Криминални досиета

• 578 751
  • 13 488
  •   276
Отговори
# 12 120
  • софия
zvanche, ти имаш ли информация за мотивите за убийството?
Защото аз лично нямам. И няма как да знаеш дали споделеното от него има или няма отношение към убийството.
То и личните решения на родители да заемат децата си на Калушев според теб нямат отношение.
Ама незнайно как все деца и млади юноши покрай Калушев, пък все няма отношение.
Общо взето ако не е мафията или политиката, нищо друго няма отношение.
Да, нямат. Нямат отношение или поне никой не може да обясни какво отношение имат към убийствата.
Питам неща, за които няма отговори. И е факт, че нито аз, нито ти имаме информация за това кой го е направил и защо.
Ти и определени няколко други потребители постоянно пишете за мафия и политика.

# 12 121
# 12 122
Според мен разследващите са изгледали всичко на камерата още в първите часове и знаат какво има записано, за да излиза и Сарафов да се" потриса". Но докато не се изготвят техническите експертизи, няма да ги предоставят. Тези записи, които официално получихме, предидвикаха такава лавина от спекулации, че сигурно вече съжаляват .
Ще има експертизи и на звукозапис, и т.н.
Засега и това, дето ни го изнесоха, не заслужаваме.
То се вижда от коментарите.

# 12 123
звънче, жертвите на сексуална злоупотреба заслужават някаква анонимност, нали така? Или мислиш, че обществото трябва да разнася имената на насилваните деца, за да им е стигма за цял живот? При насилвани момченца табуто и травмата са огромни, по-големи отколкото дори при момиченца...

Хубаво. Ама всеки може да си разпространява лъжи за мъртви хора, които няма как да се защитят. Ако те нарека педофил, без никакви доказателства, ще ти е приятно ли? Такова обвинение може да има стойност, само ако е излязло преди тази случка да се рапзространи. Защото сега има много причини тези хора да бъдат очернени

# 12 124
Надявам се бащата на Ники в някакъв момент да излезне и да сподели неговата гледна точкка. Ще ми се да чуя някой несектант да разкаже какво е наблюдавал.

Bird, ами имат свидетели, пострадало момче, а и бащата на Ники.
Откога ги имат тези свидетели?
От един час след като намират три трупа в хижа ли?

# 12 125
От няколко дни пишем за многото сигнали.
Димитър Стоянов от BIRD с инфо, че има и друг сигнал и от 2021.
https://www.youtube.com/watch?v=ba-p8qYrhSw

Кокинов мисля, че сутринта го каза - много трудно се доказва такова обвинение, ако няма свидетелства на потърпевшия или съдебно-медицинска експертиза.

Можете ли да цитирате за какво точно е сигнала? Педофилия или нещо друго? Не мога да го изгледам в момента.

Педофилия. Още не бил затворен.

# 12 126
От няколко дни пишем за многото сигнали.
Димитър Стоянов от BIRD с инфо, че има и друг сигнал и от 2021.
https://www.youtube.com/watch?v=ba-p8qYrhSw

Кокинов мисля, че сутринта го каза - много трудно се доказва такова обвинение, ако няма свидетелства на потърпевшия или съдебно-медицинска експертиза.

Можете ли да цитирате за какво точно е сигнала? Педофилия или нещо друго? Не мога да го изгледам в момента.

Педофилия. Още не бил затворен.

Сигналът ли не е затворен?

# 12 127
Не знам, може би е това.

Скрит текст:
Телата са намерени до централния вход, което би трябвало да е това:

Със звезда е централния вход, а със сърце мястото на камерата

На записите влизат и излизат от мазето.

А къде е кучешката колибка до която са намерени подредени , както казаха в първите дни?

# 12 128
Телата са намерени до централния вход, което би трябвало да е това:

Със звезда е централния вход, а със сърце мястото на камерата

На записите влизат и излизат от мазето.

А къде е кучешката колибка до която са намерени подредени , както казаха в първите дни?
Трябва да питате Мафията. Тук във форума, ако има от тях да ви отговорят.

# 12 129
zvanche, ти имаш ли информация за мотивите за убийството?
Защото аз лично нямам. И няма как да знаеш дали споделеното от него има или няма отношение към убийството.
То и личните решения на родители да заемат децата си на Калушев според теб нямат отношение.
Ама незнайно как все деца и млади юноши покрай Калушев, пък все няма отношение.
Общо взето ако не е мафията или политиката, нищо друго няма отношение.
Да, нямат. Нямат отношение или поне никой не може да обясни какво отношение имат към убийствата.
Питам неща, за които няма отговори. И е факт, че нито аз, нито ти имаме информация за това кой го е направил и защо.
Ти и определени няколко други потребители постоянно пишете за мафия и политика.

Не бъркаш, аз от началото твърда, че за мен няма намесени трети/външни лица. 😊

# 12 130
Абе как си представяте при толкова зловещ случай цялата държавна машина да се втурне да прикрива  извънземните и ГРУ, при наличието на изперкал гуру, който си е повярвал, че е магьосникът от Землемория, шаман, лечител, гадател?

# 12 131
След всичко изчетено, мен най-вече ме притеснява фактът, че в обществото ни липсва „компас” за преценка на това кое поведение е извън границите на нормата и кое попада в рамките на психопатологията. Образование ли е нужно по темата, обучения ли, повече гласност ли, не зная и аз, но съм доста смутена.

Не е професионално да се поставят диагнози, определено. Но и не е професионално да се мълчи за една потенциална реалност, когато са налични толкова червени флагове (и в кореспонденцията с други на Калушев онлайн години наред, и на база екстремните нива на вяра, за които е доста ясно именно от участията му във форуми).

Като човек, имал досег с такъв тип личности, попаднали в институции, бих казала, че съществува едно неписано правило (извън по-обширната диагностична парадигма): в много голям процент от случаите налудността протича с доста силно изразени религиозни компоненти, които се „навъртат” около аз-а и неговата предопределеност, специалност. Едно е човек да бъде вярващ, съвсем различно е това, което се наблюдава тук като практики (почти целодневни медитации, книги навсякъде, символи, статуетки, абсолютно абстракти вярвания, в които обаче всичко е гарантирано през вътрешна логика), възприятия и начала с характерни оттенъци (лидерът внушава, че е „духовен водач към пътя на истината”, аз-ът се разцепва често между: „Аз съм всичко” и „Аз не съм кой знае какво”).

Приближените не могат да повярват, добре, очаквана реакция. Но ние като общество, като някаква група, защо не признаваме проблема? Защо не говорим за истинските измерения на подобно поведение, защо нямаме адекватна психиатрична помощ в държавата ни? Защо никой не забелязва, а преценява, че това е просто „алтернатива”, приятно различие в мисленето… протест срещу някакво статукво?

Това е плашещото. „Лудостта” невинаги е само в онзи съсед, който вдига шум, събира боклуци, подпалва ги, живее и поставя другите в непоносими обстоятелства. Тя е и крайна вяра, определяща всеки аспект на битието… и на пръв поглед една дълга „логическа” нишка в едни твърде абстрактни начала.

Всеки иска да е различен, да знае повече от другия (да вярва в различно от смятаното за стандарт, да не е конформист), такава ни е природата. Но в такива ситуации това вече е опасно.
В последните години ,добрите сили работеха здраво за насаждане на недоверие към институциите.
Стигна се ,до самото им разрушаване и сатанизиране.
Близко до ума е на всеки здравомислещ човек  ,кой има полза от това.

# 12 132
Според мен разследващите са изгледали всичко на камерата още в първите часове и знаат какво има записано, за да излиза и Сарафов да се" потриса". Но докато не се изготвят техническите експертизи, няма да ги предоставят. Тези записи, които официално получихме, предидвикаха такава лавина от спекулации, че сигурно вече съжаляват .
Ще има експертизи и на звукозапис, и т.н.
Засега и това, дето ни го изнесоха, не заслужаваме.
То се вижда от коментарите.
Не заслужаваме?
Общество, което буквално се тресе от шест трупа, елементи на педофилия, сектантство, паравоенна групировка не заслужа информация, която най-малкото да внесе някаква минимална яснота и минимално спокойствие?

Разбира се, че показаните кадри ще предизвикат лавина от спекулации във вида, в който са ги подбрали и в който ги показаха. По-добре да не бяха пускали нищо, а просто да бяха казали имаме видео, на което се вижда/не се вижда какво се е случило, виждат се тези и онези хора, няма да го пускаме засега. Изобщо не успяват да управляват процеса. Не сме виновни ние за всичко това.

# 12 133
  • София
Много странно ми е нещо, което забелязах (не съм чела всичко и не знам дали е коментирано в предните страници) :

Снимка на Иво Калушев от откриване на изложба на пастрока му през 2023г. и снимка от камерите от вчера (2026г). И на двете снимки е с едно и също яке и едни и същи карго-панталони.

На фона на това, че има изключително малко снимки на Калушев в нета, този факт ми е смущаващ.

# 12 134
И още едно потвърждение, че е вярвал в rainbow body, където тялото се смалявало след смъртта, е самата статия по въпроса, писана от него: https://openheartopenheart.blogspot.com/2019/10/god-took-him-wit … lama-ivo.html?m=1

Общи условия

Активация на акаунт