Криминални досиета

• 462 950
  • 8 247
  •   142
Отговори
# 7 575
Мисля, че тук се смесват понятията за 'алтернативен начин на живот' и 'незаконни дейности'. Често групи, които следват по-нестандартни философски или педагогически течения (като идеите на Рьорих или холистични образователни подходи  или източни практики), биват подозирани в най-лошото само защото са неразбрани. Ако погледнем по-дълбоко, ще видим по-скоро опит за създаване на специфична интелектуална среда, а не някакъв тъмен сценарий. Обвиненията в трафик на деца или сексуална злоупотреби изискват липса на родителски контрол, а в случая виждаме точно обратното – силна, почти обсесивна връзка между родители и деца. Точно родителите на издирванато 16 годишно отказват съдействие, явно имат някаква причина и са запознати с живота на детето си.

# 7 576
Откъде дойде това за оръжия и автоматични такива ? Аз чух днес ,че е намерен пистолет 22 калибър ...

# 7 577
  • Сф
Кой беше човека в новините по канал 1 , който намекна за кокаин? Направи не лош разбор.

# 7 578
Това мнение от социалните мрежи ми привлече вниманието. Очевидно убитите мъже са от ППДБ средите... Да не е сплашване? Терзиев специално настъпи доста интереси. Но ако на него му се случи нещо, София ще пламне. И така индиректно го/ги сплашват. Той специално писа, че познавал и тримата...
Скрит текст:

Ето го и поста за 4-те джипа неделя вечер по пътя към хижата:
Скрит текст:

# 7 579
Нали съседи са чули изстрелите, така че предполагам се знае със сигурност датата на убийствата. Иначе, не знам за пожара, но телата не са били изгорели, а само обгорена брада и дрехи по гърба на единия. Та, или са дошли бързо при тях или пожара е запален след убийството.

Телата са извадени от убиеца, така пише в някоя от многото статии. Телата са вън от къщата, вилата била много обгоряла при пристигане на властите. Тоест, за мен е минало време, преди да се пусне сигнал.

Не вярвам никой да е чул изстрели, защото нямат съседи наблизо.Пуснат е сигнал на 112 за пожар.
Четох, че една от версиите е, че са убити, докато спят.

Не знам защо няма брифинг, защо няма инфо, аутопсията е готова, поне това могат да кажат---какви са резултатите.

Като постнахте за 4 джипа, се сетих, че днес писаха, че се издирват 4 автомобила...

И на мен не ми се връзва хем оръжия, хем деца...но пише, че имали оборудване, което било като за спецбази с термо, инфра и незнам си какви сензори...
Аз все още си вярвам, че КАлушев е превъртял нещо покрай "помагането на децата" и ги е утрепал.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 21:40 от MariyaHris

# 7 580
Е, кметът, който е поемно лице е казал, че труповете са били вътре… последно кое е вярното?

# 7 581
Вероятно от Творческа къща са видели огъня и дима от пожара и са се обадила на 112...
Изгоряла е една част до хижата, не самата хижа.Труповете са в хижата

# 7 582
Откъде дойде това за оръжия и автоматични такива ? Аз чух днес ,че е намерен пистолет 22 калибър ...
Кметът говореше за много оръжия, мисля, че и карабина спомена.
Не знам официално МВР каза ли за оръжия.

# 7 583
А какво се знае за втория им обект в Бургас?

# 7 584
Картелът ми се връзва с оръжията, дроновете, но цялостно не пасва на личностната характеристика на Ивайло, още повече, както по-горе писаха, на публичността, която е имало цялото това нещо. То са страници във фб, на които се рекламират как ще избират измежду децата най-даровитите, как ще организират безплатни катерения и прочие, то са училища, където са давали стипендии, безплатни уроци, платени курсове…
За какво са им децата в цялата картинка, ако е наркокартел?!
Разбирам да има някакво хоби за параван, ама не смятам, че е така. По-скоро това хоби е основното, което са правили, а е имало друго покрай него, но не съм сигурна, че става въпрос за наркотици.

Не е задължително да е само наркокартел. Картелът в Мексико например се занимава със всичко - наркотици, трафик на хора, трафик на органи, оръжия, екзотични животни и каквото се сетите. Не случайно се казва, че мексиканската земя е пълна с трупове. Там картелът контролира поне половината държава. Смятате ли, че в БГ това е невъзможно? Аз не.

# 7 585
Добре, но за какво е тази публичност, пък родители, пък деца, пък пещери… да си бяха седяли тайно там и това е, кому е нужно да участват с инициативи към частно училище, да имат страници във фб? Това е странното, ако приемем тезата за картел.

# 7 586
  • София
Е, кметът, който е поемно лице е казал, че труповете са били вътре… последно кое е вярното?

"Пред входа на вилата" реално каза кметът. Ето го, малко след втората минута.

https://www.youtube.com/watch?v=CuDVqSOV_0w

ПП. Даже няколко минути по-късно каза "опустошена хижа, изгорела, трупове отвънка три..."

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 21:52 от Flip

# 7 587
Имали страшно оборудване. Имат пари угаждат си. И аз да живея в някаква хижа в гората ще се подсигуря с камери, термо камери,пастири, дронове, кучета и оръжие. Никакъв шанс да спя сама в тази хижа на това място без системи за сигурност. Още повече, че тази хижа е на възлово място - проход, близо до граница. Знам ли кой ще ме навести.

# 7 588
Това, че са пред входа значи ли, че там са застреляни или че са преместени? Съмнявам се във второто, но пък и така да са застреляни един до друг като подредени е странно.

# 7 589
И каква ще е логиката някой да ги застреля , докато спят, и после да ги изнася навън…
Не разбирам защо не казват нищо повече - то всеки детайл има значение, къде точно и в какви пози са намерени, къде са били изстрелите и т.н. Да не се окаже, че извършителят е повече от един. Ивайло говори в множествено число- или не е действал сам, или наистина може да е било с тяхно съгласие един вид. Всичко е много странно.

Общи условия

Активация на акаунт