Криминални досиета

• 458 863
  • 8 069
  •   105
Отговори
# 7 875
Ами най-малкото тези деца не може да седят при тях толкова време само с декларация на родителите. То може, ама не е редно.
Ако са в България и без декларация може. Ако се налага да се води на лекар - ей го къде е Петрохан, родителите ще отидат.

За мен е по-странно неходенето на училище. По закон, ако дете под 16 г. не ходи на училище, се налага глоба на родителите (май е 50 лв. или поне беше толкова)
За държавните училища съм сигурна, че ако детето не ходи дълго (май 1 месец) пускат сигнал до общината. Не знам дали и частните го правят.
Имах приятелка в един от големите райони в София, годишно налагаха по 3-4 глоби. Знам, че малцинствата не си пускат децата, но е имало и платени глоби от съвсем нормални родители.
 Отделно в началото на септември някакви сборни комисии (от няколко институции) обикаляха адреси на деца, които въобще не са записани на училище, но тогава по сведение на съседи се оказвало, че живеят в чужбина.

Не твърдя, че всички общини си вършат работата, но ако са били повече деца, все са щели да попаднат на съвестни.

# 7 876
"Криминалната психоложка", за разлика от теб, е учила криминалистика и криминология и е поне малко запозната с някои методи.
А ти ме познаваш и знаеш, че аз не съм ли?

За да не е спам, чакаме днес да видим дали ще изнесат данни за експертизите.

# 7 877
Днес пуснаха бащата по тв-то умишлено. Той беше видимо притеснен. След 3 дни в неизвестност в такава ситуация разледващите търсят трупове.
Нелигимния прокурор си го каза - Туин  Пийкс- там убиеца не се разкрива и Совите не са тоето са.

# 7 878
Да, бе, много широкоскроени хора в тая тема, които сигурно биха изпратили децата си в Мексико с чичо Ивчо, който е напълно нормален и живее в сън.
Очевидно хората в темата не са си пратили децата при чичо Ивчо.
Нито някой е казал, че е нормално. Няколко подобни коментара правиш с тънки квалификаци и внушения по адрес на потребители.

Коментираше се назад, че дори и подобни неща да се струват меко казано странни за повечето хора, това не означава, че присъствието на децата там непременно е обвързано с някакви престъпления, включително и педофилия. Може да има престъпления, но може и да няма, така че към момента всякакви призказки какво със сигурност се е случвало са крайно неуместни. Но стоят, за разлика от други модерирани коментари. Никой от нас не знае, всеки си разсъждава и спекулира на базата на крайно недостатъчни данни. Така че малко по-полека в квалификациите.

# 7 879
  • sofia
Аз пък се чудя, защо не са стреляли със заглушител. Нали жена от селото е чула изстрели.
Нали са видели нещо много страшно и са бързали да ги очистят. После от дървената/ нарко мафия са щракнали един смс от телефона на Калушев, докато той се гмурка, за отклоняване на вниманието.

# 7 880
Трима мъже, на около 50 години, без семейства и деца биват убити. Вождът им, който активно се занимава с чужди деца, получава разрешение подписано от родители да извежда едно (или повече) деца извън рамките на държавата. Дори в момента е в компанията на непълнолетно дете. Но не, няма как да е педофилия.

Не казвам, че със сигурност е. Но на фона на сигнал в близкото минало, ми намирисва на това.

# 7 881
В този линк се говори много. Обучението на децата било напълно безплатно по техните лагери. Предостатъчно пари идвали от Мексико и откъде ли не. Всичко това е странно за мен. Споменава се 15 годишния тогава Ники (който сега е на 23 г). как на 11 години станал млад водолаз и т.н.:

https://trud.bg/a/articles/sledite-ostavat-svarzan-s-kasapnitsat … rikliuchenia-rouk

# 7 882
Разстреляни са навън, там където са намерени,  няма следи от изнасяне. В убийството ясно личал емоционален момент. По изнесената оскъдна информация от разследването.

Финансирането  - https://bntnews.bg/news/chastna-fondaciya-finansirala-deinostta- … -1377691news.html

Но има следи от обгаряне. Сами ли са обгорели и после са излезли?

И тъй като описаната ситуация е абсолютно нормална и ежедневна, то няма как нещата да приключат с три трупа, ако не е замесен... Пеевски. И КГБ Grinning
Аз се чудя как Путин още не са намесили в цялата схема

Много повече логика би имало, ако са замесени КГБ, отколкото разни глупости за секта и педофилип и т.н. Спомняме си колко взривове станага в оръжейни заводи, опита за отравяне на Гебрев, дето беше ял рукола, според нашите власти. И после, сле дкато чужди случби установиха за оръжейните заводи, нашите едва едва го споменха  и бързо затихна.
Вероятно не си далеко от истината.

Диорела, това, че има елементи на секта вече се доказа--Иво се изживява като лама, имал е център за духовни учения в мексико, а после и тук в България. Изисквал е от последователите му да оставят принадлежности, иманета, професия и да го следват. Не е приемал хора, вярващи в науката, отрича образованието. Изнася лекции по темата и има месиански комплекс, абсолютно очевидно!

Това за педофилията също е доста възможно, защото е заобиколен от млади момчета, например Ники-- дете, което от 11 годишно е под негово влияние, сега на 22 години изповядва същата версия на будизъм като Иво. Тоест израснал е и е форматиран изцяло под влиянието на Лама Иво. Ники като страва на 18, става съдружник на тези  50 годишни мъже във всичко...това не е ли странно, това е група от точно 5 човека, които са съдружници в  бизнесите си, единият е сега на 22, но е с тях от 15 годишен...мъкнат по мексико и кой го знае какво образование е завършил, рейнджърско. И всичкте тия са мъже без деца и семейства, седят в хижата, няма жени, няма мацки...само те и малки момчета от време на време...Много е суспектно. Леон е седял месеци наред там с тия мъже, които са БЕЗ жени.

Когато бабата и дядото на Леон успяват да го видят, не му дават да ги види насаме, а го изпращат две момчета и Иво и тй трябва да нарича Иво "лама".

# 7 883
Имам чувството, че някои хора са под въздействието на досиетата Епщайн и ги приписват на убийството в Петрохан.
------------------------
"Криминалната психоложка", за разлика от теб, е учила криминалистика и криминология и е поне малко запозната с някои методи.
А ти ме познаваш и знаеш, че аз не съм ли?

За да не е спам, чакаме днес да видим дали ще изнесат данни за експертизите.

Не, но гледам какво пишеш.

# 7 884
Може хижарите да са стреляли и това да е чула жената. Намерени са оръжията им с тях, според новините.
П.п. Акко някой в темата е криминален психолог, едва ли би правил заключения по слухове.
П.п.2 Ако си имам такива проблеми с роднини и аз няма да дам на децата да се срещат с тях сами. Кой знае дали няма да ги отвлекат "за тяхно добро".

# 7 885
MariyaHris, къде са доказани всичките тези неща?

# 7 886
Диорела, ами как ще отричаш, че е секта, като Ники, който е отгледан от Лама Иво, никът му във фб е niki.vajra, от vajrajana, видът будизъм, изповядван от Иво, при положение, че Иво Е рекламирал преподаване на духовни практики на деца и, че е имал и бизнес с това-- с преподаване на духовни практики. Това как не е секта, в която той е духовният учител? Той самият СЕ рекламира като такъв...Дори и дъртите да не се влияят така, Ники е с него от 11 и сто процента е изцяло форматиран от него.

# 7 887
Според мен не са се изпозастреляли взаимно. Ако беше така щяха да се натровят, защо да се гърмят, че и хижа да палят, кучетата (милите, за тях ми е най-мъчно) да изгорят.
Ако са толкова вярващи, щяха да измислят по-оригинален начин за самоубийство, нещо мистично, нещо с клане. Пистолети ползват първичните мафиоти.

# 7 888
Сигналът не е за педофилия или сексуални посегателства, а за дете в риск, което е доста широко понятие.
Да, странно звучи да си пратиш детето на подобно място, но в конкретния случай е със съгласието на родителите. Майката, както разбрахме, също се увлича по някакви странни неща, споделя възгледи на Калушев и т.н.

За мен има противоречия в цялата работа, не мога да си изясня някои неща и да навържа картината, но смятам, че се е знаело какво се случва там и е прикривано. Прикриват и в момента, което ме навява на мисълта, че са намесени различни високопоставени хора, не просто представители на едни кръгове. Убедена съм, че нищо няма да разберем в крайна сметка, което е доста притеснително.

# 7 889
Здравейте,

За първи път се включвам в темата, но ви чета от доста време. Случаят е меко казано странен.

Вие защо мислите, че вече 4 дни ние нямаме официална информация от разследващите кои точно хора се издирват, както и разпространени техни снимки? 

Разбирам, че има малолетен, който е в риск, но не ми се струва логично да ни държат в неведение как изглеждат тези хора. Чисто теоритично детето и младия мъж сега могат да се разхождат в центъра на София.

Възможно е това да е практика в подобни случаи, но не съм запозната с нея и ще ми е интересно, ако някой може да разясни.

Общи условия

Активация на акаунт