Криминални досиета

• 548 171
  • 12 225
  •   316
Отговори
# 11 610
  • при късмета
И при двете момчета ясно се откроява пълната липса на другия родител. На Александър на майка му, на Николай на бащата. Знае ли се нещо за тях? Защото показаните родители са абсолютно неадекватни и на някой псевдогуро би му било много по-лесно да обработва такива екземпляри, без да се съобразява с другия родител. А и за извеждане на дете от страната се иска съгласие и на двамата родители и то надлежно документирано.

# 11 611
За да успокоим страстите, предлагам да не говорим за "добри" и "лоши" хора. Това са много общи квалификации с размити граници и такова отсъждане е по силите само на Бог.

Нека говорим за конкретни деяния, действия, модели на поведение, психологически профили, факти и хронология и какви свидетелства имаме за тях.

А и какво значи лош човек... Често си представяме някое чудовище, но в повечето случаи злото и извършващите го са съвсем прозаични и обикновени. Дори симпатични. Баналността на злото, по Хана Арент, всъщност го прави по-трудно за вярване, а и по-ужасяващо.
Как бихме могли да говорим за психопрофил (цитираният по-горе, че Калушев е психопат) и да не изпадаме в крайности?!

# 11 612
Това "сбогуване" Баш пред камерата може да е извадено от контекста на разговор, в който нещо си обсъждат/разказват далеч от идеята за "бъдещото самоубийство".
Въобще, човек с аналитична мисъл и познания по математика не може да повярва и 10% на скалъпения държавен сценарий.
Дано няма други самоубити следващите дни.

# 11 613
Аз също не виждам логика защо хора, които са решили да се самоубиват всички, се разделят на две групи, палят и затварят кучетата си.
 Но така или иначе и на брифинга не бяха категорични за това, че хората са се самоубили, това е просто една от версиите. 
 Свидетелят на джиповете предполагам ще бъде разпитан и след като има толкова камери, с които засякоха кемпера, ще могат да засекат и джиповете.

# 11 614
И при двете момчета ясно се откроява пълната липса на другия родител. На Александър на майка му, на Николай на бащата. Знае ли се нещо за тях? Защото показаните родители са абсолютно неадекватни и на някой псевдогуро би му било много по-лесно да обработва такива екземпляри, без да се съобразява с другия родител. А и за извеждане на дете от страната се иска съгласие и на двамата родители и то надлежно документирано.

За Алекс се прокоментира из фб, че детето било от "дисфункционално семейство", каквото и да значи това.

За Ники пък, че баща му ги е оставил с майката, когато Ники е бил на 4 годинки, майката го оставила с КАлушевм, но бащата после е искал да го изведе от сектата, но Ники вече е бил много привързан към Калушев, бащата е бил свидетелствал срещу тях и събирал данни срещу сектата.

# 11 615
Сега гледам новините по нова и дават кемпера който е в двора на хижата и той е целия черен, а на кадрите с ескорта на кемпера от полицията е бял - кадрите са цветни макар и нощни с осветление. Аз ли не виждам добре?

# 11 616
В 10ч.-изпращат ИК и момчетата доста приятелски, не личи да има конфликт.

В 16ч. -Тримата убити петроханци се приготвят да отиват някъде(незнайно къде) с впечатлението , че ще се срещнат пак, не изглеждат притеснени,  не бързат, ...
   Тук някъде , привечер, се появяват 4 джипа, на които никой  не обръща внимание(защо ли)
И  след 20ч.   вече няма ток, има пожар...

# 11 617
Кемпера не е чисто бял, светлината лъже. Но бях изумена как го подкараха на собствен ход. Още ми се върти случаят Белнейски, където бяха съсипали местопрестъплението

# 11 618
Скрит текст:
За да успокоим страстите, предлагам да не говорим за "добри" и "лоши" хора. Това са много общи квалификации с размити граници и такова отсъждане е по силите само на Бог.
Нека говорим за конкретни деяния, действия, модели на поведение, психологически профили, факти и хронология и какви свидетелства имаме за тях.
Скрит текст:
А и какво значи лош човек... Често си представяме някое чудовище, но в повечето случаи злото и извършващите го са съвсем прозаични и обикновени. Дори симпатични. Баналността на злото, по Хана Арент, всъщност го прави по-трудно за вярване, а и по-ужасяващо.
Как бихме могли да говорим за психопрофил (цитираният по-горе, че Калушев е психопат) и да не изпадаме в крайности?!

Ако психопрофилът е от криминален психолог или психиатър, имаме основание да го обсъждаме. На тях това им е работата, а и профилът не е равностоен на диагноза. Освен това "психопат" не значи автоматично лош и неморален човек. Повечето психопати не извършват престъпления. Даже много от тях са хирурзи и други видове полезни граждани.

# 11 619
Да седнеш зад волана на местопрестъпление, осеяно с кръв и веществени доказателства, си е професионално полицейско изпълнение.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 23:32 от Medika

# 11 620
Да имам угодия ли? Аз угодия може да имам в кой хотел да се настаня, като пътувам в чужбина.
Като става дума за 6 отнети живота, искам прозрачност, истина, факти и отсъствие на противоречия. И професионализъм.

# 11 621
Кемпера не е чисто бял, светлината лъже. Но бях изумена как го подкараха на собствен ход. Още ми се върти случаят Белнейски, където бяха съсипали местопрестъплението
Аз дори първоначално помислих, че е запис на кемпера, докато са го търсели.
Напълно недопустимо.
Скрит текст:
Скрит текст:

Ако психопрофилът е от криминален психолог или психиатър, имаме основание да го обсъждаме. На тях това им е работата, а и профилът не е равностоен на диагноза. Освен това "психопат" не значи автоматично лош и неморален човек. Повечето психопати не извършват престъпления. Даже много от тях са хирурзи и други видове полезни граждани.
В случая бе използван с определено крайна преценка, която не търпи двусмислия ("да приемат, че има толкова лоши хора, чак толкова лоши наистина, че те могат да са били симпатични, да са будили доверие у другите и накрая да се е стигнало дотук."). Не знам, кой е авторът на този профил.

# 11 622
Аз се питам само защо нашата полиция си няма дронове с термокамери, а разчита на овчари в 21 век? Сега като ги няма рейнджърите от кого ще взимат назаем другия път?

# 11 623
не става въпрос дали е кремав или подобно. Този в двора на хижата, на който му работи двигателя е черен.

# 11 624
Да, да, сигурно. Ето, аз Ви казвам, както си мислите е, убили са ги, защото са видели нещо. Така или иначе няма на друго да повярвате. Аз съм професионалист, казвам Ви. Като загиналия Калушев - заместник родител, рейнджър, инструктор. Ааа, чакайте, той не е във всичко е професионалист. Някои неща са му хоби и от любов - към природата и децата.
Да имам угодия ли? Аз угодия може да имам в кой хотел да се настаня, като пътувам в чужбина.
Като става дума за 6 отнети живота, искам прозрачност, истина, факти и отсъствие на противоречия. И професионализъм.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 23:14 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт