Криминални досиета

• 457 748
  • 8 050
  •   122
Отговори
# 7 890
Здравейте,

За първи път се включвам в темата, но ви чета от доста време. Случаят е меко казано странен.

Вие защо мислите, че вече 4 дни ние нямаме официална информация от разследващите кои точно хора се издирват, както и разпространени техни снимки? 

Разбирам, че има малолетен, който е в риск, но не ми се струва логично да ни държат в неведение как изглеждат тези хора. Чисто теоритично детето и младия мъж сега могат да се разхождат в центъра на София.

Възможно е това да е практика в подобни случаи, но не съм запозната с нея и ще ми е интересно, ако някой може да разясни.

# 7 891
Ето нещо позитивно за Калушев отпреди 16 години. Участвал е в спасяване на хора в пещерата "Духлата" - https://www.facebook.com/reel/1207097088301654.

# 7 892
  • Сф
Гледам сега бащата, по Нова на запис върнах,   еее много е спокоен. И между другото на мен ми изглежда и по говоренето му и по лицето ,че си е съвсем наред. Дори имам чувството, че бащата знае че детето му е на сигурно място. Айде да видим тия дни какво ще стане, според него ще има развитие. Той крие и според мен и според мъжа ми. Да не се окаже че хижата е обект на ДАНС. Обаче пак остава въпроса кой и защо очисти убитите така професионално.

# 7 893
Дио, прочети в НК какво е отвличане.
За мен противозаконното лишаване от свобода на непълнолетно лице е отвличане. Говоря в случая след деянието и убийствата, преди това е било със съгласието на родител.

Ето и една статия, първата попаднала ми по въпроса. Дори е квалифициран състав:
Скрит текст:

Престъплението отвличане и противозаконно лишаване от свобода е по-тежко наказуемо и когато бъде извършено от следните лица:

Охранител или застраховател
Лице което действа по поръчка на застрахователна или охранителна организация или се представя за такова
Служител на МВР или лице, което се представя за такова
Лице, което участва в организация или група или действа
по поръчка на такава организация.

Според пострадалия противозаконното лишаване от свобода е по-тежко наказуемо, когато бъде извършено по отношение на бременна жена или непълнолетен.

# 7 894
Бащата няма връзка с детето си от 29.
Спокойно може да се квалифицира като отвличане.

# 7 895
Принципно може и да е нормално.  А може и да смята, че докато нямат връзка, детето му е в безопасност.
Спекулации винаги може да има.

# 7 896
И аз не знам защо нямаме снимки на детето, да кажат юристите...

Единственото ми предположение е, че може би,  когато има подозрение, че или детето е съпричастно към престъпление или то е жертва на сексуално престъпление, има логика да се опитат да го пазят анонимно.

А може би, за да не тригърнат Иво...

# 7 897
https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok това е интервю на ген. Румен Ралчев ( масон на масоните) казва интересни неща. Смята, че изчезналите вече не са живи. Групата от петрохан е била наблюдавана от данс т.е. знаели са всичко и с какво се занимават в най- малки детайли.

# 7 898
Да, май в Щатите дори да е със съгласие на родителя, при липса на дете искат в супер кратък срок или да им заведат детето да го видят, или да дадат точен адрес къде пребивава и с кого. Иначе се води в неизвестност, каквото и да говори родителя.

# 7 899
А може просто да не искат да улесняват убийците кои биха били свидетели. Това не хрумва?
А може и полицията да знае къде са.

# 7 900
Аз съм абсолютно убедена, че Калушев ще пусне 16 годишното дете до два, три дни, докато намери начин да се махне от България с другото си дете Ники Златанов, което си е отглеждал сам в Мексико. И съм абсолютно убедена, че той е биологичен баща на двете деца на другия пещерняк.
Според моята теза, той е финансирал хобито си, чрез наркоканал от базата на морето до базата в Петрохан.
И тия убитите са му приятели, които са му подготвяли документите за НПО-то и са му движили счетоводството. Те са му ползвали хижата безплатно,  за мен са абсолютни гейове, и са се изпотрепали в резултат на лични драми.
Калушев бяга, защото се страхува, че сега ще го разследват и ще се разбере истината. Той е видял какво се е случило на камерите и той я е опожарил. Сега се страхува веднъж от държавата и от очерняне на доброто му име и втори път от отмъщение от мафията, на която служи и чийто интереси не е успял да защити, като е допуснал до себе си емоционално нестабилни хора.
Далеч съм от мисълта, че убитите са знаели, може би са подозирали, с какъв човек си имат работа. Те си имат бизнеси, а Калушев на практика няма и един ден нормален трудов стаж и никакви умения, извън оцеляването. Такива хора са идеални за мафията, тя им финансира пещерните приключения, той им се отплаща с други услуги.

# 7 901
И тук прокуратурата може да задвижи процедурата и да обяви момчето в риск и за издирване без да чака бащата да даде сигнал.
Отделно могат да подведат бащата под отговорност и то по НК.

Но според мен бащата(майката явно не иска да излиза на преден план) съдейства и горчиво съжелява, че го пратил при Калушев.

# 7 902
  • София
Сигналът не е за педофилия или сексуални посегателства, а за дете в риск, което е доста широко понятие.
Да, странно звучи да си пратиш детето на подобно място, но в конкретния случай е със съгласието на родителите. Майката, както разбрахме, също се увлича по някакви странни неща, споделя възгледи на Калушев и т.н.

За мен има противоречия в цялата работа, не мога да си изясня някои неща и да навържа картината, но смятам, че се е знаело какво се случва там и е прикривано. Прикриват и в момента, което ме навява на мисълта, че са намесени различни високопоставени хора, не просто представители на едни кръгове. Убедена съм, че нищо няма да разберем в крайна сметка, което е доста притеснително.
Все едно две вселени са съществували в хижата - природозащитници, екстремни спортове, лагери, алтернативни духовни практики срещу оръжия, дронове, електропастири, табели за стрелба.... Да не са живели и други хора там, които зад будистите/пещерняци да са криели дейността си?

# 7 903
Аз пък клоня към това, че Ники му е протеже, ученик, подопечен и groomed сексуално от ранна възраст. Убийте ме.

# 7 904
Някои хора тук в темата трябва да пишат романи, вместо да упражняват фантазията си върху животите на реални хора Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт