Криминални досиета

• 565 215
  • 12 892
  •   284
Отговори
# 12 345
  • София
...
А сигналите, че има деца дълго време при Калушев, подавани от техни близки, които не смятат това за редно, са напълно реални факти.
Какво са направили данс, ДАЗД, прокуратурата, ГДБОП?
Ако приемем думите на Асен Йорданов, че първият сигнал е от 2021 г., това са 4 години нищоправене.
И това не е политика, това са факти - сигнали, по които различни държавни институции 4 години (не 1-2-5 месеца) не правят нищо. Не една или две структури. Защо?

Асен Йорданов през цялото време правеше внушения без нито един документ.

Мафията убива с куршум в главата.
Не го харесвам, но май единственият който още в първите часове каза, даже не писа, а се появи със видео в тик ток, че това е дело на мафията и тези хора са екзекутирани, беше Слави Трифонов.

След това явно се е "поправил", защото във фейсбук громи и обвинява политически опоненти поименно.

# 12 346
Аз не вярвам, че записите са манипулирани, генерирани с ИИ или нещо подобно. Приемам ги за достоверни. Казах вече, че просто не разбирам в подкрепа на какви данни или тези се показват.
Разни сенки, цветове, изчечващи снежинки, странен звук отдавам по-скоро на възможностите на техниката, не на конспирации.
Имаше интервю с бившия ректор на МВР академията (ако не се лъжа за длъжността), който обясняваше, че проблемът на брифинга е бил основно в недобрата комуникация. Според него е трябвало да качат цялото видео в интернет, а не само отделни части, за да няма спекулации.
Разследващите, имайки достъп до цялата информация на записите, явно са решили да покажат тези кадри, за да ни насочат накъде отиват нещата след това. Но без контекст явно не успяха да постигнат целта напълно.
В някакъв момент няма да се учудя ако изтече всичко от-до.

# 12 347
От пресконференцията

"Много близък роднина на едно от лицата сподели с нас, че в последните месец-два е споделяло, че има страшна психическа нестабилност в сдружението и отчаяние от действителността, целите които са са поставили, изпълнението което действат, отношението на държавните органи към тях, отношението на техните спонсори към тях, и те не виждат смисъл за продължаване на тяхното сдружение, на дейността на тяхното сдружение и техния път. Роднината ни сподели, че още тогава това лице е споделяло, че смъртта е изход и са коментирали многократно. Много са се надявали и са увещавали да се стабилизира, да намери своето своята цел и посока, че да не посегне на себе си. Никой не е смятал, че могат да го направят чак такава постъпка да има повече от едно починало лица."

Аз пак се връщам на тези думи, защото отвътре нещо не ми дава мира какви цели са преследвали тези хора. Те са искали нещо да правят, да променят. Дори и откачено да е било то спрямо например моите разбирания, какво ли е било то?

# 12 348
  • sofia
През ум не ми минава, че ще пускат манипулиран запис на брифинг за толкова тежко криминално престъпление. Та там бяха събрали всички специалисти по катедри, за да отговарят на въпроси. При шесторно убийство , при това , че сме в ЕС, че се изискват материали от други държави, кой би си позволил да манипулира запис?

Знам за недоверието в институциите, в последните години, това е основен наратив, нормално е, когато е сринато доверието да има скептици. Но чак дотам не съм вярвала.

Вчера казаха, че се изследва финансирането им, вероятно доста неща ще излязат. Но и това, понеже ще излезе от органите, ще е фейк. Не знам. Много се натоварих от темата. Случаят е ужасяващ, за да чета конспирации. Не мога просто.
  Тия, дето ги бяха събрали там, от нищо не разбират. Виж хората как хващат разни разобличаващи неща по кадрите. И изобщо, как може оторизирани лица,  от компетентни разследващи  органи да ни казват, че някой се е самоубил или е убил, като не сме го видели лично!?
   Явно възможността  в обществото за просперитета на Лами много е напреднала , заела е застрашителни размери и това е отчайващо. Ако смъртта на децата ще е повода нещо да се промени, поне не са си отишли напълно безсмислено.

# 12 349
Не мисля, че тримата “не са имали мотив да се самоубиват ритуално”. За нас може и да няма, за тях може да си има валиден мотив. Мотивите на много самоубили се са съвсем непонятни за другите (например бърнаут - е колко пък да си бърнал аут, чак пък да умреш от работа). Та техните мотиви за самоубийство може да са си били съвсем валидни за тях.

# 12 350
Факт е, че независимо дали има педофилия или не, това което се случи е най-голямото доказателство, че тези деца са били в риск с Калушев, не е ли така? Все пак и двамата загубиха живота си, какъв по-голям риск от това? Та Леон е извадил голям късмет с авторитарните си баба и дядо.

Обаче хората сме много различни, някои се увличат по екстремни спортове, природа, будизъм, медитация. Мислят, че е яко и искат децата им да се учат на тези неща. Родителите на Алекс и Ники едва ли са подозирали, колко сериозно са приемали религията, ако са знаели на какво са способни веднага щяха да си извадят децата от там, но за съжаление са криели и не са споделяли с тях. Също така не е нужно през цялото време да са били в това положение, може сега рязко да са се притеснили и отчаяли от сигнала с това момиче.

# 12 351
Основната причина да не вярвам, лично аз, е, че от самото начало информацията, която се даде, беше основно с цел да се опетнят жертвите...Не ми се видя никак логично. Бих повярвала, ако ми се говореше и за двете страни на монетата по един и същи начин...нека изчакаме следствието и оперативната работа, само че не е така. Заклеймяват се твърде леко хората като педофили, секта, нарцистични, ...нали сме в ход на следствие, нали всички версии са валидни, защо властите с такава лекота говорят за това от първия ден. До такава степен, че даже нямахме чувство за жертви и национална трагедия, ами за престъпници, които са си получили заслуженото.На мен ми се създаде усещане, че полицията залови трима или шестима криминално проявени, а не че провеждаше разследване кой ги е убил..

# 12 352
Според мен първите трима изобщо не са били наясно с финансовото благополучие на ламЯта. Щом са продавали лични имоти и са били притеснени от отношението на спонсорите си ... Възможно е ламята като представляващ НПО-то да е отклонявал в своя полза постъпващи средства и да е купувал с тях имотите на свое име.
Предполагам дори, че под предтекст грижата за децата, изобщо не е смятал да слага край на живота си, но като вижда какво става в страната, е разбрал, че няма да се измъкне. Дори да се докаже самоубийството на първите трима, пак щяха го осъдят за склоняване към самоубийство и да изкара остатъка от живота си в затвора, така че след известно време на назландисване се е решил.

# 12 353
За една седмица поне натривки от ръцете дали са стреляли първите трима не можеше ли да се изкарат. Това си е информация, която можеше да потвърди или отрече една или друга версия.

# 12 354
Всъщност в някакъв момент лечението на деца при ИК изглежда е било модерно сред софийските заможни фамилии.

Иван Игов снощи пред БТВ като уточни, че не ги познава:

""При мен често идват родители, които се оплакват, че децата им имат зависимост от телефони, екрани. Аз знам, че такова нещо няма и причината е някъде другаде и започвам да търся причината. Едни родители ми казаха – там едни момчета ни обещаха срещу еди-какви си пари, а тук става въпрос за много пари - само за две седмици в гората, без телефони и ще ги научат на това как да живее един мъж", разказа психологът.
"Отидоха, видяха за какво става дума, хванаха се за главата и се върнаха, но явно не всички са се усещали, защото са продължавали да плащат и децата са продължавали да ходят там и никой не си е задал въпроса това нещо официално ли е, някой позволил ли го е", каза Иван Игов.
Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/psiholog-za-sluchaja-petrohan-ro … aignsrc=clipboard

Почвам да си мисля, че това е била някаква мода сред софийския хайлайф, която обаче с времето и сигналите е преминала.
И това също е било нещо, което е наляло отчаяние в групата.

В писанията за ИК в будисткия сайт имаше едно изречение, няма ограничение на това, което малка група от хора би постигнала, ако насочи ума си и сърцето си към обща цел.

Реално вярата им е претърпяла пълен крах. Нямало е нови ученици, в опазването на природата кой знае какво не са постигнали, модата към тях е преминала.

и дори  истеричната групова защита, която тече сигурно не е само по линия на ПП. Аз подобно нещо не си спомням. направо не вярвам на очите си какво се излива във фейса от хора, за които съм имала високо мнение.

Изрезе и за оръжията
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22261133

# 12 355
Информация от Дарик, че в кемпера са 2 убийства и самоубийство. Не видях обаче да посочват имена:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sled-autopsiite-kraj-okolc … -revolver-2445315

# 12 356
Какво да направим, че Сарафов се изяви по много тъп начин? Да не говорим, че изобщо няма място там.

# 12 357
Как ще се развият нещата:
Официалната версия ще бъде за разширено самоубийство + 2 убийства и делото ще бъде затворено.
От другата страна ще останат роднините на жертвите, които никога няма да приемат тази версия, но няма да имат поле за действие.
От третата страна ще останем ние, обществото, което въпреки поляризацията, ще трябва да приемем официалната версия за истина, защото така е редно в една демократична и работеща държава.
След месец страстите ще се нажежат от избори, някоя и друга политическа сила ще се опита да използва пак случая, за да осребри някой и друг глас, но в общи линии до половин година случаят ще е отишъл в небитието.
И ние тука само дето сме си дърпали косите. Нищо не зависи от нас, хора, нищо!

# 12 358
За една седмица поне натривки от ръцете дали са стреляли първите трима не можеше ли да се изкарат. Това си е информация, която можеше да потвърди или отрече една или друга версия.
Казаха, че по оръжието има днк само на убитите.
Иначе, какво ги е движело е много сложно да проумеем ние, които не сме част от тяхната Общност на “Небесна Дхарма”. В техните глави нещата със сигурност са изглеждали много по-различно, отколкото в нашите.

# 12 359
Извън темата, споделям начин за справянето със зависимост от телефони и екрани - синът ми като все да стои на телефона, ММ му го взе и му купи една Нокиа с копчета за пет евро. Просто някои родители нямат воля за никакво възпитание и грам родителски авторитет, та хукват по лами. Последвайте ме за още съвети, не съм лама, будист пък съвсем.

Има си начини за справяне с разните неща, не е нужно да се виси по хижи с лами.

Общи условия

Активация на акаунт