Криминални досиета

• 469 022
  • 8 552
  •   161
Отговори
# 8 280

Вие поставихте диагноза на Ботев, който е цитиран в последната публикация във ФБ.

С тази разлика, че Ботев е бил истински революционер, а след последната публикация на Калушев във Фейсбук, имаме 3 трупа.

# 8 281
Жълто цвете,
Ако Калушев е планирал убийството, нямаше да иска свидетели и щеше да върне детето на баща му още преди убийството.
И щеше да се промъкне незабелязано, така че никой да не го търси.

# 8 282
Ако са били на морето, а такива данни има и от тол камерите и от кмета, са се върнали в София точно заради проблем, а не току така. Няма логика да ходят само за два дни, ако ще се гмуркат, ще изследват пещери и т.н. явно нещо се е случило,за да се върнат.
Първоначално не знаех, че са се върнали в София и мислех, че след като са видели камерите,са решили да бягат. Но може би не е съвсем така. Но Калушев, ако не го е планирал предварително, не би могъл да ги убие и тримата. Те също са имали оръжие и поне един е щял да го рани и него.

# 8 283
Сега гледах бащата на 15 годишното момче, интервюто е за БНТ и се провежда в автомобил. Човекът не изглеждаше грам заинтересован, че детето му го няма. Нито пот, нито притеснение, подсмихваше се на въпросите.
Аз ви казах, че и на интервюто за Нова тв не изглеждаше никак притеснен. Още повече като водещият му каза съболезнования за приятелите, той каза - а, ок, благодаря, някакво такова съвсем по между другото, не се усети никаква тъга за тях.
Да и на мен това ми направи впечатление.
Колко от тук пишещите реално би им било все тая, ако ваши приятели са застреляни по жесток начин?
Аз без да ми е приятел някой ще ми е най-малкото неприятно. Пък този Яни, все едно му казват "Наздраве" , че е кихнал.
Не си е чувал детето от седмица и е спокоен. Това за мен не е сериозно. Вместо да ми покаже какъв човек е Ивайло, ми показва колко е  несериозен бащата. А това дете майка има ли?
Дори Ивайло да не е убиецът, детето му е с човек, който е замесен в нещо опасно... А той  бил спокоен... Аха...
Цялата работа е много съмнителна. Всички, които свидетелстват за Ивайло изглеждат шантави хора, въпреки, че казват чудесни неща за него.

# 8 284
Доста заплетени и вмирисани бих казала, стават нещата. Факт е, че Иво е отвхърлен от будистката общност, тъй като започва свое собствено учение и основава в Мексико Небесна Дхарма или нещо подобно..  В този форум още от 2013 има коментари относно съмнителните му вярвания/дейност. Немалко примери имаме в историята на хора, които се опитват да основат разни течения, практики  ( напр. Мормонството и Свидетели на Йехова), което на всички нормални и здравомислещи хора трябва да е ясно, че това са секти. Друго което прави впечатление, според източници частното училище, в което е учило детето, което е живяло в хижата и е ходило по горите с този човек е също много обезпокояшащо!! Имаме училище (частно забележете) , хора със сектантски наклонности,които примамват децата под формата на лагери ,дейности в природата и тн.. Частното училище отричат да имат взаимодействие с ,,рейнджърите'' и дейноста на Калушев , а той самият е бил канен да изнася лекции там. Не знам твърде много станаха оръжията, убийството, неадекватността на властите, родител който не търси детето си, а го оставя да е в неизвестност седмица, будисти,частни училища с нетрадиционни подходи, политици, странни съобщения, работите явно са много дълбоки! ( от фб )

# 8 285
Доста заплетени и вмирисани бих казала, стават нещата. Факт е, че Иво е отвхърлен от будистката общност, тъй като започва свое собствено учение и основава в Мексико Небесна Дхарма или нещо подобно..  
Скрит текст:
В този форум още от 2013 има коментари относно съмнителните му вярвания/дейност. Немалко примери имаме в историята на хора, които се опитват да основат разни течения, практики  ( напр. Мормонството и Свидетели на Йехова), което на всички нормални и здравомислещи хора трябва да е ясно, че това са секти. Друго което прави впечатление, според източници частното училище, в което е учило детето, което е живяло в хижата и е ходило по горите с този човек е също много обезпокояшащо!! Имаме училище (частно забележете) , хора със сектантски наклонности,които примамват децата под формата на лагери ,дейности в природата и тн.. Частното училище отричат да имат взаимодействие с ,,рейнджърите'' и дейноста на Калушев , а той самият е бил канен да изнася лекции там. Не знам твърде много станаха оръжията, убийството, неадекватността на властите, родител който не търси детето си, а го оставя да е в неизвестност седмица, будисти,частни училища с нетрадиционни подходи, политици, странни съобщения, работите явно са много дълбоки! ( от фб )

Може ли по някакъв начин да се дефинира какво значи "БудисткаТа общност" и отхвърляне от нея? Коя традиция, коя школа, кой клон и пр. е тази общност и в какво се състои отхвърлянето? Ако се визира един от многобройните аналози на бг-мама по темата, където се обсъжда какво е станало с Калушев, това в никакъв случай не означава "будитскаТА общност", ако изобщо има такава.

Да не говорим, че ако става дума за будизма с многобройните му учители, там понятието секта е много по-различно /за да илюстрирам "различно" - Далай Лама е лице на Жълтата секта, на сектата  Гелуг-па/. За култ съмнения - може би, но пак не може да се говори с категоричност, особено ако си "нормален и здравомислещ човек".

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 01:18 от Vapor

# 8 286
Има два основни клона в будизма - Махаяна и Теравада. Калушев първоначално е изповядвал Ваджраяна будизъм (езотеричен будизъм, клон от Махаяна будизма). Във въпросния форум се обсъжда това, че явно е скъсал с традициите на езотеричния будизъм и е основал собствена школа, в която се представя за лама.

# 8 287
Убийство от свои/самоубийство, нито се връзва с убийството на кучетата, нито с пожара. Обаче да си фантазираме тук.

# 8 288
Има два основни клона в будизма - Махаяна и Теравада. Калушев първоначално е изповядвал Ваджраяна будизъм (езотеричен будизъм, клон от Махаяна будизма). Във въпросния форум се обсъжда това, че явно е скъсал с традициите на езотеричния будизъм и е основал собствена школа, в която се представя за лама.

Мисля, че който иска да прочете форума /въпросния аналог на бг-мама, който тук се цитира/, може да го прочете, може да прочете за различните клонове, школи, учители и ако се смята за достатъчно сведущ по въпросите на будизма /каквато аз не съм, но мисля, че 99.99% процента от пишещите тук също не са/, може да използва думи като "представя се", без задължително те да се смятат за меродавни.

# 8 289
Ами представял се е за лама и това са фактите. Основал е сайт, наречен SkyDharma, който е свален. Във фейсбук има страница със същото име, явно менажирана от него - https://www.facebook.com/SkyDharma/.
Основал е и чат в ChatGPT, наречен Lama Ivo's corner - https://chatgpt.com/g/g-b5gQ7ebXg-lama-ivo-s-corner-dzogchen-and … AqTDVlfeIofoPqemQ

В описанието е написано следното. Дано това съобщение не е написано след убийството, защото е доста странно:

Цитат
If anyone wonders what happened... The age where real help is possible is mostly over. Not in the west, at least, nd certainly not in Bulgaria. I wish all sincere Dharma practitioners good luck and auspicious circumstances. Remember - you never know what comes next - tomorrow or the next life Simple Smile

# 8 290
Ами представял се е за лама и това са фактите. Основал е сайт, наречен SkyDharma, който е свален. Във фейсбук има страница със същото име, явно менажирана от него - https://www.facebook.com/SkyDharma/.
Основал е и чат в ChatGPT, наречен Lama Ivo's corner - https://chatgpt.com/g/g-b5gQ7ebXg-lama-ivo-s-corner-dzogchen-and … AqTDVlfeIofoPqemQ

В описанието е написано следното. Дано това съобщение не е написано след убийството, защото е доста странно:
Скрит текст:
Цитат
If anyone wonders what happened... The age where real help is possible is mostly over. Not in the west, at least, nd certainly not in Bulgaria. I wish all sincere Dharma practitioners good luck and auspicious circumstances. Remember - you never know what comes next - tomorrow or the next life Simple Smile

Да има свое учение, скъсал е с традицията, това го пише включително в сваления му сайт и пътят му е описан. В този смисъл не се представя за учител, а е.  Дали това го прави отхвърлен от будисткаТА общност /която и да е тя/ не знам и затова искам пояснение.
А доколко има общо с криминалния случай - нямам представа, както вероятно и всички пишещи тук-

# 8 291
Аз сега разбрах кое е семейството на Калушев и съм в шок. Целият род са уважавани и известни хора, майката и втория баща са световноизвестни музикантка и художник. Леля му е филмов критик, братовчедката му популярна журналистка, зет му уважаван културолог и изследовател на Стара София. Интелигентни, стойностни, морални хора. Някак не мога да повярвам, че са възпитали престъпник и извратеняк. Да, вероятно е бил смущаващо различен и трудно вписващ се в стандартните рамки, но това не значи, че е лош човек. Вярвам, че детето е добре. По това, което разчетох от поведението на бащата, според мен той има и формация от сигурен източник, че са живи и здрави. Дано излязат верни предположенията му, че ще се появят скоро ...

# 8 292
Историята многократно е доказала, че престъпници и извратеняци има във всички слоеве на обществото. Естествено, не твърдя със сигурност, че той е такъв, но това, че някой произхожда от интелектуално семейство, не е гаранция за чисто криминално досие.

# 8 293
Заради смъртта на хората---наредени в редичка и изстрел в слепоочието, или е доброволно, или другите са участвали.

Ако е доброволно, защо хукват нанякъде изобщо да се крият...

Другото дете, Алекс, също е отглеждано от лама Иво. Тоест и двамата младежи са "ученици и "негови деца"". Абсолютно не вярвам, че някое от оставените три дискутирани деца е имало проблеми с наркотиците, защото Ники и Леон са били прекалено малки. Алекс и той е отглеждан от ламата от известно време.

Но наистина, какъв е мотивът, ако е доброволно, но и да не е?

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 02:38 от MariyaHris

# 8 294
  • София
Интересен е чата, пробвайте да задавате въпроси, питах за killer
https://chatgpt.com/share/69868db6-6598-8000-ba87-dcf0c9e625a9

Short answer: yes—but don’t be stupid about it.
Long answer:
A teacher can have killed and still be a genuine teacher. .....

Общи условия

Активация на акаунт