Криминални досиета

• 539 084
  • 11 819
  •   65
Отговори
# 11 805
Не съм следила всичко, но е достатъчно, за да съм убедена, че са "самоубити" и това от линка, за мен е най-близо до това, което се е случило.Майката каза, че полицаите в Българи са говорили са сина и в минало време.
https://www.facebook.com/share/p/1CJ2GjR7AA/
За това дали са сектанти, падащи си по момиченца, не знам. Наистина, не всичко е секс. Мъж беше писал"то и ние в казармата бяхме само мъже, необвързани.."
Притеснително е хвърлянето на безразборни версии, както и категоричността в заключеноята. Помня, че същия ден се обяви, че са педофилска секта и Лама е убиец. Де да разрешаваха всички случаи толкова бързо, ама не 😊Оръжията са пак ЕЖК..
За решенията на родителите да си отделят децата, нямам оправдание. Но пък в един линк, даден в тая тема четох, че лама ги кара да се чувстват виновни и длъжници на децата си, ако не ги отдадат. И най-вероятно те са смятали, че правят най-доброто за тях.
За майката и бащата в интервютата-и при двамата се виждаше мъката им. Аз не знам кви театри очаквате да видите, за да се уверите, че хората страдат.

# 11 806
Колко да са ЕЖК, като са имали табела "Стрелям/не без предупреждение" и хората от селото дадоха интервюта, че са се разхождали с оръжия? И не са "момиченца", а "момченца".
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya

# 11 807
Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма някакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Принуждавам се да копирам и тук интервюто:
Дайте доказателства, че жертвите са се разхождали с униформи и пистолет? Или щото са имали законно оръжие, останалото се подразбира. Останалото са емоционални разсъждения, не факти. За вас какво е нормално хич не ме интересува. Вижда се на какво се обосновават изводите ви. И не, те далеч не са нормални.

# 11 808
Нещо друго любопитно от пресконференцията е че всъщност държавата през цялото време е работила под една или друга форма с тях. Участвали са заедно с Гранична полиция на акции по границите, по залавяне на нелегални мигранти, дори са открили някакъв убиец издирван от МВР с инфрачервен дрон.

Демек хора с обществено съзнание. Психопати обикновенно нямат обществено съзнание, те са единаци.

# 11 809
Нека, който е ходил на Петрохан, да каже какви са сградите на двете снимки. На първата снимка е единият разклон след чешмата, който води до хижата (вляво) и някакви сгради след нея. На втората е другият разклон след чешмата, който води до други сгради. Възможно ли е джиповете да са ходили натам?

# 11 810
С униформи не са се разхождали, но са отбелязали хижата като "База на НАКЗТ". Направо недоумявам за какви са се мислили. На отбивката преди имота са сложили табели "Влизането на външни лица ЗАБРАНЕНО", "Учебна база на рейнджърите" и някаква трета табела, която не мога да разчета. Вижда се на гугъл мапс от юни 2023-та.

Жител твърди, че са били спирани и са отбягвали да ходят на там.

# 11 811
Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма някакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Дайте доказателства, че жертвите са се разхождали с униформи и пистолет? Или щото са имали законно оръжие, останалото се подразбира. Останалото са емоционални разсъждения, не факти. За вас какво е нормално хич не ме интересува. Вижда се на какво се обосновават изводите ви. И не, те далеч не са нормални.
Ехо, ходенето с собствена униформа НЕ е престъпление, нито дори нарушение, ползват се навсякъде в магазини, банки, охранители. Стига да не ползваш униформа на чужда търговска марка или институция.
Мисля, че да носиш законен пистолет не е нарушение.

# 11 812
За себе си съм убедена, че нито смс-ът, нито Ботевата поема, нито изтрития инстаграм акаунт са дело на собствениците на тези телефони/акаунти. Не подхождат, освен като мъгла за фактите (които са доста оскъдни, повечето е предположения и мнения).  Няколко пъти се спомена, че самоубитите са били заплашвани, очаквали са нещо да им се случи, но не са подали сигнал никъде, дори на близки са споделили с половин уста. От коя всемогъща организация толкова са се страхували, че да не кажат нищо никому? Не знам да има такива могъщи групировки у нас, не и нелегални, незаконни.
 За ДАНС...има ли някой да се съмнява, че те не са никога, никъде, освен ако не поискат да го заявят? Все пак, контрашпионаж, оставаше и униформи да развяват.

# 11 813
Между другото не е вярно че само момчета са били, имало и е момичета в хижата, и то в миналото, освен последното. Това го е потвърдила тяхна близка.

# 11 814
Да, това са само приказки. Доказателства няма никакви.
Законно притежавано оръжие можеш да носиш. Нормално е в гората да имаш такова, нали са пазачи.
Сега четох за този клип, дето уж си взимат сбогом. При положение, че майката каза, че там камера няма, има клип от такъв ракурс. Външна камера, при сняг, вятър, качулки и шапки, не може да даде ясни думи. Айде, нашите полицаи са магове и са изчистили нещата до изречения. Ама кучето освен че скача към камерата, щото явно има човек там, не издава никакъв звук. Хора, които имат кучета знаят, че при такава радост те скимтят и лаят, а лаят ще заглуши всяка реч от камерата.
Как ли са подправяли и пускали зелен хайвер едно време, когато е нямало технологии

# 11 815
  • Варна
Коментари от фейса:

# 11 816
Ехо, ходенето с собствена униформа НЕ е престъпление, нито дори нарушение, ползват се навсякъде в магазини, банки, охранители. Стига да не ползваш униформа на чужда търговска марка или институция.
Мисля, че да носиш законен пистолет не е нарушение.
И това го има! Но тук се внушава идеята, че щом са пременени в униформи, значи са се провъзгласили за нелегална наказателна организация, която е злоупотребявала с правомощията си. Тотална лъжа и никакви доказани факти в подкрепа на такава идея. Изобщо за сега масово е това: недоказани внушения се налагат, повтаряйки се на всяка страница и тук във форума. Реални факти: 0.01% Останалото оставено на въображението на хората, богато подсилено от манипулирани внушения и безпредметни заключения на база никаква реалистична основа. Който задава критични въпроси е обявен за зомбиран сектант. Колко удобно! И хич не е ad hominem довод.

# 11 817
  • София
Интересни ще са и резултатите от проверката на Дирекция „Инспекторат" на МВР в ГДНП, ГДБОП, Гранична полиция, СДВР и т.н.
По данни на майката НАКЗТ притежават повече ресурс от МВР и са ги ползвали безвъзмездно...

# 11 818
След всичко изчетено, мен най-вече ме притеснява фактът, че в обществото ни липсва „компас” за преценка на това кое поведение е извън границите на нормата и кое попада в рамките на психопатологията. Образование ли е нужно по темата, обучения ли, повече гласност ли, не зная и аз, но съм доста смутена.

Не е професионално да се поставят диагнози, определено. Но и не е професионално да се мълчи за една потенциална реалност, когато са налични толкова червени флагове (и в кореспонденцията с други на Калушев онлайн години наред, и на база екстремните нива на вяра, за които е доста ясно именно от участията му във форуми).

Като човек, имал досег с такъв тип личности, попаднали в институции, бих казала, че съществува едно неписано правило (извън по-обширната диагностична парадигма): в много голям процент от случаите налудността протича с доста силно изразени религиозни компоненти, които се „навъртат” около аз-а и неговата предопределеност, специалност. Едно е човек да бъде вярващ, съвсем различно е това, което се наблюдава тук като практики (почти целодневни медитации, книги навсякъде, символи, статуетки, абсолютно абстракти вярвания, в които обаче всичко е гарантирано през вътрешна логика), възприятия и начала с характерни оттенъци (лидерът внушава, че е „духовен водач към пътя на истината”, аз-ът се разцепва често между: „Аз съм всичко” и „Аз не съм кой знае какво”).

Приближените не могат да повярват, добре, очаквана реакция. Но ние като общество, като някаква група, защо не признаваме проблема? Защо не говорим за истинските измерения на подобно поведение, защо нямаме адекватна психиатрична помощ в държавата ни? Защо никой не забелязва, а преценява, че това е просто „алтернатива”, приятно различие в мисленето… протест срещу някакво статукво?

Това е плашещото. „Лудостта” невинаги е само в онзи съсед, който вдига шум, събира боклуци, подпалва ги, живее и поставя другите в непоносими обстоятелства. Тя е и крайна вяра, определяща всеки аспект на битието… и на пръв поглед една дълга „логическа” нишка в едни твърде абстрактни начала.

Всеки иска да е различен, да знае повече от другия (да вярва в различно от смятаното за стандарт, да не е конформист), такава ни е природата. Но в такива ситуации това вече е опасно.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 04:27 от martyr

# 11 819
Слушам на слушалки клипа с кучето.

- Е, тръгваме - па не? (смях)
- Нема да останат тук.
- Шефове, за мене беше чест.
- Шефове, и за мен.
- За мен беше шефова чест.
- Истинска чест.
- Ще се видим във по-истинското место. (Дечо и Пламен сключват ръце в молитвена поза)
- Да служим по по-хубав начин, че...
...
...
- ААА! (Дечо показва средни пръсти на ,,това място")
...
- Благодаря ви за всичко, хора. Честно казано...

Моята интерпретация:
- Ще го правим или няма да го правим?
- Ще вземат кучетата със себе си.
- По-истинското място за техните вярвания е ясно кое е.
- Не са били доволни от себе си и се надяват там да са по-ефективни.
- Средните пръсти са за ,,това място", майната му един вид.

Общи условия

Активация на акаунт