Криминални досиета

• 565 215
  • 12 892
  •   284
Отговори
# 11 895
Гледах кадрите. Снежинките от третият клип, изчезват по средата, сякаш нещо или някой там е изрязан.

# 11 896
Работи и незаконни дървосекачи ходят да си "берат" дърва.

# 11 897
  • Другата България
Фактите са факти, по принцип, не само когато трябва да подкрепят различна от нашата теза.

Именно. Не схвана ли иронията?
Где факти, че записът е манипулиран? Факти, не "всичко, което не ме урежда", е фалишиво.
Схванах.
Ама да го кажа, отново.Blush

# 11 898
В нощта на 01.02.2026 срещу 02.02.2026 е имало пълнолуние.  Може него да са чакали.  Предположения си правя.

# 11 899
Къде са множеството сигнали за педофилия?

Сигнали за сексуална злоупотреба с деца е имало няколко и към ДАНС И към ГДБОП, започващи от 22ра година и нататък. Не са оповестени публично, но на няколко места се казаха!
Вкл от BIRD и Бивол.. пуснаха и анонимен свидетел, който е бил жертва на Калушев и който е бил свидетел, че Ники на 11 год възраст е станал обект на сексуална злоупотреба от страна на Калушев!
Прокуратурата каза един сигнал, нищо не се е доказало по него. Четохме го.
Анонимки в интернет сега генерирате много. Твоите фантазии ли да считаме за доказателства? 
Аз не казвам има или няма нещо си, искам ясно и лохично обяснение на случилото се.

# 11 900
Широко затворени очи.
... Прочетохте Ники Рахнев от Гората.бг.
И продължавате?
Не знам какво имате предвид, но във ФБ страницата на Гората прочетох само "Затова единствената човешка позиция днес е: Смирение, съчувствие към близките им и изчакване на истината... Дотогава - нека запазим нормалността и човечността си."

# 11 901
Това за манипулирането на видеото вече ми е прекалено…
Ами то ако е така по-добре да не пускат изобщо видео, вместо да си играят да го монтират. Плюс това всеки знае как да използва вече ИИ и програми, които показват дали видеото е фейк, така че не знам какъв е смисълът да се рискува. И така като почне да се говори/пише масово нявсякъде, едва ли ще ни предоставят още записи по случая…

# 11 902
Толкова се разделихне по този случай, че всички дружно изпаднахме в състоянието на родителите за отрицание защото иначе трябва да приемем нещо, което да разпадне представите, които имаме за самите нас.
Май дружно трябва да търсим психологическа помощ.

# 11 903
Широко затворени очи.
... Прочетохте Ники Рахнев от Гората.бг.
И продължавате?
Не знам какво имате предвид, но във ФБ страницата на Гората прочетох само "Затова единствената човешка позиция днес е: Смирение, съчувствие към близките им и изчакване на истината... Дотогава - нека запазим нормалността и човечността си."

Hands Plus1

Ето цялото му изказване, от 6.февруари, преди да бъде открит кемпера.
Ако има по-нова позиция, пуснете я да видим какво толкова казва.

Цитат
Искам да бъда пределно ясен:
Не познавам нито един от убитите. Нито аз, нито Гората.бг имаме каквато и да е връзка с тези хора или тяхната организация.

Това е осъзнат избор.
Имали сме предложения за срещи и разговори - отказвал съм.
Вярвам, че горите се пазят със сърца и ценности, а не с огради и оръжия. С участие на хиляди хора, а не със затворени структури с държавни договори.

Но също толкова категорично отказвам да участвам в публичното им линчуване или в героизирането им.
Не ги познавам.
Няма факти.
Затова единствената човешка позиция днес е:
Смирение, съчувствие към близките им и изчакване на истината.

Преди да лепим етикети „дяволи“ или „ангели“, нека си спомним - това са човешки животи.
Трима убити ЧОВЕКА.

Това не е обществен спор.
Това е тройно убийство.

И въпросите са само два:
КОЙ? И ЗАЩО?

Всичко друго е шум.

Очаквам от държавата бързо, професионално и прозрачно разследване. Факти. Доказателства. Отговорност. И СПРАВЕДЛИВОСТ.

И този път се надявам да се справи, защото е важно за всички нас!

Дотогава - нека запазим нормалността и човечността си.

# 11 904
Ако е вярно това, което е казал Никидимо5в по БНТ, че последните 4 дни били на строг пост, значи са готови аутопсиите т.е. ясно е имало ли е педофилски изпълнения. Защото какво казва и.д Главен прокурор не е факт, ако няма доказателства

Мъже без жени/ семейството не означава, че са педофили. Гейове е абсолютно възможно да са били, но няма да спекулирам

# 11 905
  • София
МВР занимавали се изобщо, какви са били тези 4 джипа, които са отивали към хижата в деня на убийствата или всичко, което не се връзва към версията “педофили и сектанти”, не е важно?
Аз не виждам как МВР за няколко дни ще се втурне да разследва всяко ЕЖК и даже да излезе със заключение за недоверчивите. 🤷♀
Според мен на по-късен етап ще се внесе яснота и за това.

# 11 906
Сутринта слушах Харалан и мисля, че всички трябва най-малкото да прочетем какво каза.
Темата излиза от контрол, за фейсбук дори не ми се пише...
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/haralan-aleksandro … rava-naslada.html

„Интерпретациите, убежденията и предразсъдъците предшестват фактите и в много голяма степен определят начина, по който ги чуваме и виждаме. Изправени пред такова чудовищно и ужасяващо събитие, без живи свидетели, ние сме поканени по някакъв начин да фантазираме и да си въобразяваме каквото поискаме.“

Източник: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/haralan-aleksandro … aignsrc=clipboard

# 11 907
Аз съм склонен да вярвам на разследващите органи защото стотици, дори хиляди служители работят по престъпленията. Ако имаше нещо нередно все някой щеше да излезне и ни каже. Знам, че е трудно за вярване и има много въпроси които си задаваме.

# 11 908
Жената, която е видяла джиповете, не е ЕЖК, а свидетел. По непотвърдени данни, изобщо не е разпитвана.

# 11 909
Чета ви с интерес, но има само няколко мнения, които напълно подкрепям. Опитвате се да разберете как мислят хора, които въобще не мислят като повечето от нас. Няма как да разберем каква точно им е била идеята. Според мен със сигурност са се самоубили, (доброволно са ги убили), въпросът е защо. Много е тъжно, че никой няма вяра в институциите, но помислете добре, колко хора, полицаи, поемни лица, криминалисти, прокурори и много други, са там, разследват и според някои от вас, всички тези хора крият, пазят тайна, подменят доказателства, създават фалшиви клипове... това е напълно невъзможно. Няколко институции, независими една от друга, те не могат да се сработят, а камоли да прикриват нещо и никой да не се издаде. Учила съм криминалистика при един от най-добрите ни професори и от него знам колко добре се справят при убийства и ако има някакви следи те ще ги открият. Знаят кога, как, кой е стрелял, просто сега сглобяват цялата картина. Иначе за Ивайло Калушев, смс до майка му, говори за чест, за неща, които ще излязат и не са верни, да не страда и т.н., това си е чисто сбогуване, явно напълно в негов стил. Не са успели да помогнат на някакво момиче, държавата е кочина, светът е против тях, борили са се, като Ботевата чета, но не успяват. Сбогуването пред кемпера е ясно, но защо Алекс не ги прегръща, а седи встрани, нали го познават от години или той си е бил само с Калушев. Следващия клип е странен, защо отвън пред камерата се сбогуват, смеят се нервно, налудничаво, сякаш са искали да ги чуят. Действията след това вече са потресаващи, запалване, самоубийство, другите се крият с дни, кога са починали те, не са ли мислили че ще ги намерят. Наистина е трудна работа, но дори не обявиха за кемпера, че го издирват, криеха, че са по следите им явно да защитят младежите, но закъсняха. Трудно е било, защото тръгва от хижата, виждат кога точно, но от там как се следи пътя като нямат идея на къде са потеглили, гледали са частни камери, представете си колко видеа трябва да изгледат като не знаят нито час, нито улиците, през които са минали, има хиляди черни пътища. Може би трябваше да се сетят за вр. Околчица, но са очаквали, че се крият в пещери, а и кой знае къде са били точно през тези дни. Ужасен, потресаващ случай. А майката на Николай... психиката и не позволява да повярва на тази версия.

Общи условия

Активация на акаунт