Криминални досиета

• 450 749
  • 7 645
  •   46
Отговори
# 7 560
Разбира се, че няма да разберем.
Което за мен говори само едно - държавата и мафията е едно цяло. Мафия най-общо казано.
За пореден път ще заметат всичко, след година-две ще мине едноминутен репортаж по ТВ, че проверките не са открили нищо, неизвестен извършител и дотам. И така до следващия път.

Понеже изпуснах началото на случая - кой и за какво е подал сигнал, за да се появят службите на място в хижата?

# 7 561
  • Другата България
Ако беше нещо с наркотрафик, няма ли с това показно убийство сами да си саботират канала/трасетата?
Скрит текст:
Аз съм почити сигурна, че сега немалко любители планинари и всякакви други ентусиасти, ще тръгнат да любопитстват в района.
Общественото внимание също ще е силно насочен на там за дълго време
.
За такива канали - независимо на какво /дрога, оръжие, хора/ са нужни само изпълнители, истинските “собственици“ така да се каже са далече от мястото, надали някой смята, че АКО това е бил предметът на дейност на живеещите в хижата самите те са били и мозък, и изпълнение. Blush

# 7 562
  • Glasgow
за пожар е май първият сигнал.

# 7 563
  • Другата България
Скрит текст:
Разбира се, че няма да разберем.
Което за мен говори само едно - държавата и мафията е едно цяло. Мафия най-общо казано.
За пореден път ще заметат всичко, след година-две ще мине едноминутен репортаж по ТВ, че проверките не са открили нищо, неизвестен извършител и дотам. И така до следващия път.
Понеже изпуснах началото на случая - кой и за какво е подал сигнал, за да се появят службите на място в хижата?
Краткият отговор на брифинга беше : “свидетел“.
После се писа, че същия е задържан в София, днес някой писа, че бил пуснат, но не намирам нищо по въпроса.

# 7 564
Разбира се, че няма официално замесени деца в разследването и случилото се.
Няма нищо изнесено официално, освен обръщението на Сарафов.
Това имам предвид.
Не отричам дейността на сдружението или каквото и да е това, с което се е занимавал Калушев.

Е, как да няма деца, щом се издирва 16 годишен/годишна? Какво прави това дете сред дърти мъже? Аз пък четох, че първият сигнал е от майката на Калушев...

Между другото, убийството трябва да е станало по-рано, за да може хижата да изгори до степен, за която говори кметът...
Калушев на 1 февруари поства поемата Борба, по някое време праща смс на майка си, а след това изчезва. Та убийството е станало някъде на първи, според мен.

# 7 565
  • Другата България
Нямам отговор на този въпрос, всъщност никой няма.
Има само предположения и хипотези.
И някакво обяснение, че родителите му не съдействат.

Не чета в нета, коментирам официален брифинг на МВР и отговора на Захари Васков.

# 7 566
За мен е трафик на оръжие или мигранти, клоня повече към първото.

# 7 567
  • София
Това, че убийството е извършено от професионалисти тръгна явно от една криминална психоложка, която интервюираха по Нова. Поне нея засякох днес по-рано да се изказва в тази категорична насока.
А на мен още като я чух не ми се вярваше, въпреки че тя изключително убедено говореше.
Може би заради това, че точно в главата са уцелени, се води, като да го е свършил някой, който знае как се държи оръжие и се стреля. Обаче имаме данни, че намерените оръжия са били законни, тоест не са ли били всички там малко или много обучени да стрелят?

Друго, което ми стана интересно е, че се твърди, че деца са ходили до Мексико и не са ги виждали повече. Това малко ме стресна. Вече като трафик на хора/органи отиват нещата, обаче се съмнявам да е вярно.
Това с изчезналите деца е ЕЖК. Хайде малко по-сериозно да се разглежда целия флууд.

# 7 568
А имало ли е друг подобен случай,  убийство на трима души, обгърнато в пълна мистерия и вече трети ден абсолютно нищо конкретно от разследването ?! Дори не са казали как точно са намерени, къде, колко изстрела, кои са изчезналите…ясно е , че не могат да изнесат всичко заради разследването, но чак пък толкова?!

# 7 569
Нали съседи са чули изстрелите, така че предполагам се знае със сигурност датата на убийствата. Иначе, не знам за пожара, но телата не са били изгорели, а само обгорена брада и дрехи по гърба на единия. Та, или са дошли бързо при тях или пожара е запален след убийството.

# 7 570
  • София
А имало ли е друг подобен случай,  убийство на трима души, обгърнато в пълна мистерия и вече трети ден абсолютно нищо конкретно от разследването ?! Дори не са казали как точно са намерени, къде, колко изстрела, кои са изчезналите…ясно е , че не могат да изнесат всичко заради разследването, но чак пък толкова?!

Е как да не са казали, като казаха - намерени са пред хижата, телата са били подредени успоредно едно до друго, имало е по 1 изстрел в главата на всеки един от тях. Изчезналите са Ивайло, 16 годишно дете (предполага се, че е момче) и още един мъж - знаят кой е, но не са обявили още името му.

# 7 571
Ако беше нещо с наркотрафик, няма ли с това показно убийство сами да си саботират канала/трасетата?
Аз съм почити сигурна, че сега немалко любители планинари и всякакви други ентусиасти, ще тръгнат да любопитстват в района.
Общественото внимание също ще е силно насочен на там за дълго време.
Ще се адаптират. Ще зарежат това трасе и ще търсят ново. Границата със Сърбия е дълга (не ми се търси колко км е).

И мен ме притеснява, че убийците си ходят свободно, а прокуратура, МВР и ДАНС изобщо не ги е еня.
И друго: ако жертвите са били много страшни, имало е много сигнали, защот горните 3 институции нищо не са направили???

Защото МВР и ДАНС може да са убийците. Нека да напомня, че няма почти никакви доказателства за каквото и да било все още. Няма доказателства, че Калушев е бил в хижата в момента на убийството. Писмото/съобщението до майка му (ако е истинско) може да го е писал от друго място. Всичко на този етап е предположения и спекулации.

За мен е червен флаг, че органи на реда и сега политици започнаха да налагат теорията за педофилия и секта, а в същото време не предоставят никакви улики или факти, които да са основа за тези теории. В момента цялото разследване е тип "бабите пред блока".

Аз продължавам да мисля, че става въпрос за картел и много хора по пирамидата са замесени.

# 7 572
  • София
Николай Ранев от Гората.бг. Много читав млад човек. https://www.facebook.com/share/p/1Me6CPANFu/

# 7 573
  • София
Имайте предвид, че заблудата понякога е метод в разследването. Помним такива случаи, когато се пуска заблуждаваща информация, за да се притъпи бдителността на извършителя.

# 7 574
Картелът ми се връзва с оръжията, дроновете, но цялостно не пасва на личностната характеристика на Ивайло, още повече, както по-горе писаха, на публичността, която е имало цялото това нещо. То са страници във фб, на които се рекламират как ще избират измежду децата най-даровитите, как ще организират безплатни катерения и прочие, то са училища, където са давали стипендии, безплатни уроци, платени курсове…
За какво са им децата в цялата картинка, ако е наркокартел?!
Разбирам да има някакво хоби за параван, ама не смятам, че е така. По-скоро това хоби е основното, което са правили, а е имало друго покрай него, но не съм сигурна, че става въпрос за наркотици.

Общи условия

Активация на акаунт