Криминални досиета

• 464 541
  • 8 295
  •   18
Отговори
# 8 220
Такъв живот могат да живеят само асоциални хора. Това категорично не е нормален начин на живот, който и каквото да ми разправя.

# 8 221
Едно от всички писания из фейсбук беше, че Калушев е живял дълги години в Мексико, но е бил екстрадиран и всички тамошни сметки са му били запорирани, заради разпространение на “нова вяра”, събирал е хора и им пълнел главите със странни учения и практики. Върнал се в България без пари и наново започнал разпрострението на ученията си. Преди време в Пловдивска област имаше смъртен случай на жена след употреба на “билки” при някаква врачка, в която секта са участвали доста политически лица и случаят се покри. Може и случая на Калушев да е подобен и да има доза сектантство и да се е познавал с “неправилните хора”, но същинския въпрос защо са убити част от хората му, а той е изчезнал с други 3ма остава загатка. Друг вариант е “помощта” за момичето да е свързан с пари, взети от някого или да се изразява в някакъв ритуал или прием на нещо, но да е имало фатален край за момичето и тримата да не са издържали психически…

# 8 222

Колко са оръжията?
Кое точно е ненормалното  поведение?
Нищо, всичко си е абсолютно нормално. Само табелка "Образцов дом" не са имали. Еее, какъв пропуск за издирвания наследник на комунистически род.

# 8 223
За мен няма никакво момиче...

# 8 224
Това момиченце някаква метафора ли, алегория ли е?

# 8 225
Тук тотален филм - пещери и тунели до Турция, лами-пижами, незаконни деца, отвлечени от Мексико деца. Машината яко работи. Мамник ряпа да яде.

# 8 226
В началото местните твърдяха, че там имало момичета 5,6 и 7 клас, които се държали свободно и били оставяни от родители си.
Може пък и нелегална комуна за наркомани да е било, но не го вярвам.

# 8 227
  • София
Това момиченце някаква метафора ли, алегория ли е?

В последното си съобщение Калушев говори за "поредното болно дете, този път - момиче".

# 8 228
Според мен всичко си е между тях, няма убийци, от които да се крият тримата (ако все още са живи и те). В основата на такива престъпления винаги стоят много пари, тук за привкус има и сектантство, за педофилия не ми се иска да вярвам... Жалко за тези изгубени животи, но честно казано поне не са пострадали външни/невинни хора - с тези оръжия и с това ненормално поведение можеше да е много по-зле...

Колко са оръжията?
Кое точно е ненормалното  поведение?
Мисля че в официалната информация бяха споменати оръжията, не съм си ги измислила аз. Само че не казаха точната бройка, та на този въпрос не мога да отговоря...
Според моя мироглед всичко, което излезе за този Калушев е ненормално. "Духовните" му изгъзици (с извинение), отвлечените му неразбираеми писания, фиксацията му върху "възпитанието" на децата. Начинът, по който ги е обсебвал и им е влияел, на тях и на  обърканите им (да не използвам по-остра дума) родители, затвореното налудничаво обществото, което е създал. Нищо нормално не виждам...

# 8 229
И кметът говореше за оръжия. А че са били въоражени, казаха няколко човека, включително този от "Балканка", който е подавал сигнали.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 22:42 от anmasu

# 8 230
Има логика да си оставиш детето при духовен водач, ако е наркоман. Чувала съм, че тибетските лами могат да въздействат на наркоманите и те за винаги да се откажат от вредния навик. Възможно е Калушев да е имал и такъв бизнес.

# 8 231
Има записи от камерите, че калушев е прибрал кучетата вътре и е запалил хижата.

# 8 232
Има записи от камерите, че калушев е прибрал кучетата вътре и е запалил хижата.

Прати да ги видим

# 8 233
Не знам дали имате подобни хипита в обкръжението си, които залитат по разни източни учения и са много извисени, но аз имам доста. И мога да ви кажа, че всичките до един са абсолютни тревомани. До такава степен, че ако не пушил от 2 часа, ще си кажеш, че му има нещо, а не обратното.
Те не го приемат като наркомания и т.н. По този начин дори се възвисяват още повече и отключват всичките си чакри и макри. Особено и такива, които залитат по разни дишания и не знам си какво. И това да хора, на средна възраст, кой със семейство, кой без. Ерудирани, начетени, да ти стане неудобно и да се почувстваш низш около тях.
Но съм останала с едно сто процентово убеждение - до един са абсолютни нарцисисти.
Та в този ред на мисли съм сигурна, че тази дружинка е  била на постоянни субстанции, нищо чудно и на разни гъби от горите и пещерите. Та този Иво в някакъв момент да е получил психоза от всичко това и да е изперкал тотално.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 22:38 от water_nymph

# 8 234
Аз мисля, че се е занимавал с окултни дейности и като “лама” може и да се е опитвал да “лекува” хора с психически проблеми/зависимости. Ако е имало “пречистени” и негови познати са знаели за това и са му имали доверие са си оставали децата с тази цел, зависи и как е поднесена информацията за неговото учение, има обаятелни личности с доста добри ораторски заложби, а ако предположим, че и лекува по нестандартен начин, а голям процент от хората не вярват в съвременната медицина и опират до врачки, шамани, магии и т.н. може и да има нещо общо момичето, което се споменава в съобщението.

Общи условия

Активация на акаунт