Криминални досиета

• 539 281
  • 11 821
  •   102
Отговори
# 10 815

П.п. Хората правят паралел с шесторното убийство преди години в Нови Искър. И там удобно ивършителят е самоубит.

И това го казах преди няколко дни. Даже казах, че Росен си беше умрял, а те го търсеха с танк из храстите, да не се окаже, че и Ивайло е така някъде. Е, така стана.

Едно мнение от фейса ме накара да се замисля пак за овчаря с джипа:

"Това ли е , така наречения " овчар" ? Обурдван с джип, НО, нямал гориво, да срещне линейката. А, тръгнал да обикаля кошарата си , на труднодостъпно място?  ! 🤔"
Като е овчар, трябва да е с ямурлук и гега? И най-много магаре с дисаги. 😃 Ако се е качвал нагоре по гадния черен път, може и да не иска втори път да го минава, моторджиите са много по-маневрени на такъв терен. Няма смисъл да се търси измама във всяко нещо.

Никой не казва, че трябва да е с ямурлук, но като си тръгнал на обход, се предполага, че имаш гориво, а не си на изпарения. И естествено, че има смисъл да се търси измама във всички и всичко, особено в овчаря. Явно не сте чели темата назад.

# 10 816
Абсолютен спам е, но ако на някой му е интересно, може да прочете "Ние сме нашият мозък". Не съм съгласна с доста неща, няма да Ви занимавам кои, но се разглежда много интересна информация за мозъка - много хора с биполярно разстройство са хора от политическия елит, хора на изкуството и всякакви професии - това го пиша по повод на връзка професия-липса/наличие на психиатрично заболяване, да не се приема, че мисля, че Иво Калушев е с биполярно разстройство или че такива хора са нестабилни (имам личен опит в семейството). Има си глава за педофилието и единият случай беше известен, но книгата ми е на вилата - по същество някакъв изследовател ли да беше, не помня, но при всички случаи - голям алтруист, прибира към 50 африкански деца (и в бройката не съм сигурна...) в Холандия (пак не съм сигурна) и минава време докато се разбере, че не е съвсем алтруист.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 15:03 от anmasu

# 10 817
  • софия
Знаете, че всеки може да каже всичко. Знаете, че в затворени общества, каквото е това на Калушев, освен подкрепа има и завист. Без да отричам или подкрепям, какво се е случило със сигналите, в които има препратки към педофилия?

Доп. Вече писах, че за мен сигналът на бабата и дядото описва вътрешнофамилни проблеми, а не педофилия. Несъгласието им как дъщеря им отглежда внука.

# 10 818
  • Разпиляна във въображението
Проверено ли е това дете дали наистина се полагат грижи за него? Учи ли? Какво прави? Къде живее?

Какъвто и да е сигналът той трябва да бъде проверен.

Което ме навежда на мисълта за мизерното възнаграждение на социалните работници. Кой знае и какви права изобщо имат и как ги упражняват.

# 10 819
Аз през цялото време се чудя тримата възрастни, които са живели с Иво К., а не просто да са ходили в хижата по зелената линия, които са много образовани, добри, мили, приятни и страхотни приятели, са намирали за нормално и са търпели това с децата...

Около него май не са били толерирани критични изяви. С такова впечатление оставам.
Нямам предвид тримата убити, а всички онези дълбоки познавачи на живота в хижата и на личността на Калушев, които се включиха по телевизиите, във фб и соц. мрежи - как един не видя проблем в оръжията, в огражденията, в това чужд човек да отглежда малки деца.

Абсолютно това е много важно. Никой не се изказва лошо за ламата. Много важен червен флаг, никой няма право на друго мнение.

Изказват се, но не са гръмогласни. Освен това всички те са заклеймени като завистници.

Едно мнение от човек, които го познава от 90-те, но не са били близки и не знае нищо, излязал е от средите след като се е задомил - седял е настрана със своя група, в която се е набивал на очи като лидер. Имал е много пари по време когато другите са си броели стотинките.

# 10 820
Самият Калушев е един непораснал Питър Пан, играещ си на пушки и пещери, който е завлякъл със себе си в бездната доста хора и едно дете.
Но добре платен Питър Пан, доколкото стана ясно. С доста скъпи играчки си е играел

# 10 821
Защото родители са му превели 1 милион за база в Мексико, а други 150 000 евро за да им гледа детето?

# 10 822
Тесла, абсолютно не може някакви чужди хора да гледат чуждо дете, без да е законово оформено и да се следи от социалните, какво се случва с това дете.

# 10 823
Едно мнение от фейса ме накара да се замисля пак за овчаря с джипа:

"Това ли е , така наречения " овчар" ? Обурдван с джип, НО, нямал гориво, да срещне линейката. А, тръгнал да обикаля кошарата си , на труднодостъпно място?  ! 🤔"
Не. Мотористите са срещнали овчаря в района и са решили, вместо той да ходи пеша, те да посрещнат линейката. Гориво не е имал другият моторист, затова само единият отиде.

# 10 824
Защото родители са му превели 1 милион за база в Мексико, а други 150 000 евро за да им гледа детето?
Ударил е в земята всички частни учители.

# 10 825
Човекът е бил омайник явно, вижте колко хора без дори да са чували за него до преди седмица му вярват.

# 10 826
  • София
Да, имаше и критични мнения за Калушев и компания, които потвърждават образа на неоокоперативен, нетърпящ хора извън близките "обожатели" да му се месят в нещата. Иван Кристоф, той всъщност говореше за другия Ивайло, но общо за "тях" се изказа много неласкаво. И още един пещерняк, забравих името му, който точно некооперативност изтъкваше. Калушев сигурно добре е омайвал спонсори и налудни родители, но в работата си, каквато и да е била тя извън пещерите и гмурканията, се очертава като типичен "гуру" с произтичащите от това мании и делюзии.

# 10 827
Никола Тесла, една и съща теза повтаряш без да вникваш в това, което ти се пише.
Първо - публикуваният сигнал от бабата и дядото, е втори сигнал по повод на това, че първият им сигнал е изтекъл към рейнджърите.
Второ - за пед. се написа, че сигналите са от бащата на Николай, който не е могъл да го изкопчи от сектата, както и от друг младеж, който вече ги е напуснал.

Дела са важни. Сигнали всеки може да пуска. Сигнала нищо не доказва. Това е все едно аз да пусна сигнал срещу теб, че си ми частна учителка по математика, и по време на уроците ме опипваш. А има сто причини, да го направя, без да има педофилия. Да речем влюбен съм в теб, не отвръщаш на мераците, защото съм непълнолетен, намразвам те, и почвам да ти отмъщавам. Това е най лесният начин, защото си ми давала частни уроци, били сме насаме, върви доказвай пред общественото мнение, че не си ме опипвала. Бащата има мотив срещу рейнджърите да пусне сигнал. А иначе измишльотини, за анонимни сигнали, не коментирам. За момента е известен един сигнал, реален, и твърдения за още един и нищо друго. В това което е реално и неоспоримо, извадено до момента, няма грам педофилия.

# 10 828
Наказанието за педофилия е три години условно.. Удобно за ла.йномета, разбира се.

# 10 829

И Д., който си е харчил всички спестявания, за да купува я дрон за 80 000 лв., на парите отпреди няколко години, я нещо друго от сорта.
И със сигурност не е бил само Дечо така.

Общи условия

Активация на акаунт