Криминални досиета

• 544 542
  • 12 061
  •   299
Отговори
# 11 910
Аз съм склонен да вярвам на разследващите органи защото стотици, дори хиляди служители работят по престъпленията. Ако имаше нещо нередно все някой щеше да излезне и ни каже. Знам, че е трудно за вярване и има много въпроси които си задаваме.

# 11 911
Жената, която е видяла джиповете, не е ЕЖК, а свидетел. По непотвърдени данни, изобщо не е разпитвана.

# 11 912
Чета ви с интерес, но има само няколко мнения, които напълно подкрепям. Опитвате се да разберете как мислят хора, които въобще не мислят като повечето от нас. Няма как да разберем каква точно им е била идеята. Според мен със сигурност са се самоубили, (доброволно са ги убили), въпросът е защо. Много е тъжно, че никой няма вяра в институциите, но помислете добре, колко хора, полицаи, поемни лица, криминалисти, прокурори и много други, са там, разследват и според някои от вас, всички тези хора крият, пазят тайна, подменят доказателства, създават фалшиви клипове... това е напълно невъзможно. Няколко институции, независими една от друга, те не могат да се сработят, а камоли да прикриват нещо и никой да не се издаде. Учила съм криминалистика при един от най-добрите ни професори и от него знам колко добре се справят при убийства и ако има някакви следи те ще ги открият. Знаят кога, как, кой е стрелял, просто сега сглобяват цялата картина. Иначе за Ивайло Калушев, смс до майка му, говори за чест, за неща, които ще излязат и не са верни, да не страда и т.н., това си е чисто сбогуване, явно напълно в негов стил. Не са успели да помогнат на някакво момиче, държавата е кочина, светът е против тях, борили са се, като Ботевата чета, но не успяват. Сбогуването пред кемпера е ясно, но защо Алекс не ги прегръща, а седи встрани, нали го познават от години или той си е бил само с Калушев. Следващия клип е странен, защо отвън пред камерата се сбогуват, смеят се нервно, налудничаво, сякаш са искали да ги чуят. Действията след това вече са потресаващи, запалване, самоубийство, другите се крият с дни, кога са починали те, не са ли мислили че ще ги намерят. Наистина е трудна работа, но дори не обявиха за кемпера, че го издирват, криеха, че са по следите им явно да защитят младежите, но закъсняха. Трудно е било, защото тръгва от хижата, виждат кога точно, но от там как се следи пътя като нямат идея на къде са потеглили, гледали са частни камери, представете си колко видеа трябва да изгледат като не знаят нито час, нито улиците, през които са минали, има хиляди черни пътища. Може би трябваше да се сетят за вр. Околчица, но са очаквали, че се крият в пещери, а и кой знае къде са били точно през тези дни. Ужасен, потресаващ случай. А майката на Николай... психиката и не позволява да повярва на тази версия.

# 11 913
Много интересна статия на социален психолог доцент Николай Димитров за динамиката в култовете, кои признаци вижда той в обшеството около тези в ПЕтрохан и в Калушев.

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/22256406

Типични жертви са деца от уязвими семейства и интелигентни хора. Майките често са безгласна буква в подобна динамика. Не се започва със сексуална злоупотреба, а първо с емоционална зависимост.

# 11 914
И ще хукнеш по чукарите, не с джипа, а с асфалтен кемпер ...
Проходимост ли търсиш, или "комфорт" за плътта си след пост и преди ритуално самоубийство...

# 11 915
ВасиТу, кемперът не е асфалтов, а високопроходим, поне така се писа за него...

# 11 916
Твърденията за джипове не са селска клюка/градска легенда,  а конкретна следа, евентуално свързана със случая, която следва да бъде потвърдена/опровергана от страна на разследващите, та в тази връзка фактът,  че свидетелката не е разпитана към този момент, е изключително странен.

# 11 917
  • София
Проходимост ли търсиш, или "комфорт" за плътта си след пост и преди ритуално самоубийство...

Е, по-вероятно е да избягаш от мафията с кемпер, или може би тя да те отвлече с него?!

# 11 918
  • София
Добре, значи жената на чешмата е достоверен свидетел, но овчарят беше квалифициран като измислен, ок.

Аз съм склонен да вярвам на разследващите органи защото стотици, дори хиляди служители работят по престъпленията. Ако имаше нещо нередно все някой щеше да излезне и ни каже. Знам, че е трудно за вярване и има много въпроси които си задаваме.
И аз така. И няма как да има инсценировка от държавата. Всички ли участват в нея, оперативни работници, редови полицаи, съдебна медицина, да не изброявам? Абсурдно е.

# 11 919
Сутринта слушах Харалан и мисля, че всички трябва най-малкото да прочетем какво каза.
Темата излиза от контрол, за фейсбук дори не ми се пише...
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/haralan-aleksandro … rava-naslada.html

„Интерпретациите, убежденията и предразсъдъците предшестват фактите и в много голяма степен определят начина, по който ги чуваме и виждаме. Изправени пред такова чудовищно и ужасяващо събитие, без живи свидетели, ние сме поканени по някакъв начин да фантазираме и да си въобразяваме каквото поискаме.“

Източник: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/haralan-aleksandro … aignsrc=clipboard
Съгласна съм, но и разследващи и служебни лица имат вина в тази ескалация от самото начало - кметът изнесе информация, която бе силно драматична и не отговаряше на факта, че е бил поемно лице и нямаше право да я споделя; Сарафов си позволи квалификации в етап, в който реално нямаше друга информация, включително и за досъдебно разследване, която. засягаше чувствителна тематика (изразена без конкретизация, но по начин, напълно несъвместим с ролята му). Не се наемам да оценявам дали е дирижирано или не (с което и показвам, че не ме интересуват конспиративни теории) , но се изпускаха внушения без факти от време на време, което още повече активизира общественото мнение и поляризация - съчетано, обаче, с декларации, че текат следствени действия и всъщност нищо не искат да изнасят като информация. Нормално е хората да се настроят и да чувстват незащитеност, некомпетентност и хаотичност. Видно и от постовете в темата, за много хора различен от техния начин на живот и избори са не само напълно недопустими, но и задължително осъдителни, а най-малкото, дори не бяха чували за тях.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 09:41 от Tsugumi_

# 11 920

Е, по-вероятно е да избягаш от мафията с кемпер, или може би тя да те отвлече с него?!
Също толкова вероятно като да искаш да поспиш преди да си теглиш куршума.

# 11 921
Някой отговори ли на най-важния въпрос, те като са имали 3 законно притежавани оръжия - тези в хижата, от къде идват другите 2, които са в кемпера?

# 11 922
Много детайлна статия на 24 часа за съдържанието на сваления вече сайт на Калушев  Небесна Дарма и как самият Иво Лама се е описвал и се е възприемал:

Калушев бил шаман, използвал енергийни билки от Мексико, лекувал с хипноза, изисквал последователите да оставят всичко и да го следват.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257814

Само да вметна, че тези енергийни разстения често са и психотропни. Статията наистина е страшно детайлна и съдържа голяма част от информацията от сайта Небесна Дарма на Калушев.
Заигравките с медитации, изолация, психотропни растения не е безобидна. А и разни тъмни окултни практики, хипнози...смахнали са се...

# 11 923
  • софия
Има много въпроси и никакви конкретни отговори. Затова и никой здравомислещ човек не може да бъде убеден. Има подавана откъслечна информация.
Не е сериозна да се твърди, че в този случай информацията от човек с името и лицето си за 4 джипа не трябва да бъде проверена, защото е ЕЖК. В същото време някой написал нещо за педофилия е 100% истина, нищо, че официално тя е отхвърлена от тези, които са я проверявали. Пренебрегва се, че родител казва, че той и останалите оказват пълно съдействие, а органите се държат по необясним начин.

# 11 924
  • В офиса
Широко затворени очи.
... Прочетохте Ники Рахнев от Гората.бг.
И продължавате?
Не знам какво имате предвид, но във ФБ страницата на Гората прочетох само "Затова единствената човешка позиция днес е: Смирение, съчувствие към близките им и изчакване на истината... Дотогава - нека запазим нормалността и човечността си."
Точно. Смирение пред смъртта. Не, че те са уау защитниците на природата - една от другите тези на феновете (не казвам опорки, но точно това искам да кажа). Целият текст е цитиран преди малко. Гората.бг не приема че гората се пази с бариери, оръжия и държавни договори. Аз също. Бог да прости хората, не е трябвало да умират по този начин. И най-вече децата.

Общи условия

Активация на акаунт