Криминални досиета

• 456 633
  • 8 007
  •   150
Отговори
# 7 800
Не знаеш какъв е родителят и колко е ядосан. Като цяло не ми се струва логично, но пък като чета смс така ми прозвуча.

# 7 801
Хм, сега като препрочитам писмото се замислям, че в негов стил „кочината” е образователната система и изобщо неправилното възпитание на родителите спрямо децата им.
Всичко, което някога е говорил като интервюта се върти около образование, деца, родители и че той по-добре от всички знае от какво имат нужда децата.
Замислих се дали някой гневен родител не е замесен, защото пише, че това е „поредният” опит да помогнат на дете. Опит, тоест не са успели, вероятно нещо/някой ги е възпрепятствал.

П.П. Ако към момента на убийството наистина приемем, че е бил на морето с детето, то няма да има технически времето да върне детето и после да се укрива.
Убийствата от гняв не са с по един куршум в главата...

# 7 802
Няма как да го направи това с оставането, той се възприема като Учител на тези деца.
Над родителите се чувства, по - значим и ще им даде там каквото им дава за нов духовен път и формиране като личности.

Сега истава да разберем кое е момичето.

# 7 803
Защо родител би изгорил хижата, която вероятно е била пълна с улики?

# 7 804
Защо, ако е добър стрелец. Подпалил е хижата, те са грабнали оръжията си и са излезли, единият пламнал, а другият опитващ се да го гаси и убиецът ги е гръмнал и тримата. Разследващите със сигурност знаят от какво разстояние е стреляно.

Това при положение, че един от тях не е свършил тая работа, което също експертизата ще го покаже.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 11:39 от Iris04

# 7 805
Снощи казаха, че днес ще излязат експертизите, но съм сигурна, че пак няма да дадат инфо.
Полицията има много повече и не иска да даде и малки подробности.

# 7 806
Времето януари на морето беше ледено студено, кой се гмурка януари в Черно море, не е въпрос. Гмуркачите си ги знаем и те веднага след празниците се изнасят към Карибския басейн или по-скоро Йндокитай, за по евтино, да си се гмуркат и кайтват. Е, някои обичат Тайланд, масажите, това онова за 2-3 месеца.
Иво ги завел на морето, дето брули соления вятър на разходка…

# 7 807
Защо родител би изгорил хижата, която вероятно е била пълна с улики?
Защото самият той вероятно им е бил сподвижник до някакъв момент, след което нещо се обърква. Не знам, разсъждавам, не ми звучи логично, обаче смс-а на нещо такова ми напомня. Изчетох интервюта с Калушев и същият си е бил направо вманиачен на тема деца, образование и как настоящата учебна система е едно нищо (кочина).

П.П. Бащата говореше врели некипели с това гмуркане януари месец. Не знам дали и той не е съвсем наясно какво се случва, но се опитва да замазва ситуацията.

# 7 808
Човек който толкова много обича майка си и в нейна чест прави "нещо" и ѝ го съобщава с емотикон "усмивка" в такъв шокиращ момент е направо зловещо.

# 7 809
  • софия
В Годеч е закрито полицейското.
По всяка вероятност са вдигнали софиянци защото става дума за 3 трупа и веднага са си дали сметка, че случая ще стане медийна дъвка.
Защо не проверявате информацията? На клик е.
В Годеч има РПУ. Беше закрито и след това отново го откриха, като назначиха правилния началник.
Затова е и интересно защо са отишли данс и от София.

# 7 810
  • Варна
След кратък размисъл, твърде възможно е Калушев и другите младежи да са "на сигурно" и е въпрос на малко време да хванат извършителите.

# 7 811
Бенатова :

"Макулев и Николай не са единствените, чиито  родители доброволно са отдали отговорността за възпитанието и сигурността, на Учителя Калушев.
Вярвали са, че той помага за израстването на децата им, справя се с проблемно поведение и ги учи по - добре от системата или самите тях. (това го знам от лични разговори с няколко души)".

Затова мълчат родителите, как да застанат с лицата си и да потвърдят, че са поверили възпитанието на децата си на Калушев.
Това не нормално и не може да има никакво оправдание.

# 7 812
"Да се гмуркат в морето" може да е равносилно на "да приемат стока".

# 7 813
Това писах и аз. След като доброволно са предали децата на него, няма как да очакваме да има сигнали. Те вярват в неговата „мисия”.

# 7 814
Амалгамата от откровена некадърност и зловредни зависимости в цялата система (МВР, ДАНС, Прокуратура) ме кара да не вярвам на нито една дума или действие от тяхна страна.
А да се подозира, че правят каквото и да е с ясен план да защитят децата, е толкова позитивно-нереалистично, че няма накъде.
Дано Калушев и децата са живи, и оцелеят, но това няма да е заслуга на полицията, да не се лъжем.

Ако някога изобщо истината излезе на бял свят, ще е от независими разследващи журналисти.
Не от сайтове, които фантазират повече от някои съфорумки тук, не и от официалните канали.
Навързах логически всичко, което е публично известно.
Почвам отзад напред: защо един баща на 16г. не съдейства на полицията, а предпочита детето да е с беглец? Защото знае (или поне предполага), че полицията е замесена.
Смятам, че тези да ги наречем отшелници са се натъкнали на голям канал за дрога (лесно се пренася зимата в планински условия). Сигнализирали са службите преди 29.01.2026 г.
Калушев, Ники и момчето са тръгнали да се гмуркат в морето. За училището - беше края на срока и следваше няколко дена ваканция.
На 01.02 Калушев е загубил връзка с хижата в Петрохан. Навързал е 2+2, че  МВР вместо да хванат престъпниците, са пратени убийци на свидетелите няколко дена по-късно. Едва ли самото МВР/ДАНС ги е убило, но е имало къртица на високо ниво. Увайло К пуска СМС на майка си и почва да се укрива с другите двама.
Сега бащата вярва, че приятелят му може да ги изведе през зелена граница до друга държава от ЕС (Гърция или Румъния) и там да отидат в местната полиция.

Дописвам: хижата е в София област, границата с Монтана е на 200 м през гората. На гугъл се вижда ясно.

Общи условия

Активация на акаунт