Криминални досиета

• 454 376
  • 7 867
  •   118
Отговори
# 7 530
Пълно е с хора, които разсъждават по този начим за образование, възпитание и прочие. Аз не мисля така - но много хора да. Нищо от това не ги прави педофили.
Е, да де, но тук не става въпрос само за инакомислие. Много са факторите, да не ги повтарям и аз.

# 7 531
  • София
...Преди малко слушах една жена /не си показа лицето/, от организацията на Калушев...
Сигурен съм, че повече от 2/3 от интервюираните преразказват историята от БГмамата Blush
Източниците са важни, подбирайте ги внимателно.

# 7 532
  • Другата България
Никакви деца няма “замесени“.
Има слухове, непотвърдени официално, и интерпретации - лични, на всякакви хора.
Това не означава нищо. Всичко на този етап са спекулации.
Да, има и факти - за деца, които са посещавали мероприятията, организирани там.
Което само по себе си нищо не означава.
Всеки може да си разсъждава както намери за добре, да интерпретира, да си представя....което не означава, че това са неща, случили се със сигурност. /Няма да слагам удивителни за повече емоция/.

Освен 16 годишно момче /чиито родители отказват да съдействат, каква изненада/, се издирва и убиец на трима души. Примерно, че много много не ми се вярва да са се разбързали.
...Преди малко слушах една жена /не си показа лицето/, от организацията на Калушев...
Сигурен съм, че повече от 2/3 от интервюираните преразказват историята от БГмамата Blush
Източниците са важни, подбирайте ги внимателно.
Те историите много, да беше една...
Аз си ги подбирам, не ме мисли. А и не са ми нужни “жълтури“, аз живея тук от.....много години, на километри от Петрохан, не ми е нужно някой анонимник, уцелил момента за 5 минутна слава, да ми разказва каквото и да било. Но си прав де.....Blush за източниците.

# 7 533
В самия смс до майка му се говори за болно момиче. Отделно, цялата страница във фб е пълна с инициативи за обучения на деца, та не знам какво не било официално…

# 7 534
Сигналът за Леон е на много места в медиите. Кой го е измислил, с името на роднините му?

Бърди, то на много места има хора, които разсъждават различно, не обичат образователната система и т.н. Обаче правят ли си укрепление в гората, обучават ли деца, водят ли ги в Непал? Имам приятелка, писнала ми е с нейните оплаквания от бг обрзователна система Simple Smile Ама нито е в гората, нито е с оръжие, нито обучава чужди деца.

# 7 535
А всъщност Калушев е собственик, другите са наематели нали...Ако той се занимава с това, което се коментира тия дни, защо му трябва да си трепе наемателите?

# 7 536
  • Другата България
Разбира се, че няма официално замесени деца в разследването и случилото се.
Няма нищо изнесено официално, освен обръщението на Сарафов.
Това имам предвид.
Не отричам дейността на сдружението или каквото и да е това, с което се е занимавал Калушев.

# 7 537
Има достатъчно сигнали от туристи назад през годините, за да е ясно, че тези хора не са чисти и бели, каквито се опитват да ги изкарат сега. За мен това е основното - някакви чичовци се изживяват като вагнеровци на външна граница на ЕС. Това с децата, просветените, уязвимите младежи звучи като кофти хоби на единия, който е получил поле за изява в пущинака. В София щеше да му бъде по-трудно.

# 7 538
  • Другата България
Има достатъчно сигнали от туристи назад през годините, за да е ясно, че тези хора не са чисти и бели, каквито се опитват да ги изкарат сега. За мен това е основното - някакви чичовци се изживяват като вагнеровци на външна граница на ЕС. Това с децата, просветените, уязвимите младежи звучи като кофти хоби на единия, който е получил поле за изява в пущинака. В София щеше да му бъде по-трудно.
Именно. Това е основното. Външната граница, и рейнджърите, нещо като паравоенна организация.
И всичко това със знанието и одобрението на държавата ведно с всичките ѝ структури, вкл. и прокуратура.
И в един момент ставаш неудобен, особено ако “надигнеш глава“ или не си съгласен с някой или нещо.
За “удобство“ имаш и наистина нестандартно хоби, което е идеален параван, или оправдание, или каквото и да е за “замазване“ на истината.
Която е някъде там.....

# 7 539
  • Сф
Мери ан, аз като гледам никой не знае с какво са се занимавали в тая хижа и как са се издържали тия 5 или 10 човека организатори и съмишленици. И още по интересно е, че никой не ги е закачал с проверки и защо са се оградили така. Още повече това е граничен район и гранична непрекъснато снове предвид мигрантите. Това не са обичайните обикновени хора от Годеч например, които едно време минаваха с бидони бензин за Сърбия. От всичко което се изнася прилича на доста добра организирана дейност и то незаконна. Според мен не трябва да се набляга добри ли ся били, лоши ли, а с какво точно са се занимавали и приходите и разходите им. Намесването на политически лица, дори като дарители точно на тези " рейнджъри" силно ме притеснява. А имено,че нещата са по- големи от колкото ги изкарват,  просто секта и педофилия. А и как са ги подбрали , без жени и деца. И никой наоколо нищо не знае ,не са търсели контакт с местните очевидно. Даже на много места ги описват враждебни,  нищо общо с хората обичащи планината. Аз съм била с пещерняци от пещерен клуб. Все още има такива дружества. Даже знам колко е трудно и скъпо да организираш един рафтинг примерно, камо ли да се издържаш с това като основна дейност.

# 7 540
  • Другата България
Скрит текст:
Мери ан, аз като гледам никой не знае с какво са се занимавали в тая хижа и как са се издържали тия 5 или 10 човека организатори и съмишленици. И още по интересно е, че никой не ги е закачал с проверки и защо са се оградили така. Още повече това е граничен район и гранична непрекъснато снове предвид мигрантите. Това не са обичайните обикновени хора от Годеч например, които едно време минаваха с бидони бензин за Сърбия. От всичко което се изнася прилича на доста добра организирана дейност и то незаконна.
Според мен не трябва да се набляга добри ли ся били, лоши ли, а с какво точно са се занимавали
Скрит текст:
и приходите и разходите им. Намесването на политически лица, дори като дарители точно на тези " рейнджъри" силно ме притеснява. А имено,че нещата са по- големи от колкото ги изкарват,  просто секта и педофилия. А и как са ги подбрали , без жени и деца. И никой наоколо нищо не знае ,не са търсели контакт с местните очевидно. Даже на много места ги описват враждебни,  нищо общо с хората обичащи планината. Аз съм била с пещерняци от пещерен клуб. Все още има такива дружества. Даже знам колко е трудно и скъпо да организираш един рафтинг примерно, камо ли да се издържаш с това като основна дейност.
Съгласна.
А че нещата са “по-големи“ спор няма, това казвам и аз.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 20:57 от Merri_An

# 7 541
  • София
Недоумявам как ще има майка, която да изпрати 8-годишното си момче да живее при непознати мъже в хижа в планината.
Скрит текст:
Ето и жалбата на бабата и дядото.
https://darik.bg/stana-asen-signalat-na-babata-i-dadoto-za-8-god … rohan~515583.html
Това са предположения на бабата и дядото, като те са оттеглили сигнала. Те са виждали детето, но не в хижата - веднъж на морето през ноември 2023 г., детето е било на лагер в близко село и преди Коледа (демек декември) в дома му.
Няма доказателства, че наистина родителите са оставили детето в хижа на Петрохан. Много е наивно - детето трябва да ходи на училище, ако се разболее да се води от родител на ЛЛ и т.н. Сигналът е точно ЕЖК.
Бабата и дядото са родители на майката на Леон, не са ЕЖК.
Бащата на Леон в открит, но е отказал коментар.

# 7 542
  • София
Аз изобщо не казвам, че са били ангели, казвам, че пушилката за педофили и секти е отвратителна и заради това много лесно разфокусира вниманието на обществото от реалността, която е професионално убийство. Мери го описва по-добре от мен, по-търпелива е Simple Smile

# 7 543
Добре де, защо смятате, че убийството е било професионално?
Не е риторичен въпрос, просто си разсъждавам.
Доколкото разбирам съседи/или в селото са чули изстрели, което значи, че много бързо е можело някой да подаде сигнал. В същото време хижата е била запалена с някаква цел.
Ако беше рабора на професионалист, нямаше ли да ги ликвидира "тихо", за да даде повече време на тази хижа да изгори, ако приемем, че е с цел да се унищожи или прикрие нещо в нея.
Освен това, кой би имал интерес района да се напълни с полиция и да почне да се разнищва и разследва? Реално от тук нататък, може би за един некратък период ще има засилено присъствие в Петрохан и околия.
Не знам, мисля си просто.
На мен ми изглежда повече като хаотичен акт, непредвиден и неплануван.
Нещо се е объркало, някой е реагирал и е настъпила паника.

# 7 544
Моята теория е, че има нещо с наркотрафик свързано тук, особено с мексиканските връзки на  Калушев, ограждането на ареала и т.н. вероятно са пазили да преминава който и когато трябва и по-малко външни хора да се навъртат натам. И някак странно пеенето в хор на Сарафов и клика за педофилски истории, секти и прочие. Че и най-вероятно тези лагери са били точно за отвличане на вниманието... И моята съвсем елементарна теория обяснява и екзекуцията, и пожара...

Общи условия

Активация на акаунт