Криминални досиета

• 467 673
  • 8 452
  •   131
Отговори
# 8 130
  • София
Нали не смятате, че берящите боровинки и гледачите на крави, ще влязат в строго охранявана лична собственост, да убият въоръжените до зъби рейнджъри, които са имали законни оръжия.
Въобще не смятам това, въобще не мисля, че боровинкаждиите имат нещо общо с убийството. Смятам,  че по-скоро заради свободните животни и боровинкаждии, дървари и подбни са някои от охранителните мерки около хижата, особено ако оставят след себе си боклуци наприемер...но мога само да гадая.
Не твърдя, че такъв тип хора имат нещо общо с убийство от такъв сорт, говорех, за охранителните мерки и за възможни минали търкания, забележки отклоняване на туристи и т.н. а там има доста такива хора, даже повече от туристите.

# 8 131
Изобщо  не е за подценяване  версията със самоубийството- единият изстрел е под брадичката , а освен това в смс-ът и после думите на майката говорят за някакво общо действие или решение.
Но защо пък останалите ще избягат и ше се укриват- тук вече пак ми се губи логиката.

# 8 132
  • София
При самоубийство остават видими следи, дулото на пистолета е съвсем близо и оставя следи от барутното изгаряне. Но не разбрах експертизата да е излязла и днес...
Но пък камерите не лъжат, ако ги има...

# 8 133
А възможно ли е пети ден разследващите да не знаят какво е ? По-скоро не. Въпросът е защо мълчат- може би по-скоро не знаят още какво се е случило с Калушев и спътниците.

# 8 134
  • София
Според мен знаят, но не са успели още да локализират извършителя.
Ако сега вече излязат и разкрият схемата, значи са изгубили следата и ще разчитат на външна информация по уликите, които ще дадат.

# 8 135
По Нова казаха, че на камерите се е видяло, че шестима човека (загиналите плюс издирвания и двете момчета) са тръгнали към хижата. Тоест Калушев е бил там. После споменаха, че труповете са били подредени един до друг, което и тук обсъдихме.

# 8 136
И според мен знаят. Мълчат заради липсата на Калушев и 15г.

Инфото от БТВ копнато:

"По неофициална информация от наши източници, в района на бившата хижа „Петрохан“ има множество камери. Част от тях са засегнати от пожара, но други не. От записите се вижда, че в неделя – деня преди откриването на телата – в района са засечени шестима души: тримата убити и тримата издирвани.

В късните часове на неделя или в ранните на понеделник Калушев е видян да се качва на джип с останалите двама, след което е засечен в Странджа. След това следите му, както и тези на Николай и Александър, се губят. Телата на тримата убити са открити едно до друго, без данни да са били местени.

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/peti-den-misterija-okolo-trojnot … aignsrc=clipboard

# 8 137
  • София
https://darik.bg/sluchaa-petrohan-deteto-s-ivailo-kalushev-e-v-o … znava~515719.html

Иван Кристоф: "Познавам Яни, чийто 15-годишен син е с издирвания Ивайло Калушев. Смятам, че детето е в опасност, но баща му не го осъзнава. Странно е да твърди, че не се притеснява за него, след като от 29 януари не го е чувал. Мен това като баща ме провокира".

Толкова се притеснил "като баща" този, че вместо да окаже някаква подкрепа на родители тръгнал да парви изявления пред 24 часа...🤦🏼‍♀️

# 8 138
Т.е. Калушев с децата разстрелват 3-мата. Вързват горе кучетата, палят хижата и гаааз...

# 8 139
Не мисля, че детето може да е застреляло трима човека в слепоочията и под брадичката.
Затова пък за този Николай, който е на 22г може да се предположи, защото почти нищо не знаем за него.

П.П. Намерих повече инфо за Николай. На който му е интересно:

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 20:20 от Rimmona

# 8 140
  • sofia
Т.е. Калушев с децата разстрелват 3-мата. Вързват горе кучетата, палят хижата и гаааз...
На камерите се виждало, че кучетата са прибрани в хижата от жертвите, като също и  те са подпалили хижата.

# 8 141
  • Сф
Аз отивам към фейса да гледам  за тия лагери и колко са откачени. В България си има секти, които са си регистрирани по законодателството. Тоест ,вярват си в каквото е там, но спазват законите. Разликата между секта и някакво вероизповедание, че сектите имат и своя свещенна книга ,която им е преди библията примерно, имат и водач, който говори директно с бога, имат и десятък стигащ и до 30%. Така че като цяло не са чак безобидни, а по- скоро затворени общества. А такива пък съвсем самостоятелни отцепки, без значение от коя религия или течение  са съвсем опасни.

# 8 142
  • Пловдив
Извън темата за Петрохан. Оказва се, че бащата на задържания учител за блудство с ученичка в Пловдив е известен в града музикант и политик - Андрей А. Андреев. Аз си го спомням много добре от плакатите на изборите през 1990 г., тогава всички се интересувахме от политика, дори децата; той беше кандидат на СДС в "мажоритарната" част на изборите в моя район и мисля, че стана депутат във ВНС. Беше директор на музикалното училище също. Та и този учител е от добро, образовано и добре поставено политически семейство, а някои вече го ожалиха, че не бил приятел на Терзиев за разлика от Калушев. Wink Сега, вярно, едно е Терзиев на жълтите павета, друго е местен пенсиониран политик, ама все пак...
Нищо лошо не искам да кажа за баща му - досега компромати за него не съм чула, а понякога крушата може да падне и далеч от дървото.

# 8 143
  • София
https://darik.bg/sluchaa-petrohan-deteto-s-ivailo-kalushev-e-v-o … znava~515719.html

Иван Кристоф: "Познавам Яни, чийто 15-годишен син е с издирвания Ивайло Калушев. Смятам, че детето е в опасност, но баща му не го осъзнава. Странно е да твърди, че не се притеснява за него, след като от 29 януари не го е чувал. Мен това като баща ме провокира".

Толкова се притеснил "като баща" този, че вместо да окаже някаква подкрепа на родители тръгнал да парви изявления пред 24 часа...🤦🏼‍♀️

Този  "притесненият" не е ли  човекът -паяк,  Иван Христоф – син на бивш дипломат и сегашен съветник на външното министерство, както четох някъде. Леле, работата  става много сериозна, щом  и него са го задействали.  Пети ден никой не казва нищо за убийците и че това категорично е   показно мафиотски убийство, но всички  се надпреварват да говорят за педофили, секти, наркотици и на кой сестра му е ..., нищо, че няма такава.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 20:42 от мързеливка

# 8 144
Не е самоубийство.

Общи условия

Активация на акаунт