Криминални досиета

• 451 520
  • 7 666
  •   42
Отговори
# 7 545
  • София
Наркотрафика изисква пълна незабележимост, а те са се набивали на очи и са си плачели за посещение на органа. Друго трябва да е.

# 7 546
На Калушев баща му е бил част от ДС, на високо ниво, професор. На Терзиев също. За Терзиев имаше доста публикации, че е на другия бряг.
Без як съпорт от държавата такава база, с такива правомощия нямаше  как да съществува. Вече, с какво точно са се занимавали, е отделен въпрос.
Бащата е важен, като агент от ДС, който е в близки взаимоотношения с бащата на Терзиев.
А арх. Веселинка Троева, обвързана с Г. Калушев!?!

# 7 547
  • София
Професионалист щеше да метне труповете в някоя пещера и никой нямаше да разбере какво е станало. А тук е показнО, съобщение е до някой друг.

# 7 548
Скрит текст:
Недоумявам как ще има майка, която да изпрати 8-годишното си момче да живее при непознати мъже в хижа в планината.
Скрит текст:
Ето и жалбата на бабата и дядото.
https://darik.bg/stana-asen-signalat-na-babata-i-dadoto-za-8-god … rohan~515583.html
Това са предположения на бабата и дядото, като те са оттеглили сигнала. Те са виждали детето, но не в хижата - веднъж на морето през ноември 2023 г., детето е било на лагер в близко село и преди Коледа (демек декември) в дома му.
Няма доказателства, че наистина родителите са оставили детето в хижа на Петрохан. Много е наивно - детето трябва да ходи на училище, ако се разболее да се води от родител на ЛЛ и т.н. Сигналът е точно ЕЖК.
Бабата и дядото са родители на майката на Леон, не са ЕЖК.
Бащата на Леон в открит, но е отказал коментар.
Бабата е жена (затова ЕЖК). Имам предвид, че при проверка на място не са открити деца без родители.
А по сигнала на бабата 2 социални служби са ходили на проверки и не са открили нарушения.

Рокет,
екзекуция е - труповете са били наредени извън хижата. А тя е запалена, за да се заличат следи.
Местните са чули изстрели, но не знаем кой е стрелял - може да са били защитни изстрели от хората в хижата, които също са имали законни оръжия (според прокуратурата).
Има и 2ма (или 3-ма) изчезнали - може да са убити далеч от хижата или са избягали (но биха търсили помощ в селото). В снега остават следи - никой не говори за тях???

Най-вероятна ми е версията за трафик на наркотици. Хижата не е на границата, но е близо до нея (8-10 км. пеша).
Но не бих предполагала убитите каква роля са имали - дали са видяли неволно нещо (мафията убива свидетели) или са участвали. Но участниците ги убиват, ако се хване голямо количество дрога (като Поли Пантев), а не сме чули наблизо да са хванали голяма пратка.

# 7 549
  • София
Професионалист щеше да метне труповете в някоя пещера и никой нямаше да разбере какво е станало. А тук е показнО, съобщение е до някой друг.

И аз така мисля. Или спонтанно убийство, извършено от нестабилен човек.

# 7 550
Но нестабилният човек няма да реди телата, а ще бЕга.
Убити са 3-ма души, които са имали оръжие, не разбирам от убийства, но едва ли е лесно.

Ужас ако е някой Хахо - утре може да утрепа мен, теб и кой знае още колко невинни хора.

# 7 551
  • София
Аз за сега не искам да спекулирам, защото освен, че има трима убити и един в неизвестност, другото е тюрлюгювеч.
Само да кажа, че пещерните и алпийските клубове от десетилетия се занимават с деца, и о, ужас, родителите ги пускат.
Ходила съм и като малка, а после и като голяма и винаги е имало деца, които са пускани от родителите си.
Не мога да твърдя нито, че е имало нещо нередно, нито че е нямало, но само по себе си, организиране на подобни занимания с деца не е престъпление до доказване на противното.
Кметът например каза, че от години няма групи деца.

# 7 552
Ако беше нещо с наркотрафик, няма ли с това показно убийство сами да си саботират канала/трасетата?
Аз съм почити сигурна, че сега немалко любители планинари и всякакви други ентусиасти, ще тръгнат да любопитстват в района.
Общественото внимание също ще е силно насочен на там за дълго време.

# 7 553
  • пустинята Гоби
Аз лично не се връзвам на нищо, очевидно е че трима мъже са убити брутално. Официални версии на нашите псевдо политици и полицаи не желая да слушам.

Това, което ме вълнува е какви са убитите мъже, от там може би ще се навърже и защо са екзекутирани. Знае се, че са били в Мексико, май от ранните 90 Калушев пребивава там. Питам се кои от нас са имали възможност да ходят в Америка тогава? Отварям страницата на мега популярната школа и виждам, че нормални хора липсват там. Прочетох във фейса пост на приятелка на единия убит, в който обяснява какъв прекрасен човек е бил. Дали прекрасен човек ще свърши така? Не знам, за мен ситуацията е много, много странна.

# 7 554
Дейността на Калушев определено е странна, лама, гуру и т.н.
Да не забравяме обаче, че "замесените" деца явно са били там по волята на родителите си или по своя собствена на по-късен етап. Няма данни да са държани там насила, отвлечени или нещо подобно. Колкото и странно да звучи това, не прави Калушев и ко педофили по презумция. Много хора се увличат от най-различни учения, практики и т.н., занимават се с дейности, които повечето от нас намират за странни, но това не ги прави престъпници.

Личното ми мнение е, че мъжете в хижата наистина са природозащитници, но са използвани и за друго. Подавали са сигнали за незаконни дейности, гасяли са пожари, помагали са на съседите си, но зад тази дейност е имало и някаква друга. Не се наемам да спекулирам каква точно, но най-вероятно трафик на нещо. И държавата с всичките й структури прекрасно е знаела за какво става въпрос и е била намесена в случващото се. Сега се пускат всякакви версии, които си противоречат една на друга, отвлича се вниманието от основните въпроси. Чак Сарафов активираха да обяснява как селяните се объркали и тези са сектанти. Този водевил за мен е потвърждение, че са намесени хора на най-високо ниво.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 23:14 от Moderator3

# 7 555
Това, че убийството е извършено от професионалисти тръгна явно от една криминална психоложка, която интервюираха по Нова. Поне нея засякох днес по-рано да се изказва в тази категорична насока.
А на мен още като я чух не ми се вярваше, въпреки че тя изключително убедено говореше.
Може би заради това, че точно в главата са уцелени, се води, като да го е свършил някой, който знае как се държи оръжие и се стреля. Обаче имаме данни, че намерените оръжия са били законни, тоест не са ли били всички там малко или много обучени да стрелят?

Друго, което ми стана интересно е, че се твърди, че деца са ходили до Мексико и не са ги виждали повече. Това малко ме стресна. Вече като трафик на хора/органи отиват нещата, обаче се съмнявам да е вярно.

# 7 556
  • София

Труп на голям мъж си тежи сериозно. Да ги убие и тримата, и след това да ги мъкне до пещера ще отнеме доста време, да не говорим колко е трудно да се прави това. Да ги закара до там с кола е доста рисковано. Освен, ако не ги принуди да отидат до пещерата и там да ги убие.

Одеве, докато карах слушах новините и ми се чу, че казаха, че жертвите са стояли на колене преди разстрела. Някой друг чу ли такова нещо или аз нещо съм бляла и не съм разбрала?

# 7 557
Най-вероятна ми е версията за трафик на наркотици. Хижата не е на границата, но е близо до нея (8-10 км. пеша).
Но не бих предполагала убитите каква роля са имали - дали са видяли неволно нещо (мафията убива свидетели) или са участвали. Но участниците ги убиват, ако се хване голямо количество дрога (като Поли Пантев), а не сме чули наблизо да са хванали голяма пратка.
Няма и да се чуй.
Пералнята си "върти" и "излиза" софтуер, който чрез продажбата му се узаконяват милиони. При преразпределянето има финансиране и по проекти. Затова са необходими качествени счетоводители и юристи/експерти, които да могат да мълчат, публично споделяйки еко убеждения.

# 7 558
Ако беше нещо с наркотрафик, няма ли с това показно убийство сами да си саботират канала/трасетата?
Аз съм почити сигурна, че сега немалко любители планинари и всякакви други ентусиасти, ще тръгнат да любопитстват в района.
Общественото внимание също ще е силно насочен на там за дълго време.
Ще се адаптират. Ще зарежат това трасе и ще търсят ново. Границата със Сърбия е дълга (не ми се търси колко км е).

И мен ме притеснява, че убийците си ходят свободно, а прокуратура, МВР и ДАНС изобщо не ги е еня.
И друго: ако жертвите са били много страшни, имало е много сигнали, защот горните 3 институции нищо не са направили???

# 7 559
Не смятате ли, че ако ставаше въпрос за наркотрафик рискуват да се разкрие и да се набива на очи, случаят е много заплетен никак не се връзват нещата уж природозащитници, но в същото време камери, оръжия, избягване на контакт с хора в района, в същото време, ако е вярно това, че и деца ходят там много е заплетена тази история и не мисля, че ще се разкрие нещо по случая. Попадам също на много хора, който уж познавали хората от хижата и те не били лоши хора, но заплашвали хората в района, който доближават хижата. Някъде из мрежите бях прочела, че в неделя вечер някаква жена с детето и били видяли 3 джипа да се качват към хижата, това е коментар ма жена от социалните мрежи колко е вярно не знам, но това цялото нещо е толкова объркващо и едва ли ще разберем за какво става въпрос наистина.

Общи условия

Активация на акаунт