Криминални досиета

• 466 686
  • 8 398
  •   102
Отговори
# 8 265
Ако наистина на камерите се вижда, че в неделя са 6-ма, а в понеделник напускат хижата издирваните 3-ма.. Смятам, че е ясно кой е извършил престъплението.. съобщението до майката също води до това заключение.. Най-вероятно скоро ще излезе наяве всичко.

# 8 266
Сега гледах бащата на 15 годишното момче, интервюто е за БНТ и се провежда в автомобил. Човекът не изглеждаше грам заинтересован, че детето му го няма. Нито пот, нито притеснение, подсмихваше се на въпросите.
Аз ви казах, че и на интервюто за Нова тв не изглеждаше никак притеснен. Още повече като водещият му каза съболезнования за приятелите, той каза - а, ок, благодаря, някакво такова съвсем по между другото, не се усети никаква тъга за тях.

# 8 267
Ако убиецът е Калушев, не е нормално бащата на детето да е толкова спокоен.

# 8 268
Ако убиецът е Калушев, не е нормално бащата на детето да е толкова спокоен.

И на мен нещо не ми се връзва. Това дете на 15 не трябва ли да ходи на училище ? Тези от Защита на детето чакали сигнал, казаха по ТВ. Какъв сигнал чакат, в училището като го няма една седмица и повече не е ли достатъчен сигнал?

# 8 269
Като нищо се е водел на домашно обучение и не е ходил на училище.

# 8 270
  • София
Откъде дойде това самоубийство? Нали се виждало само как шестимата прибират кучетата, запалват хижата и изчезват от обхвата на камерите. И после си тръгват трима. Как се реши, че жертвите са се самоубили?

# 8 271
Чак пък да се задействат заради седмица отсъствие, едва ли. Спекулира се за по-дълъг период, с твърдения, че и двете деца на семейството са прекарвали дълго време с Ивайло Калушев, по-големият син (който е вече пълнолетен) уж е бил с него в Мексико, май за 1 година.

# 8 272
Писаха: ритуално самоубийство. На мен тази теза ми е най-правдоподобна. Повече от всички други. Но мислех, че са били сами тримата, а децата и Калушев са били на морето. После се оказа, че и шестимата са били заедно, което повече води до убийство, предвид реакцията на бащата, може да се окаже още по-зловещо.
Въпреки това от началото си бях сигурна, че си е нещо между тях, а не са замесени други хора.

# 8 273
  • София
Писаха: ритуално самоубийство. На мен тази теза ми е най-правдоподобна. Повече от всички други
Ама е лудост - трима се застрелват, другите трима гледат отстрани, подреждат труповете един до друг и си плюят на петите.

# 8 274
  • sofia
Не е невъзможно да не ходи на училище  всеки ден, особено ако е записан в Космос. Има си там някаква процедура, деца които са спортисти, занимават се с изкуство и т.н. накрая се явяват само на изпити, но не присъстват в училището.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 00:14 от googlish

# 8 275
Имам чувството, че прокуратурата и МВР през "сигурни вътрешни източници" пуска на медиите различни версии и после чете фейса и мамата дали ще минат.

Та версията групово самоубийство не мина. Първоначално 3ма са били в Балкана, 3ма на морето, а после 3ма се самоубивали, а 3ма гледали.

Новата версия, тиражирана от 24 часа е, че Калушев е извършител и подготвял бягството си от месеци:  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22240127.

Най-интересната за мен час е, че Калушев е имал 20 ч да се оттегли - от чуване на стрелба на 1.2 до намиране на труповете на 2.2, което по спомени пишеше, че е в 11:20 ч. Излиза, че убийството е станало към 15:30 ч. на 1-ви???

# 8 276
А и първоначалната информация беше, че около тях има оръжие, което ме наведе над мисълта за самоубийство. Странно е да имаш оръжие и да те убият, като сте трима.
Ако беше мафията, щяха да са убити и шестимата, които са били в хижата.
От друга страна Калушев е публикувал стихотворението "Борба" в 16,01 часа на 1 февруари, а според данни от кмета на Българево и бащата на детето, те са били морето от 29 януари, поне два дни, тоест до 31 януари. Ако после са се върнали в хижата, имало е конфликт, не е логично Калушев да си поства стихотворения. Просто стресът от събитията би трябвало да му е бил в повече и за такива дейности.

# 8 277
  • София
ДАЗД се е самосезирала за случая на момчето
https://dariknews.bg/regioni/montana/sluchaiat-petrohan-agenciia … to-momche-2445026

# 8 278
Попаднах на старо интервю от 2017 г. с Яни Макулев (бащата на детето) https://www.espressonews.bg/%D0%95%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%B … D0%B2-_11747.html
Има интересна история как са спасили 4 кучета, хвърлени в пропаст до Карлуково

# 8 279
И пак ви казвам,ако Калушев беше извършителят и го е планирал, най-логично е да изпрати детето при баща си. Хайде явно другият младеж си е бил с него постоянно, но за 15 годишният няма такива данни. За какво му е това дете, само да му пречи?

Общи условия

Активация на акаунт