Криминални досиета

• 568 508
  • 13 047
  •   99
Отговори
# 12 405
И за училище Космос.
Пак имаме липса на контрол и реакции от институциите.
Където и да бутнеш, накрая до това се стига.
Така е, знаем си ги тези неща, ама чак пък никакво доверие - не бива. А и това е прекалено тежък случай. Аз лично смятам, че и да им се иска, няма как да прикрият, изопачат или преувеличат фактите. Така че ще си свършат работата. Да не говорим, че щом досега явно са работили в полза на Калушев, не разбирам откъде точно идват съмненията, че сега ще е в негова вреда.

# 12 406
Продължавам да смятам, че защитата на абсолютно безотговорните действия на родителите на Алекс и Николай и опитът да се омаловажи предаването на техните деца в разни съмнителни мъжки компании се подценява по много лицемерен начин. Значи ако е да се защитят разни смахнати родителски решения - “аа, родителят знае най-добре, хубаво си е сред природа, птички и пещери”. Ако е да се търсят виновни - “къде са службите? Къде е държавата?” Ми нали не искате служби. Нали сте “антисистемни”. Нали държавата и обществото са стабилен сън и лъжа. И сега кой да ви търси децата.

# 12 407
Ох, сега пък записът е правен от камера, която държала жена?!?!?
Просто не знам още колко умозаключения ще стигнем в този казус.
Това трябва да спре вече, дано излязат с нов брифинг и пълни записи на всичко….

# 12 408
За мен логично е където е бил спрял кемпера да има доста дълбок отпечатък в снега тъй като е бил със запален двигател и съответно има снеготопене под него. После трябва да има следи от коловози след него които да се включват в главната партина, но на второто видио няма такива.

# 12 409
  • София
Психотест се иска за разрешително за оръжие. Още нещо, което минава проформа и сега се "радваме" на последствията. Дреболийка след дреболийка след дреболийка, за да стигнем до Петрохан.
Не че Иванов е щял да обясни на психиатъра за небесната Дхарма и озарението си от контакта с Лама. Ясно е, че е щял да го метне, както са метнали много други. И все пак, за 16 оръжия, толкова ли не се намери някой да поиска една идея по-задълбочено проучване, не сме САЩ да си пълним килерите с пушки, необичайно е. Аз познавам регистрирани ловци ор дружинки с по 2-3 пушки, един пистолет и това само по себе си е супер много оръжие за нашите стандарти.
И майката на Ники, която разпалено обяснява, че в хижата никакво оръжие няма - само пейнтбол и лъкове.
Постоянно е пред очите ми това. Close
Омагьосаните родители са ми донякъде по-страшни от самите извършители. Защото не мислех, че е толкова лесно.

# 12 410
Още от разследването

Разследващите са открили в сградата материали с религиозна насоченост, но и литература на сексуална тематика, включително писмени бележки за "духовно пречистване и извисяване чрез сексуални практики".

https://dnes.dir.bg/temida/obyaviha-rezultatite-ot-autopsiite-na … era-na-okolchitsa

# 12 411

АРТЕМИС, само ползвам поста ти, заради видеото.

Няма да коментирам снега, достатъчно се изписа дали го има или го няма, всеки вярва в каквото може.
Искам да попитам всички компетентни по всички въпроси какво точно се чува на клипа около 17-19 секунда! Защото аз чувам как жена си прочиства гърлото и това говори, че видеото е снимано от човек, в случая от жена и не е от камерите. И нивото на снимане е на нивото на човешки ръст, което вчера го прочетох и  в коментари във фейса.
И това ме подсеща за интервюто от вчера на майката на Николай относно разположението на камерите около хижата. Както и за разказа й, че като е стигнала в селото в Странджа площадчето е било пълно с тежко въоръжени полицаи ( или каквито са били там) и великият въпрос, който са й задали е дали има ключ от къщата. Тези, тежко въоръжените, са чакали някой с ключ от къщата, за да влязат. И тези ни пазят? И спазват протоколи за действие?
Много лъжи и много неясноти има в цялата история.
Този звук във видеото обаче ме озадачава. Вие какво чувате?

Направо невероятно, изключително ясно се чува жена как си прокашля гласа. Аз доколкото разбрах, момичето което са го отглеждали вече не е било там. И изобщо през цялото време, полицията поддържа версията за само 6 участници в тая трагедия, а се оказва че са 7.

https://www.actualno.com/crime/vijte-kadrite-ot-hija-petrohan-ko … l#google_vignette

Аз гледах тук. Склонен съм да се съглася, че на видео изглежда различно, има сняг под кемпера, обаче не се връзва друго, очевидно не е валял никакъв сняг, между 10 и 4, и няма мистерия с новопоявил се сняг под кемпера. А аджеба тогава къде се следите от самият кемпер. Той не може да не остави следи като тръгва. След като категорично не е валял сняг. Всичко е едно е също като снежна покривка. А това е тежка кола, кемпера, оставяща дълбоки следи.

# 12 412
Яни Макулев е започнал да споделя във фейса данни за несъотвествия като се въртят същите снимки за снега и светлините от ляво, които вече доминират няколко страници в темата.

# 12 413
Въоръжение ли бе да го опишеш, ама иначе всички дето интервюираха, като техни ПРИЯТЕЛИ, твърдяха, че НЯМАЛИ ОРЪЖИЯ.

„От предоставена на прокуратурата справка от органите на МВР се установява, че на името на Калушев на 1 ноември 2021 г. е издадено разрешително за притежание на два бойни пистолета, открити на местопрестъплението под връх Околчица. На името на Ивайло Иванов на 23 август 2021 г. от органите на МВР е издадено разрешение за притежание на 16 броя огнестрелни оръжия. На името на Николай Златков на 24 февруари 2023 г. от органите на МВР е издадено разрешително за притежание на един боен пистолет.”
„Открити са три гилзи и три проектила, като данните сочат, че изстрелите са произведени с револвер „Колт“. В кемпера е намерен и един пистолет „Глок“. По данни на ГД „Национална полиция“-МВР оръжията са законно притежавани от Ивайло Калушев.”

# 12 414
Бащата на Александър май се нуждае от психиатрична помощ. Мое мнение.

# 12 415
Снегът е навалял И там където е бил кемпера. Все пак си вземат сбогом в 10часа, а следващото видео (с навалялия сняг на мястото на кемпера) е вече от 16 часа… Когато си говореха тримата се вижда, че вали сняг.

Навалял е, но явно избирателно е натрупал там, където е бил паркиран кемперът. Няма разлика в количестово сняг върху другата кола и пъна.

Не, същност по-назад една потребителка е права, че като се увеличи снимката, се вижда, че това тъмното всъщност е сянката от кемпера и си има смяг под него.
Иначе и аз първо помислих, че няма.

Има, но много малко. Увеличавам си стоп кадър от клипчето.
И пак остава въпросът накъде е тръгнал кемпера, защото следи не се виждат. А ако приемем, че са затрупани от валялия сняг, щеше да се вижда и на другите места из двора, че е натрупало. А то не е.

# 12 416
  • София
На видеото наистина се чува прокашляне. Освен това субтитрите не са точни, друго е казано.
- Е, тръгваме ли?
- Да тръгваме...

# 12 417
Ако случаят идва свръх на родната полиция, трябва да поискат съдействие от чужди служби с техника и познания.

Но пък представям си тогава реакцията “замазват случая Петрохан с международно участие, лично Сорос пил кафе със службите, защото искал да придобие хижата по данъчна оценка”. Няма угодия.

Много ще е добре да поискат. Ако наистина случаят е секта със самоубийства у нас не мисля, че има криминолози, достатъчно опитни с такива.

# 12 418
И Макулев, и майката на Николай си виждали децата отвреме-навреме, ама сега - видни криминолози. Да, по-лесно е да дрънколиш през фейсбук, отколкото да гледаш дете.

# 12 419
Какво ще кажете за записките за сексуалните практики?

Общи условия

Активация на акаунт