Криминални досиета

• 479 088
  • 9 055
  •   16
Отговори
# 8 250
Това пише във факти за камерите:

Скрит текст:
Камера е заснела как Ивайло Иванов, Дечо Василев и Пламен Статев прибират кучетата, след което подпалват хижа „Петрохан“ в неделя на 1 февруари

Представящият се за лама Ивайло Калушев – Мексиканеца заедно с 15-годишният Александър Макулев и 22-годишния Николай Златков са свидетели на случилото се.

След това има данни, че в малките часове в понеделник напускат хижа „Петрохан“ с джип, брандиран с надпис на „Планинската спасителна служба“ и отпрашват към село Българи в Странджа.

Никак не ми се връзва с времето на чутите изстрели и четирите джипа, отишли натам.

Излиза, че са тръгнали СЛЕД изстрелите и СЛЕД пожара? През това време какво са правели, молели са се никой да не е чул и да не види пожара през нощта?

# 8 251
Вече си мисля, че може да става въпрос за деца със специални потребности, от спектъра, не с проблемно поведение или наркомани.
Това е мнение от ФБ
Сарафов може и да се окаже прав, даже не може, ами вече е съвсем сигурно, че около тези хора има изключително смущаващи факти.
На първо място, как предоставяш детето си на човек/ организация за години!? Някъде в публичното пространство се появи теорията, че децата са били с проблемно поведение, но от интервюто дадено за БНР става ясно, че въпросния Ники тогава на 15 е под тяхна опека от 11 годишен и не звучи никак, като момче с труден характер, точно обратното. Той споделя, че благодарение на тях имал уникално детството и как му е трудно да общува с други деца, защото нищо не знаят и с тях трудно се разговаря нормално. А той изглежда не е единственият на когото са осигурили уникално детство...
В страницата на детската школа има информация, че набират младежи за дългосрочно обучение с цел работа в техните организации по-нататък във времето, както и съобщение че са готови да приемат младежи от Украйна.
Най-интересното е че в мрежата няма никакви отзиви от деца и родители за тяхната школа, която според самите тях съществува от далечната 1992 година.
В интервюто твърдят още, че си сътрудничат с много училища, но единственото споменато такова е ЧСУ Рьорих.

# 8 252
Ами ако децата и Иво в момента са заложници. И се водят преговори. Докато  има шанс да са живи , обществото ми се струва ще е по добре да се въздържа от изказвания и заключения. Особено ако лесно приеме тезата за психопата -гуру . С което много ще ги улесни да ги убият и самоубият

# 8 253
  • София
Имало е камери тип фотокапани по дърветата. Дори да е нямало ток, снимки трябва да са се генерирали в карта памет. Нямаме достъп до тях за съжаление... Confused

# 8 254
  • sofia
Реално сътрудничество е доказано само за Частно училище Космос. Даже деца,от тези които се обучават при него, са записани именно там.

# 8 255
Статията на блиц би била перфектна, ако ги нямаше тия деца наоколо. Просто децата пречат на бизнеса с кокаин. Въпреки, че аз смятам, че дейността на Ивайло се финансира точно от организация, която разпространява наркотици и те му плащат за да изследва възможни канали и места за съхранение на стоката. Но убитите според мен не са в тази схема. Те са му духовни братя и са му помагали в документацията на организацията му.

# 8 256
И друго се сетих, тия изказвания от бащата тази сутрин, според мен са от психолог диктувани - кажи че е много свестен, че му имаш пълно доверие, той ще пусне детето. Един вид говори на него чрез интервютата.

# 8 257
Бела и това е възможно, както и пълното информационно затъмнение това дете къде учи и от кога не е на училище? Дали изобщо ходи на училище?

# 8 258
  • вкъщи
Сега гледах бащата,уж много спокоен,а брадата му мокра от пот. Много въпроси и никакви отговори. Аз недоумявам какви са тези  родители ,дето си оставят децата при мъже за отглеждане и как мълчат и никой не издава нищо. Явно организацията и обсебването са  доста силни.

# 8 259
Реално сътрудничество е доказано само за Частно училище Космос. Даже деца,от тези които се обучават при него, са записани именно там.
във фейса имат доста снимки с деца от Рьорих - уроци по гмуркане в басейн.
Да наистина става въпрос за така наречените "трудни" деца, които остават в базата.
Също един възражданец говореше за тяхна къща в испания, и аз съм чувала нещо такова, но не знаех, че е тяхна или той ги бърка. Но като се  замисля има логика да е тяхна.

# 8 260
  • София
Изобщо не ми се връзва цялата история от последните разкрития. Според тях какво имаме - в хижата отиват 6 човека, Ивайло К праща СМС на майка си с текст, че вече не издържат да се борят с нещоси, всичко било заради опита да лекуват болно момиче и й казва, че като се успокои, ще го намери (аз го разбирам, че като се успокои, ще се сети къде е). След това трима от тях палят хижата, излизат пред нея и се самоубиват. Другите трима какво правят през това време - стоят и чакат самоубийците да си свършат работата, след което палят джипа/кемпера и изчезват? Защо? Ако наистина жертвите са се самоубили, защо им е на другите трима да бягат? За да бяга или бяга от някой, който го гони, или бяга заради нещо, което е направил. Но да бяга просто, за да бяга - изобщо не ми се връзва. Ако Ивайло К е невинен и просто е бил там, когато тримата са се самоубили, той реално е свидетел. Защо му е да бяга?

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 23:25 от Lady Cassiopeia Duval

# 8 261
  • sofia
Ми...защото не е просто свидетел явно😃

# 8 262
Сега гледах бащата на 15 годишното момче, интервюто е за БНТ и се провежда в автомобил. Човекът не изглеждаше грам заинтересован, че детето му го няма. Нито пот, нито притеснение, подсмихваше се на въпросите. Може да го изгледате, с черна шапка е. Каза, че официалната версия е, че Калушев се издирва за трите убийства, но той е сигурен, че не го е направил и е спокоен. Честно казано на мен ми се струва като човек, които крие собственото си дете, което е направило нещо нередно, а не като притеснен родител. Кой знае какво ще се окаже накрая.

# 8 263
  • София
Такъв живот могат да живеят само асоциални хора. Това категорично не е нормален начин на живот, който и каквото да ми разправя.

Вече има информация, че не са асоциални, както се опитват да ги изкарат. Жена, която ги познава от 20г, не е съгласна с подобни твърдения  .Цитирам :      "Хората си имаха социален живот и много познати, и това не беше затворено общество. Всеки, който твърди, че било затворено общество, лъже", каза още жената.

Тя самата е посещавала хижата и е била канена на гости. По думите ѝ не всеки можел да ходи там. Нарича я частен дом.

"Там имаше хора със семейства, с малки деца, приятели на приятелите на приятелите, роднини на някого - не знам. Непрекъснато имаше хора, които ходеха за развлечение, с идеята, че това не беше хижа, това беше частен дом вече", каза още жената.
...
Човек,  който живее наблизо до хижата, сподели тези дни, че  те като съседи много са му помагали, когато е имал хипертонични кризи са го карали до болница през снеговете, а когато  е имал травма на гръбнака, са му помагали при грижите за животните. 
Скрит текст:

# 8 264
Това, че има запис, че трите жертви запалват хижата и се самоубиват е инфо, което от обяд циркулира в жълтите сайтове, но няма дори позоваване на източник.

По достоверно е инфото на БТВ и Нова, който позовавайки се на техни източници казаха, че на оцелелите записи се виждат шестимата в неделя, а късно през нощта или сутринта на 1, тримата, които ги търсят напускат хижата.

ПП Сега разрових, всички препечатват Телеграф.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 23:32 от flambe

Общи условия

Активация на акаунт