Криминални досиета

• 459 133
  • 8 079
  •   123
Отговори
# 7 590
Ето това ми попадна сега...изглежда корена е друг..Ако е свързано с боклука , а знаем какво има в балите боклук от Италия...
https://montana-live.tv/02/02/2026/privatizirana-v-tishina-izpol … zha-petrohan.html

# 7 591
Казаха, че са застреляни в главата.
На мен ми е любопитно за втория им обект в Бургас. В онзи сигнал на бабата и дядото пишеше, че дядото щял да се среща с един от тях в някакво село до Лозенец.

# 7 592
С тяхно съгласие - абсурд. Тези хора са обичали живота.

Селото е упоменато - село Кости.

# 7 593
Добре, но за какво е тази публичност, пък родители, пък деца, пък пещери… да си бяха седяли тайно там и това е, кому е нужно да участват с инициативи към частно училище, да имат страници във фб? Това е странното, ако приемем тезата за картел.

Реално, публичността дойде след убийството. Преди това малко хора са знаели че районът е отцепен. Ама реално, публичността какво променя? Ако властта и органите на реда са замесени в картел/схема, какво значение има публичността? Тези които трябва да решават проблеми, са част от проблема.

# 7 594
  • София
Аз казах, че не искам да спекулирам, но от интервюто на кмета си мисля, че са били в хижата, когато тя е била запалена. Логично са излезли навън и са били застрееляни.

# 7 595
  • София
В село Кости е била втората база по данни от бабата и дядото на едно от децата. Или поне нея са използвали за лагерите.

# 7 596
  • Другата България
Мисля, че тук се смесват понятията за 'алтернативен начин на живот' и 'незаконни дейности'. Често групи, които следват по-нестандартни философски или педагогически течения (като идеите на Рьорих или холистични образователни подходи  или източни практики), биват подозирани в най-лошото само защото са неразбрани. Ако погледнем по-дълбоко, ще видим по-скоро опит за създаване на специфична интелектуална среда, а не някакъв тъмен сценарий. Обвиненията в трафик на деца или сексуална злоупотреби изискват липса на родителски контрол, а в случая виждаме точно обратното – силна, почти обсесивна връзка между родители и деца. Точно родителите на издирванато 16 годишно отказват съдействие, явно имат някаква причина и са запознати с живота на детето си.
Много добре казано.

Отвън са били телата, многократно се писа, двама в главата и един с изстрел под брадичката.
Два пъти в новините показаха жена, живееща в съседство, която каза, че вечерта е чула изстрели.

# 7 597
  • София
Аз казах, че не искам да спекулирам, но от интервюто на кмета си мисля, че са били в хижата, когато тя е била запалена. Логично са излезли навън и са били застрееляни.

Същото си помислих и аз, звучи най-логично.

# 7 598
По логично беше да ги застрелян и изгорят...

# 7 599
Това, че са били вътре при започването на пожара обяснява обгоряната брада на единия и дрехите на гърба на другия. Явно е станало докато са спяли и са тръгнали да бягат.

# 7 600
Е, кметът, който е поемно лице е казал, че труповете са били вътре… последно кое е вярното?

Не, не, чуй го пак. Той казва вътре, пред сградата. Тоест вътре в имението, така да го кажем. Нали е имало множество заграждения. Та вътре, но пред сградата.

Той казва в 3 мин 50 сек "Влезнахме вътре и кво да намерим -- пред входа на хижа Петрохан три трупа".  Та аз го разбирам, че са влезли вътре зад прегражденията и оградите и пред входа са били подредени труповете.

Със сигурност вилата е горяла дълго време и е била много обгоряла, пак според поемното лице (кмета). За мен убийството е станало 1ви срещу 2ри, а може и по-рано...кметът е влезнал 21 часа 2ри.

Един елемент интересно разтълкуван, че щом са били наредени в редица и оръжията ПОД тях, може някой да им е казал да пуснат оръжията и да се подредят...и така те при застрелването са паднали върху оръжията си. Това разсъждение ми звучи много логично, по-логично, отколкото да са убити докато спят, и да са ги извадили...в което не виждам логика. Убити са от упор.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 22:12 от MariyaHris

# 7 601
А може те да са запалили пожара. Кой прибра кучетата вътре и защо?
Тези кучета ще се подчинят на стопани.

# 7 602
Не са го запалили те, щом части от тях са обгорени, поне според мен. „Те” имам предвид загиналите.

# 7 603
Единият е загасил другия. Иначе няма как частично. Или си вътре в пожара, или навън.

# 7 604
Какво мислите е станало с Ивайло и останалите? Дали се укриват някъде и защо само 3ма са застреляни, а останалите?

Общи условия

Активация на акаунт