки направиха по студията с теории на конспирациите.

Случаят много мирише, но, според мен, не в посоката, в която ни тикат умишлено.

# 7 396
Кметът е бил поемно лице. Поне труповете и под, около тях със сигурност е видял. Иначе другото - че имало оръжие в хижата, не ми звучи като да е видяно от него.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 13:53 от Iris04

# 7 397
  • София
Добре де, ако са някакви лични каузи, защо второто изречение след "Не вярвай нито на думичка от това, което чуваш" се споменава за болно дете (не Леон), а момиче. Явно е имало и други деца (момчета), на които са "помагали".
Това е второто изречение към майката. Директно причината е нещо, свързано с деца. Защо иначе с него би започвало писмото? Единственият факт, споменаван в писмото и конкретика е точно болно дете(не Леон)...

Освен ако към писмото не е кодирано така, че САМО тя да го разбере, или пък изфабрикувано.
Писмото е пратено  ПРЕДИ убийствата.

Ако приемем писмото 1:1, това си е педофилско писмо, точно ала Майкъл Джексън, неразбрана от простолюдието помощ за болно дете.

Аз честно казано изобщо не мога да си обясня това, че майка му е публикувала пред цяла България и разследващите, писмото, което е получила от сина си без да знае нищо за случилото се в хижата. Би било логично, ако преди това писмо е получила друго с инструкции от него да публикува това. А това писмо да е написано така, че да дава съвсем друг наклон на всичко.

# 7 398
Няма никакви конкретни данни за нищо, само есета се пишат.
Какво значи много оръжие - за някой 3 пушки са много за друг 30 са малко. Какво оръжие - бойно или ловно. С какво оръжие са убити? Имали ли са законно притежавано такова. Това са неща които се знаят и следят преди убийството, но почват съчинения за ритуално самоубийство на секта педофили. Това с chatgpt ли го съчиниха и народа лапа ли лапа мухите.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 13:53 от mauigirl

# 7 399
# 7 400
  • София
Някакви доказателства, че е имало много оръжия предоставени ли са? Или е имало само законните им ловни?Питам, защото подпалване на склад с оръжие обикновено води до фойерверки.

# 7 401
По отношение на сигнала на бабата и дядото, аз го разбирам, че рейнджърите са разбрали за него, понеже са отишли при тях по този сигнал. А заплашващата е майката на детето - тя е заплашила и родителите си  и мъжа си. И всички други от семейството са били против бабата и дядото заради този сигнал.

Сега ми се струва, че сте прави и вероятно причината за всичко е в тези лагери и по-късно индивидуалното "обучение" на деца. Това явно не са били какви да е - в смисъл на обещаващи таланти в спорта, а по-скоро уязвими деца. Проблемни, наркозависими. Може би това е, което Калушев пише до майка си, че вече не издържат. Какво не издържат -  проблемите около присъствието там на тия деца. Кои са тия дето не издържат - той и убитите, или той и тия дето ги няма с него? Но нещо не издържат и то е това, че те се опитват да правят добро, ето сега и с последното дете - което е момиче (явно това е изключение). "Болно" момиче, което е капката, преляла чашата. И майка му също обвинява скапаното общество, значи знае за какво става въпрос.
Може би са се изпокарали с убитите точно по този повод.

Между другото, аз не намирам за толкова странно, че са обучавали момчета. Там са само мъже.Сега изглежда подозрително зрели мъже да обучават момчета, обаче ако бяха момичета щеше да е още по-скандално.

# 7 402
Туристи пишат и за жена, която е "патрулирала" и заплашвала. В това отношение нашите вагнеровци са били демократични.

# 7 403
Много интересно защо не се прави психопортрет на убиеца ( убийците) а се анализират жертвите.

# 7 404
Текстът на сигнала е два поста нагоре.

Собственикът е героят спасил 7 души от Духлата ореди години.

# 7 405
  • София
Много интересно защо не се прави психопортрет на убиеца ( убийците) а се анализират жертвите.

Официално или във форума? Официално се прави "портрет" на жертвата винаги, то е нормална стъпка към разкриване на престъплението. Убийството винаги има две страни и естествено трябва да се изясни веднага случайна ли е едната (жертвата), или има връзка с другата, което е всъщност по-честият случай. Цяла наука си има за профила на жертвите.
По форуми и социални мрежи - ами "анализираме" жертвите (хе-хе), защото го знаем кои са. Появи ли се убиец, и него ще разкостим.

# 7 406
Официално никой не мъца нищо за убиеца един ли е, няколко ли са? Местил ли е телата, къде ги е застрелял - вътре, вън, с какво ги е убил. Нищо!

# 7 407
  • софия
Наистина ли вярвате, че искат и ще разследват?

# 7 408
  • София
Официално никой не мъца нищо за убиеца един ли е, няколко ли са? Местил ли е телата, къде ги е застрелял - вътре, вън, с какво ги е убил. Нищо!
Нормално, това е вътрешна информация, предвид, че обявиха, че издирват още лица. Дори и да имат заподозрян, докато не го хванат, не вярвам да кажат. Освен ако кметът на Гинци пак не реши да ни разкаже.

# 7 409
Официално никой не мъца нищо за убиеца един ли е, няколко ли са?

Засега всички сме заподозряни.

Общи условия

Активация на акаунт