Съвпадения и синхроничности - имат ли скрит смисъл

• 475
  • 6
  •   1
Отговори
Сигурно на всеки му се е случвало някога или му се случва периодично някакво странно съвпадение, което да го вкара в размисъл. Да мислиш за някой и той да се обади, да се натъкваш постоянно на неща по тема, която стои в някое чекмедже на мозъка ти ( и не, не говоря за рекламите от социалните мрежи и гугъл -  за тях е ясна врътката).
На какво се дължи според вас това и търсите ли някакво значение в тези синхроничности.
Аз години наред през няколко месеца намирах карти - джокер, даже си ги колекционирам, но не мога да кажа защо аз ги намирам или те мен.
Съвсем пресен случай: Много ме беше впечатлил преди години един изпълнител и исках пак да го чуя, но ми се губеше името. След ден мислене се сетих и си го пуснах. На следващия ден започвам да чета книга и главният герой в нея слуша точно този изпълнител. Как се случва така?  Да е игра на моят мозък- не е, защото няма как да накарам писателят да вкара точно този изпълнител за фон. И защо точно по тази тема е съвпадението. Не е нещо важно, а започвам да си мисля, че може пък да е Smiley Имате ли такива интересни примери, които искате да споделите, както и вашата трактовка за тези съвпадения?

# 1
Имала съм съвпадения, но при мен не доведоха до нищо различно от обичайното.
Имах един период от месеци в които си намирах по 10ст. Водя детето на училище по пътя на земята 10ст, отивам на работа на пода 10ст, прибирам се във входа на земята 10ст. Бъркам си в джоба - 10ст. Това продължи месец, два сигурно, все по толкова намирах и после спря 😁
Също имах период в който като погледнех часовника и все се падаше да са еднакви цифри две по две, колежките ми викаха в този период прочети какво означава, че постоянно ти се случва.
Много често се е случвало да споменем някой и той да звънне или да дойде, но пък там честно казано си мисля, че така се получава, че като сме го споменали и той се отзове - смятаме за съвпадение, а ако сме споменали и не се появи, просто не го отчитаме.

# 2
Вярно е че отвреме навреме се случват някакви странни съвпадения. Винаги съм се чудила, и до ден днешен си мисля, как става така!

# 3
Случвало ми се е да мисля да звънна на някого и той да звънне. Винаги търся рационални обяснения. В случая това е приятелка, с която явно се чуваме през определени интервали от време. Никой не си е поставил за цел да помни тези интервали, но те са станали навик. Нещо като да се будиш малко преди да звънне алармата. Настъпило е това време и двете сме се “събудили преди да звънне алармата”, просто тя е била по-бърза от мен.
Случвало ми се е да мислим с мъжа ми за едно и също нещо и да го кажем. Напълно логично. Като живееш с някого дълго време ви вълнуват едни и същи неща. Ако няма разминаване в приоритетите точно в този момент и двамата сме считали за най-важно едно и също нещо и сме го изкоментирали.
Защо намираш карти? Защото ги виждаш. Просто от утре може да виждаш жълти капачки и да ги намираш. Виждаш определено нещо. Имам позната, която вижда непрекъснато сърца и намира все някакви сърца. Окото ѝ вече ги търси да ги види. Със същия успех и друг би ги видял, но не ги търси. Това е игра на мозъка. Когато окото види несиметричен образ без ясна форма, мозъка търси да свърже образа с нещо, което той познава и знае, в случая - сърце. Там където тя вижда сърце друг може да вижда праскова, защото мозъка му е виждал повече праскови от сърца. Мозъка не приема да има образ, който не е свързан с нещо познато. Отидете в тоалетна, където плочките са просто хаотични линии и фигури. Загледайте се и ще видите безброй неща.

Защо в книгата се появява този изпълнител? Защото си избрала автора да отговаря на твоите предпочитания. Общо взето е свързано с вкуса. Имаш вкус към някакви музика, който определя някои твои черти на характера. Според същите тези черти избираш и книгите, които четеш. Авторът, който пише книгата е на същата вълна и ето ти съвпадение. Нещо като да си купим нова дреха и изненадващо де намерим в гардероба поне още 3 части, с която тя си пасва перфектно - въпрос на вкус и избор.

# 4
  • София
Знам едно нещо - когато Вселената ми праща хора, родени в един и същ период /примерно седмица-10 дни/, значи иска да ме научи на нещо. Ама още не съм разбрала какво точно...

# 5
Като каза “хора, родени” се сетих за единственото съвпадение, за което нямам логично обяснение. Запознах се с жена, с която после се сприятелихме. В разговор се оказа, че децата ѝ са родени на моята и на мъжа ми дати. Ей това ми е може би най-голямото съвпадение.

# 6
Случвали са ми се странни съвпадения, но са свързани с много лично и за съжаление трагично събитие в живота ми. За това не мога да ги споделя, но вярвам, че човешкото съзнание и подсъзнание имат някакви измерения, които ни се "откриват" при определени съдбовни събития в живота ни.
След което всичко си тръгва по старо му. Дори няма поука от тях......или на този етап не съм я открила. Много неща ни се откриват от разстоянието на времето.

Общи условия

Активация на акаунт