Майски книжен клуб - 2026

• 1 891
  • 32
  •   1
Отговори

Книга на месец май:
"Брулени хълмове" - Емили Бронте
https://chitanka.info/text/8933-bruleni-hylmove

# 1
  • Карлово
Благодаря за новата майска тема. Освен,  след като официално е обявена, да я почна.

# 2
  • в сърцето на един мъж...
Благодарности за новата тема, много е красива пак!
Да вземем да предложим книги за юни ли? Relaxed
Аз още не съм я започвала книгата Relaxed

# 3
Привет, благодаря за новата тема!
Предложих Брулени хълмове заради новия филм, който много хора коментираха, че се разминава с книгата и затова исках да си я припомня.
1/3 съм прочела вече, но мога да кажа, че новата филмова версия е много далеч от истината. Миналата неделя я гледах по HBO, а февруари и на кино. Общо взето е съчинения по картинка, но на мен въпреки това ми хареса и не съжалявам, че я гледах. Марго Роби е кукличка и заради това, че е продуцент, екранизацията е доста захаросана.
Като завърша книгата, ще пиша повече мнение за нея.

# 4
Чета отново книгата (след много дълго време) и съм почти на финала. Ще пиша като я прочета. Мисля да гледам и новия филм след това. 

Преди да съм си забравила идеята, за следващия месец предлагам "Евангелие за отровното дърво" на Барбара Кингсолвър.

# 5
Чета отново книгата (след много дълго време) и съм почти на финала. Ще пиша като я прочета. Мисля да гледам и новия филм след това. 

Преди да съм си забравила идеята, за следващия месец предлагам "Евангелие за отровното дърво" на Барбара Кингсолвър.

Дали може обаче да се намери онлайн?

# 6
Не знам, за съжаление. Може би някой друг има представа?  Предполагам, че може да се намери на английски.

# 7
Ако е на английски, не съм убедена, че много хора ще я четат Sad

# 8
Може би някой знае дали я има на български? Или можем да я четем паралелно с нещо друго (на хартия/английски) ако има достатъчно желаещи?

Ако не се намира електронно и няма желаещи да я четат в друг формат, ще пробвам да предложа още веднъж "Аз още броя дните". Това мисля, че го има електронно.

# 9
Ами ще я потърсим, ако се появи на български електронна, аз нямам нищо против, исках да я прочета.

# 10
Ако не я намерим ще сложа уточнение, че я има само на английски и всеки ще прецени преди да гласува.

# 11
Да да, и така става.

# 12
  • Карлово

Дали може обаче да се намери онлайн?
Няма я на български. Търсих я, но не я намерих. На английски не съм я търсила. Накрая я дочаках по заявка от библиотеката.

# 13
Благодаря ти за инфото! Значи или на английски или никак.

# 14
  • Карлово
Може да се появи и на български.

Общи условия

Активация на акаунт