Криминални досиета

• 450 642
  • 7 641
  •   65
Отговори
# 7 455
  • софия
Не съм фен на Любо Жечев, но вчера е събрал всичко, което официално има по случая:

# 7 456
  • Другата България
Е как пък един родител не се появи за три дни да защити гуруто, или пък да поругае....

Има тройно убийство и убиеца е още на свобода. Дори не се знае дали този Иво е убиеца или не. Да не са луди да се забъркват излизайки пред цяла Бълргария с лицата и имената си, както и с тези на децата си. Аз на тяхно място не бих го направила.
И защо? Защото “Иво“ ще изскочи с автомата и ще ги разстреля показно, ако свидетелстват за насилие върху децата си? Значи ще си ок някой да е блудствал с детето ти, ама няма да го кажеш от страх? Странна ми е тази логика, поне на мен.
Да не говорим за “убиеца на свобода“, който /който и да е той/ отдавна е някъде извън страната.
Ако не по козята пътечка до Сърбия, легално през границата, няма да е за първи път.

# 7 457
По имената от жалбата на бабата и дядото, май лесно се намира майката на Леон във фб, лайквала е разни неща на Иво.

Тия хора трябва да съдят държавата за изтеклата информация от жалбата.

И тя изглежда мила, позитивна и добра.

Ние напоследък обсъждахме селото вкъщи и възможността да живеем там, казвахме си, има и хубаво училище. И гледай ти. Частните училища и те са малко фрийстайл.

# 7 458
  • софия
Ох, не съм обърнала внимание на друга реплика на джуджето: Объркали са се хората, че е имало служители на данс. Нямало как да ги различат. А ако са били с жилетки? Защо никой, освен него, не отрече, че е имало такива служители там, вкл. трудно говорещият председател, който стоеше до него?

# 7 459
Има и пети съдружник във фирмата Николай Златков. За него нищо не се говори и не се споменава, освен че е издирван. Единствените подробности, които журналистите са изровили са, че бил на 18г когато са основали въпросната агенция.

Това е въпросният "Ники", който е от 11 годишен попаднал в аурата на Ивайло Калушев...

Аз пък чета в български форум, 2013та, че Лама Иво искал бил големи суми, за да предава учения в Мексико. Тоест, много от българите, които ходели там, били там покрай духовните учения.

"Мисля че най голямата дана за един учител е искреното посвещение, а не финасови изражение. А в случея с Иво, в сайта му пише че първо трябва да се отиде до там което струва около 1000 долара билета, след това там да се плаща нощувка наблизо около 90 долара на вечер (и нали е ясно че една седмица е нищо, небходимо е много повече време) и всички разходи който са необходими. И че плюс още толкова минимум за дана. И че той нямал никакви доходи пък имал по 1000 евро разходи на месец, пък купил имот там отишъл с яхта до там. "

Оплакват се хората, че мн пари искал за просвещение. Аз пък се чудя кой се е връзвал на Лама Иво Simple Smile).

# 7 460
  • София
За защита на Ивайло говоря. Не, не бих излязла публично с лицето, името и името на детето си да го защитя. Изобщо не бих се забъркала в това, защото така ще забъркам и децата си, и роднините си, и то за да защитавам човек, който изобщо не съм сигурна дали е за защитаване или не.

# 7 461
Аз пък се чудя кой се е връзвал на Лама Иво Simple Smile).
О, ще се учудите колко хора вярват на подобни миловидни и симпатични мъже/жени и са част от още по-мащабни тайни общества/секти/групи по интереси….

# 7 462
Да приемем, че този е убиеца...Има някакъв профил.Какъв е мотива-неясно...Защо обаче ще ги избие в собствената си хижа...Той не е глупав...Ходят по гори, пещери, реки...Няма ли да се подхлъзнат случайно, да ги затрупат камъни...А това е екзекуция...подредени един до друг, по един куршум в главата, подпалена сграда, изгорели кучета, вероятно също убити преди това...Никак не се връзва ...А това си е екзекуция, профешънъл...

# 7 463
Оооо и аз не бих излязла да защитавам нарочен за  педофил,ако ще и роднина да ми е,докато не приключи разследването  ...говоря за родители на предполагаемо  'потърпевши" деца от "лагерите"

# 7 464
"Леон е само едно от децата, които са пребивавали в бившата хижа „Петрохан“. Оказва се, че повечето са ученици от едно и също частно училище, намиращо се в близост до София. Училището е известно с по-нестандартен образователен план, залагащ на много работа върху психологичното развитие на децата.

Самият Ивайло Калушев има странни разбирания за образование. От фейсбук страницата на школата за приключения „Роук“ става ясно, че „лама“ Калушев смятал образователната система у нас за вредна за децата.

Така например за първия учебен ден през 2019 г. в школата „Роук“ е публикуван следния текст: „Изказваме най-искрени съболезнования по случай първия учебен ден на всички деца (а и на техните родители), които са жертва на една напълно счупена и неработеща образователна система."

Ако на някой още не му се вярва. Точно на секта си прилича. А лудата директорка на училище е пращала там не само своите деца, но и децата на по-лабилни родители. Кошмар.

# 7 465
В смс-а се говори, че нещо е преляло чашата, затова не е нужно да има конкретен мотив, а на човека да му е дошло до гуша.

# 7 466
  • София
Да приемем, че този е убиеца...Има някакъв профил.Какъв е мотива-неясно...Защо обаче ще ги избие в собствената си хижа...Той не е глупав...Ходят по гори, пещери, реки...Няма ли да се подхлъзнат случайно, да ги затрупат камъни...А това е екзекуция...подредени един до друг, по един куршум в главата, подпалена сграда, изгорели кучета, вероятно също убити преди това...Никак не се връзва ...А това си е екзекуция, профешънъл...

1. Знае се, че е имало много гилзи на мястото. Значи едва ли е имало само по един изстрел в гравата на всеки един. По-вероятно да е имало престрелка.
2. Дори и да са били наредени тримата един до друг и да са застреляни, при падането, телата няма да са подредени едно до друго. Така че е много вяроятно след убийството телата да са били преместени и подредени.
3. Палежът е за да се потулят следите - камери, записи и всичко останало.

Това с кучетата е интересно. За да бъдат прибрани, значи е дошъл някой, който те не познават. Въпросът е дали този някой е убиеца или е Ивайло. А може да се окаже, че убиеца на двама от тримата убити е третия убит.

# 7 467
  • София
Значи ще си ок някой да е блудствал с детето ти, ама няма да го кажеш от страх? Странна ми е тази логика, поне на мен.

Ама то спокойно може и да няма блудство, просто да е събирал там разни "просветени" родители и деца да им пее за чакри и духовни учения и да събира такси и дарения. Едва ли в такъв случай засегнатите семейства ще излязат да се обясняват насред тоя хаос.

# 7 468

Единствената причина, която той посочва в съобщението е, "опитахме се да помогнем на едно болно дете" (не не е Леон) --всъщност за Леон изобщо не пише да е бил болен, но как да е. Та този опит да помогне на болното дете преляло чашата, било последната капка. Не могъл да понесе кочината. Това виждам като единствено информативно изречение в съобщението му и с това си обяснявам убийството. Нещо са се скарали, зарадиопита му да "помогне на болното дете (момиче)".
Полицията твърди, че е текла комуникация с някакво 16 годишно момиче, в момента на убийството

Защо ги е убил там, нямам идея, може би е трябвало да действа бързо и да не е имало възможност да отлага докато са в пещера. Все пак и снегът е бил сериозен, надали точно в снега са ходили да пещернячестват?

# 7 469
А само тези 4-5 човека ли са обитавали сградата. Кои са и къде са другите "другари" За тях никой не говори, а те ще са най-достоверния източник за настроението и живота в хижата. Дано да ни се даде скоро информация от компетентни лица, че всеки от нас си изгражда собствен криминален сюжет.

Общи условия

Активация на акаунт