Криминални досиета

• 585 016
  • 13 807
  •   306
Отговори
# 12 405
Още от разследването

Разследващите са открили в сградата материали с религиозна насоченост, но и литература на сексуална тематика, включително писмени бележки за "духовно пречистване и извисяване чрез сексуални практики".

https://dnes.dir.bg/temida/obyaviha-rezultatite-ot-autopsiite-na … era-na-okolchitsa

# 12 406

АРТЕМИС, само ползвам поста ти, заради видеото.

Няма да коментирам снега, достатъчно се изписа дали го има или го няма, всеки вярва в каквото може.
Искам да попитам всички компетентни по всички въпроси какво точно се чува на клипа около 17-19 секунда! Защото аз чувам как жена си прочиства гърлото и това говори, че видеото е снимано от човек, в случая от жена и не е от камерите. И нивото на снимане е на нивото на човешки ръст, което вчера го прочетох и  в коментари във фейса.
И това ме подсеща за интервюто от вчера на майката на Николай относно разположението на камерите около хижата. Както и за разказа й, че като е стигнала в селото в Странджа площадчето е било пълно с тежко въоръжени полицаи ( или каквито са били там) и великият въпрос, който са й задали е дали има ключ от къщата. Тези, тежко въоръжените, са чакали някой с ключ от къщата, за да влязат. И тези ни пазят? И спазват протоколи за действие?
Много лъжи и много неясноти има в цялата история.
Този звук във видеото обаче ме озадачава. Вие какво чувате?

Направо невероятно, изключително ясно се чува жена как си прокашля гласа. Аз доколкото разбрах, момичето което са го отглеждали вече не е било там. И изобщо през цялото време, полицията поддържа версията за само 6 участници в тая трагедия, а се оказва че са 7.

https://www.actualno.com/crime/vijte-kadrite-ot-hija-petrohan-ko … l#google_vignette

Аз гледах тук. Склонен съм да се съглася, че на видео изглежда различно, има сняг под кемпера, обаче не се връзва друго, очевидно не е валял никакъв сняг, между 10 и 4, и няма мистерия с новопоявил се сняг под кемпера. А аджеба тогава къде се следите от самият кемпер. Той не може да не остави следи като тръгва. След като категорично не е валял сняг. Всичко е едно е също като снежна покривка. А това е тежка кола, кемпера, оставяща дълбоки следи.

# 12 407
Яни Макулев е започнал да споделя във фейса данни за несъотвествия като се въртят същите снимки за снега и светлините от ляво, които вече доминират няколко страници в темата.

# 12 408
Въоръжение ли бе да го опишеш, ама иначе всички дето интервюираха, като техни ПРИЯТЕЛИ, твърдяха, че НЯМАЛИ ОРЪЖИЯ.

„От предоставена на прокуратурата справка от органите на МВР се установява, че на името на Калушев на 1 ноември 2021 г. е издадено разрешително за притежание на два бойни пистолета, открити на местопрестъплението под връх Околчица. На името на Ивайло Иванов на 23 август 2021 г. от органите на МВР е издадено разрешение за притежание на 16 броя огнестрелни оръжия. На името на Николай Златков на 24 февруари 2023 г. от органите на МВР е издадено разрешително за притежание на един боен пистолет.”
„Открити са три гилзи и три проектила, като данните сочат, че изстрелите са произведени с револвер „Колт“. В кемпера е намерен и един пистолет „Глок“. По данни на ГД „Национална полиция“-МВР оръжията са законно притежавани от Ивайло Калушев.”

# 12 409
Бащата на Александър май се нуждае от психиатрична помощ. Мое мнение.

# 12 410
Снегът е навалял И там където е бил кемпера. Все пак си вземат сбогом в 10часа, а следващото видео (с навалялия сняг на мястото на кемпера) е вече от 16 часа… Когато си говореха тримата се вижда, че вали сняг.

Навалял е, но явно избирателно е натрупал там, където е бил паркиран кемперът. Няма разлика в количестово сняг върху другата кола и пъна.

Не, същност по-назад една потребителка е права, че като се увеличи снимката, се вижда, че това тъмното всъщност е сянката от кемпера и си има смяг под него.
Иначе и аз първо помислих, че няма.

Има, но много малко. Увеличавам си стоп кадър от клипчето.
И пак остава въпросът накъде е тръгнал кемпера, защото следи не се виждат. А ако приемем, че са затрупани от валялия сняг, щеше да се вижда и на другите места из двора, че е натрупало. А то не е.

# 12 411
  • София
На видеото наистина се чува прокашляне. Освен това субтитрите не са точни, друго е казано.
- Е, тръгваме ли?
- Да тръгваме...

# 12 412
Ако случаят идва свръх на родната полиция, трябва да поискат съдействие от чужди служби с техника и познания.

Но пък представям си тогава реакцията “замазват случая Петрохан с международно участие, лично Сорос пил кафе със службите, защото искал да придобие хижата по данъчна оценка”. Няма угодия.

Много ще е добре да поискат. Ако наистина случаят е секта със самоубийства у нас не мисля, че има криминолози, достатъчно опитни с такива.

# 12 413
И Макулев, и майката на Николай си виждали децата отвреме-навреме, ама сега - видни криминолози. Да, по-лесно е да дрънколиш през фейсбук, отколкото да гледаш дете.

# 12 414
Какво ще кажете за записките за сексуалните практики?

# 12 415
  • София
И какъв би бил смисълът на това шантаво видео със сбогуващите се, ако е снимано от външен човек. Театър на групата, която е смятала да изчезне? Или първоначален план на ИК да ликвидира с някакъв театрален план тримата? Съвсем на Туин Пийкс го обърнахме.
Толкова не можаха да пуснат целите записи.

# 12 416
Ох, сега пък записът е правен от камера, която държала жена?!?!?
Просто не знам още колко умозаключения ще стигнем в този казус.
Това трябва да спре вече, дано излязат с нов брифинг и пълни записи на всичко….
Ако според експертизите в кемпера има две убийства и самоубийство, какво толкова неясно има? Хайде, около хижата до второто пришествие може да разтягаме локуми за записи, ама защо пожар, ама защо кучетата, ама кмета какво казал. Но какво ще обяснят конспираторите за ситуацията в кемпера? За какво ѝ е на мафията да ги стоварва на Околчица тия трупове? Или Калушев е бягал дотам и там са ги очистили? Че не можеше ли да пусне един пост в социалните мрежи, да се обади на близки, на медии, че го преследват да го трепят? Или да иде на някой централен площад, а не в затънтено място.

# 12 417
Някой пишат, че се чувало -да утрепем Пади, било за кучето.
Аз не съм го прослушала и не искам.

# 12 418
Скрит текст:
Тезите са много, резултатът е, че ако има ново развитие по случая...
Тезата е, че не можели да го дръпнат с влекач, заради пресечената местност
Кемперът е пълен с вещвствени доказателства, които са унищожени благодарение на транспорта.
Виж и бялата кола.
Скрит текст:

Има сняг под кемпера. Пенсионерът недовижда, явно. За шест часа е валяло сняг. https://www.youtube.com/watch?v=u7oqt8qzGxc
[/spoiler]
Бялата кола е идентична, по нея явно сняг не е валял.
Във видеото с литературата пелети на друго място няма, явно са за снимката с наредените книги със заглавия да се виждат добре.

# 12 419
  • София
Ако случаят идва свръх на родната полиция, трябва да поискат съдействие от чужди служби с техника и познания.

Но пък представям си тогава реакцията “замазват случая Петрохан с международно участие, лично Сорос пил кафе със службите, защото искал да придобие хижата по данъчна оценка”. Няма угодия.

Много ще е добре да поискат. Ако наистина случаят е секта със самоубийства у нас не мисля, че има криминолози, достатъчно опитни с такива.

Те и за друго трябва да поискат. В Шенгенска държава един кемпер броди като призрак из половин България.

Общи условия

Активация на акаунт