Криминални досиета

• 452 932
  • 7 775
  •   121
Отговори
# 7 470
Ами така както го виждам аз е имало 6 човека в хижата по време на убийството -- тримата убити и тримата издирвани (които сигурно са и убийците).
Тримата издирвани -- там тарторът е Иво. Ники е от 10 години под негово облъчване. Детето неясно дали е момичето, което спасяват, или някакво съвсем друго дете, но и то сигурно е под влияние на ламата.
Другите другари защо мълчат, наистина е странно. А и семействата на жертвите и издирваните мълчат. Къде са родителите на 16 годишното "лице"? Но дали е имало други, всъщност. Всички фирми и дружества са на тези 5 човека. Не се споменава за друго лице. Другите може да са били приходящи, а тези 5тима (Ивай, Лама Иво, Дечо, Пламен, Ники) да са ядрото.

# 7 471
От медиите:
Депутат разкри: Това е секта! Деца заминаха с убитите на Петрохан в Мексико и повече не се върнаха
Народният представител се оправда, че тогава нямал никаква представа за какво точно става дума, но сега дал на разследващите имената на тези родители.
"Те са секта, някакъв вид религиозен култ. Такава къща убитите на Петрохан имаха и на морето в Испания" - това сериозно разкритие направи от ефира на БНТ депутатът в 51-ото Народно събрание (НС) парламент Димо Дренчев.
"Знам за тази секта още от предишното десетилетие. Познавам родителите на деца, които, преди да заминат за Мексико, имаха такава къща в Испания и убеждаваха тийнейджъри да останат да живеят при тях", обяви още депутатът.

"Тези деца тогава заминаха с мъжете първо за Испания, после за Мексико и така и не се върнаха", каза той
Народният представител се оправда, че тогава нямал никаква представа за какво точно става дума, но сега дал на разследващите имената на тези родители.

По думите му живеели изключително луксозен живот на брега на морето - имали "долче вита", с което убеждавали младежите да се присъединят.

"Убеден съм, че става въпрос за педофилска мрежа", каза още депутатът.

# 7 472
  • София
Къде са родителите на 16 годишното "лице"?

Писа се по медиите в началото, че не съдействали на разследването. Още тогава ми се видя озадачаващо, но никой не задълба повече. Никой не посочва и имена/снимка, а това е още по-озадачаващо, щом има липсващо дете на фона на толкова тежко престъпление.
Естествено, че "органите" (любима дума) не ни казват всичко.

# 7 473
Нещо са се скарали, имало е разногласия, заради опита му да "помогне на болното дете (момиче)". Нищо друго не пише в съобщението си, което би могло да обясни постъпката.
Полицията твърди, че е текла комуникация с някакво 16 годишно момиче, в момента на убийството
Защо ги е убил там, нямам идея, може би е трябвало да действа бързо и да не е имало възможност да отлага докато са в пещера. Все пак и снегът е бил сериозен, надали точно в снега са ходили да пещернячестват?
За 3 убиства - доживотната присъда е сигурна.
Верният въпрос е защо изобщо някой би убил 3 свои приятели (или познати) - няма как да е, за да "помогне на болното дете (момиче)".
Това е екзекуция. Лошото е, че убийците не са и няма да бъдат открити. В България "разкриват" само битовите убийства. За мафиотски и поръчкови - не могат или не искат.

# 7 474
Кое е депутатът? Източник?

Мислех да не коментирам пристрастното мнение, че хората, които виждат ситуацията по друг начин и не четат всяка жълта публикация, са привърженици на определена политическа сила, но ще си позволя да кажа само това: Очевидно добре изградена кампания, поредна, но не последна.

# 7 475
  • Другата България
Значи ще си ок някой да е блудствал с детето ти, ама няма да го кажеш от страх? Странна ми е тази логика, поне на мен.

Ама то спокойно може и да няма блудство, просто да е събирал там разни "просветени" родители и деца да им пее за чакри и духовни учения и да събира такси и дарения. Едва ли в такъв случай засегнатите семейства ще излязат да се обясняват насред тоя хаос.
Това го казах общо, за блудството, имах предвид като цяло поведение и отношение към деца.
Ако е имало нещо съмнително, толкова деца /уж/ са минали през тези лагери, все някой родител да е изразил недоволство. Или да се възползва от 5 минутния момент, сега. А то - нищо, никой.
Затова за мен тези семейства не са “засегнати“. От нищо. Доброволно са пращали децата си там, и явно нямат оплаквания. Останалото си е спекулация.
Както всъщност са спекулация всички останали глупости, които се тиражират.
До момента няма нещо конкретно, потвърдено, доказано. А медии и “политици“ се надпреварват да говорят който каквото чул недочул, днес имаше изказване на един от “Възраждане“ - Димо Дренчев, поредните недомислици. Предизборна обстановка, сър.

# 7 476
  • софия
Депутатът е от израждане. Интервюто му беше в БНТ сутринта. Говорят, каквото им е казано да говорят, защото знаят, че няма да бъдат подведени под отговорност.
Доп.
О, всъщност пак имаме личен мотив:
Да питам Димчо Дограмата що не подаде сигнал овреме към службите като е толкова информиран. Цял депутатин е от години. Говори се за него, че не е напуснал НС с брат си защото му трябва имунитета,  причинител е на катастрофа със смъртен случай
Толкова са низки и елементарни! Поредният, когото държат с дело на трупчета.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 17:51 от zvаnchе

# 7 477
Аз го слушах сутринта този. Личеше си, че има написан сценарий и той трябва да си каже думичките. Симеон малко го понатисна, но се отказа... Тъпо "интервю" беше.

# 7 478
  • София
Ако е имало нещо съмнително, толкова деца /уж/ са минали през тези лагери, все някой родител да е изразил недоволство. Или да се възползва от 5 минутния момент, сега. А то - нищо, никой.

Ама то ако има характер на "затворено общество", самите те се определят като "елитарна школа", никой от участващите не се обяснява на медии и органи. То по презупмция такива общества се имат за извисени над системата, да не кажа нейни врагове в някои случаи. И това се връзва много добре и с родителите, които явно са ОК с това детето им да липсва на фона на 3 трупа. Това не е нужно да е "секта" в класическия смисъл, с някаква конкретна религия и извратени ритуали и други фантасмагории. Достатъчно е да си представим група финансово подплатени хаховци, четкащи се взаимно колко са възвишени и как са извън матрицата. Такива хора нито ще излязат по медии, нито ще пеят пред полицията.
Но нищо от горното не обяснява убийството. Все нещо скрито има, за да се стигне до тоя ужас.

# 7 479
  • Другата България
Скрит текст:

Ама то ако има характер на "затворено общество", самите те се определят като "елитарна школа", никой от участващите не се обяснява на медии и органи. То по презупмция такива общества се имат за извисени над системата, да не кажа нейни врагове в някои случаи. И това се връзва много добре и с родителите, които явно са ОК с това детето им да липсва на фона на 3 трупа. Това не е нужно да е "секта" в класическия смисъл, с някаква конкретна религия и извратени ритуали и други фантасмагории.
Достатъчно е да си представим
Скрит текст:
група финансово подплатени хаховци, четкащи се взаимно колко са възвишени и как са извън матрицата. Такива хора нито ще излязат по медии, нито ще пеят пред полицията.
Но нищо от горното не обяснява убийството. Все нещо скрито има, за да се стигне до тоя ужас.
Ето това е.
Аз /за разлика от други/ нито мога да си представям, нито да спекулирам с нещо, за което информацията е толкова разнопосочна, обемна и същевременно оскъдна ако се мъчиш да отсееш просото от плявата.
Моментът е изключително благоприятен за изява на всякакви елементи - не само с партийна принадлежност, но и на кандидати за слава, забравени “скелети“ от миналото и т.н., всеки търси трибуна, получава я, спекулира, съчинява, доукрасява....и си представя.

Относно “скритото“ - да, на същото мнение съм.
Само че надали ще стане достояние на нас, простосмъртните.
Версията за педофилия е по-удобна, и по-лесно смилаема.

# 7 480
  • софия
Колкото повече хора от определени партии и институции се опитват да налагат определена теза, толкова повече вярвам, че не тя е истината. Но това няма значение. Никога няма да разберем истината, защото това, което е било там години наред, не се е случвало без знанието и протекция на най-високо ниво от различни политически партии, зад/около които винаги стоят едни и същи хора.

# 7 481
  • при късмета
Тъкмо си върнах следобедните новини. Казаха, че споразумението с МОСВ, което са имали е прекратено средата на миналата година. Със сигурност не им е чиста работата, защото са останали пастирите с ток, недопускането на туристи, а пътеката на най-големия и масов маршрут минава от там, че даже сами са го отклонили, оръжията им са регистрирани, ама да се чудиш защо ще са с автоматични оръжия и пистолети, вместо ловни пушки. Гледах снимки с униформи и въоръжени. Рейнджъри официално няма у нас. Като са с изтекло споразумение защо продължават маскировъчната дейност? Лично за мен, е за да прикрият други, не толкова законни дейности. Пък нека всички да обясняват какви ангели неземни са били всички до един.

# 7 482
  • София
Аз /за разлика от други/ нито мога да си представям, нито да спекулирам с нещо, за което информацията е толкова разнопосочна, обемна и същевременно оскъдна ако се мъчиш да отсееш просото от плявата.
Моментът е изключително благоприятен за изява на всякакви елементи - не само с партийна принадлежност, но и на кандидати за слава, забравени “скелети“ от миналото и т.н., всеки търси трибуна, получава я, спекулира, съчинява, доукрасява....и си представя.

Ама много ясно, че всички си представяме, това се подразбира. Аз дотук не прочетох някой в темата да претендира да знае със сигурност какво е станало. Излизат от МВР, прокуратура, казват нещо, журналисти и сайтове и те същото правят. Повечето, да не кажа всички в темата изглеждат достатъчно умни да знаят, че всяка публично изнесена информация може да е лъжлива или поне "оцветена". Не падаме от Луната все пак! Ако ще се обсъждат само 100% потвърдените (с влязла в сила присъда) случаи, казвайте да знаем. Ама тогава пък ще има "съдът корумпиран, КОЙ плаши свидетели" и т.н.
Но редно е и да попитам, макар всякак да се старая да бягам от политизирането точно на тази тема. Не вярвате на МВР, на прокуратурата, на ДАНС, на тоя и оня сайт, на свидетелите, на сигнала до АЗД... Е на кого вярвате, на Терзиев, Сандов и Дойче Веле? На тях пък кой им сложи печат за изнасяне на единствената истина? Целта не е да предизвикам спор, а обратно - да туширам спора. Постоянно някой изскача да каже как на тоя и оня не вярвал, хубаво, ама пак казвам - освен "тоя и оня" друго няма какво да обсъждаме тук, официалната доказана истина няма да ни я публикуват в бегемама за одобрение.

# 7 483
Дотук от цялата информация:
-собственика (и гуру), е особен но и е бил изглежда главния двигател на нещата.
-предполагам че за каквато и цел да е взел хижата и да е направил тази организация в един момент са се намесили и други ( примерно ДАНС са го натиснали ) и е ползван за разни услуги от разни хора и организации
-споменават се десетина рейнджъри - значи поне още 5-6 човека + убитите и избягалите, а те може да се ротират и в действителност там да са действали много повече хора, просто очевидците са виждали тая бройка
-изглежда че като човекът с контактите е подразбрал какво ще стане като са се объркали нещата, може и да е участвал донякъде, може и само да е видял, но при всички случаи би трябвало да се скатае ( и други с него - дали момче, дали още някой, не е ясно )
- някои от рейнджърите (или пък други мотащи се там ) може да не са били съгласни с нещо/или да са видяли,разбрали каквото не трябва, а и във убийствата и палежите може да са замесени и вътрешни и външни лица

# 7 484
Ами аз изобщо не чета на МВР нещата, аз чета на Лама Иво писанията преди години, историята му, уебсайтовете му. Чета и сигнала за Леон. Чета и на директорката писанията, самопризнанията бих казала.

Та Лама Иво е със сигурност СЕКТАНТ, работещ и търсещ да работи с деца, най-вече момченца.  Със сигурност, има нарцистични наклонности. Вече дали някой професионалист ги е трепал тия или Лама Иво, нямам идея, но със сигурност имаме замесени СЕКТИ и ПЕДОФИЛИЯ. Не са ми толкова важни тия тримцата и онзи Ламата, а децата, вкл липсващото 16 годишно.

Общи условия

Активация на акаунт