Криминални досиета

• 553 512
  • 12 468
  •   355
Отговори
# 11 805
Слушам на слушалки клипа с кучето.

- Е, тръгваме - па не? (смях)
- Нема да останат тук.
- Шефове, за мене беше чест.
- Шефове, и за мен.
- За мен беше шефова чест.
- Истинска чест.
- Ще се видим във по-истинското место. (Дечо и Пламен сключват ръце в молитвена поза)
- Да служим по по-хубав начин, че...
...
...
- ААА! (Дечо показва средни пръсти на ,,това място")
...
- Благодаря ви за всичко, хора. Честно казано...

Моята интерпретация:
- Ще го правим или няма да го правим?
- Ще вземат кучетата със себе си.
- По-истинското място за техните вярвания е ясно кое е.
- Не са били доволни от себе си и се надяват там да са по-ефективни.
- Средните пръсти са за ,,това място", майната му един вид.

# 11 806
  • София
Искате да видите как хвърчи мозък по тв ли?
Естествено, че има още записи, но и да има кадри с точния час на смъртта, няма да се покажат публично. Идеята беше да се види отношението между участниците и към самия инцидент.
А колко ли от вас искат наистина да ги видят?

zvаnchе, много триеш, това беше към теб.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 06:11 от Exter

# 11 807
  • софия
Не мисля, че показаните записи от камерата не са истински. НО дадоха избрани малки части от тях. На тези записи би трябвало да е записано цялото време. Камерата улавя звука и би трябвало да има и точния час на случилото се, най-малкото звук (изстрелите) - броя им, през какви интервали са произведени.
Дадоха и как има дим вляво от хижата, докато тримата са отвън. Те влизат. Кога излизат и как изглеждат след това?
Има три клипа. Къде са останалите часове записи? Изгорели ли са?

И друго се чудя: уж хижата е изгоряла, а в показаните кадри от стаята с будистка литература тя изглеждаше чиста, никъде нямаше следи от сажди, дограмата е непокътната. Много запазена. Или те са правени преди пожара?

Ако се окаже, че с карането на собствен ход на кемпера от мястото, на което е намерен, са заличени доказателства, кой ще е виновен и защо беше направено?
Дори и пишман детективите четем, гледаме, че местопрестъплението не се пипа, не се местят предмети.

# 11 808
Не се местят само докато криминалистите не извършат огледи и снимки.

# 11 809
  • София
Жената каза,че е била с баща си и са наливат вода от чешмата когато са минали джипове.

# 11 810
Втората тройка кога са починали, не може да не се знае.

# 11 811
  • Варна
Студено било там горе и трудно било да се каже…
Относно камерата -вижда се,че снима от позицията на човешки ръст и не е някъде по боровете горе.Както правилно се забеляза тук,майката каза,че това не е камера поставена от тях.

# 11 812
Майката едва ли е знаела всички камери наизуст. Те са били много и може би поставяни в различни периоди.

# 11 813
  • София
Мафията и държавният апарат са ги убили… Стига нелепици.
Ако мафията или държавните служби искаха да ги убият, дали нямаше да го направят така, че да изглежда като инцидент в някоя пещера?

Секта са. И майката на Ники е от сектата. Гледах ѝ профила - лама Иво, антиваксър, училището - дезинформатор, лекции и събития на будисти.

# 11 814
Това за джиповете е интересно.Сигурно ли е, че единственото място където са отивали е хижата?

За пресконференцията мога да кажа, че не беше направена, за да убеждава, че са се самоубили.
Явно решиха, че за да не ги обвиняват, че насочват общественото мнение ще успокояват страстите с част от сведенията, които имат без да дават оценки и намеци, казаха хубави думи как помагали.
Само, че комуникационната им стратегия не сработи. В тая истерия, която е последната седмица трябваше още подробности да дадат.

Може да не са им готови всички експертизи, разбира се, но за момента това не сработи.

Личното му убеждение е, че наистина са решили да свършат със себе си.
За да е убийство, трябва някой да си направил труда да се опитва да инсценира самоубийство. Много завързано, трудно и крайна сметка рисковано,  за да се занимава.

Явно момичето е ключово като капката, която е преляла в рая кочина до степен да направят даже хижата и да я запалят.

# 11 815
Жалко за момчетата!

# 11 816
  • София
Вижте, окей е да ни се подигравате, че не вярваме на властите (макар че в нашата държава точно, където няма едно разкрито знаково убийство, по-скоро е странно да им вярваш, ама айде, да речем, бъркаме); но не приемам подигравки за това, че отказваме да наречем някого убиец и педофил без доказателства.
Ние не сме идиоти, аз лично написах, че пресконференцията ме убеди за версията самоубийство, на която изобщо не вярвах.
Дадат ли доказателства, че накой на Околчица е убил друг, ще го нарека убиец и аз.
Но да чета през ред подигравки какви сме сектанти, щото гледаме за доказателства преди да обвиняваме, е доста тъпо.

# 11 817
Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма някакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Принуждавам се да копирам и тук интервюто:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya
Дайте доказателства, че жертвите са се разхождали с униформи и пистолет? Или щото са имали законно оръжие, останалото се подразбира. Останалото са емоционални разсъждения, не факти. За вас какво е нормално хич не ме интересува. Вижда се на какво се обосновават изводите ви. И не, те далеч не са нормални.
Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма някакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Принуждавам се да копирам и тук интервюто:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya
Дайте доказателства, че жертвите са се разхождали с униформи и пистолет? Или щото са имали законно оръжие, останалото се подразбира. Останалото са емоционални разсъждения, не факти. За вас какво е нормално хич не ме интересува. Вижда се на какво се обосновават изводите ви. И не, те далеч не са нормални.

Още в първите дни на разследването излезна, че са въоръжени МНОЖЕСТВО СВИДЕТЕЛСТВА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОТ ПРЕДИ ГОДИНИ. ОТ там минава маршрута Ком Емине и са ги виждали през годините и туристи и селяните и други природозащитници, които те са спирали!!!! В темата почнаха сериозно да се изкривяват нещата само и само да се оневинят тия хора!!!!
ОЩЕ 22 ГОДИНА ЗАПОЧВАТ СИГНАЛИ КЪМ ДАНС И ЗА ПЕДОФИЛИЯ И ЗА ПАРАВОЕННА СТРУКТУРА. ВЪВ ФБ ИМА ПОСТИНГИ ЗА ЗАПЛАШВАНЕ с оръжия още от 21 година!!!! И, не, не ми е жал за "момчетата", а за децата, с които са съжителствали!!!!

# 11 818
  • София
Но все пак къде са тия 4 джипа, за които се говори и защо полицията нищо не казва за тях? Мисля, че е важно да се изясни вече, тъй като може да има връзка със случая.
Мисля, че това е същото като “ДАНС бяха първи на мястото” - някакво ЕЖК, което се преекспонира до ниво факт и се разнася мълниеносно из мрежата после. Вероятно на следващия брифинг ще попитат полицията за това и ще се опровергае.

# 11 819
  • София
Понеже някой попита не може ли 1%  да си представим, че Калушев е бил много добър човек и абсолютно невинен, се опитах да поразсъждавам по въпроса.
1. Нека е така, Двама човека от общо 4-ма известни до момента възрастни, са получили заплахи за убийство. На мен ми звучи логично в този момент Калушев да се опита да изведе децата на друго място, те не са сираци, имат родители макар и на няколко часа път. Но явно той не е предприел нищо. Да кажем е омаловажил заплахата и е последвало това, което е станало. Т.е. в този случай той не се е загрижил за децата, не е помислил първо за тях. Или е бил убеден, че ще се справят, защото са въоръжени. Той е интелигентен човек, едва ли си е представял как се стрелят едни други като по филмите.
2. Нека е мафията плюс държавата ( всички ни известни и даже и неизвестни), подземен свят, някаква компилация от хора, които са решили да го убият. Ако положението е било така сериозно, значи е знаел, че ситуацията е безнадежна. Но отново не се опитва да се отърве от децата, т.е. те отново не са с предимство.
3. Изненадали са ги, смс е фалшив, не са имали и идея, че ще ги нападнат(мафията или отмъстители за момичето или някой друг) Но той, пътувайки с децата за някъде е видял какво се случва в хижата. И дори тогава не се е опитал да се отърве от децата, за да се спасят, та дори да ги остави пред кметството на Гинци. Надявам се все още не стигнали дъното, че от някой джип да стрелят по деца в населено място. Т.е. във всички тези случай той не е мислил за децата като такива, които са продължение на рода, човечеството, някаква ценност, специални деца, които са по-висши от блатото на държавата, които той лично е обучил и просветил.  Дайде вашия 1 % според който този човек е наистина добър, и не е пряк или косвен виновник за смъртта им.

Общи условия

Активация на акаунт