Криминални досиета

• 568 508
  • 13 047
  •   99
Отговори
# 12 555
Сняг под кемпера има, нека експертката да си увеличи кадъра. Егати, колко напреднах в тази тема, щом вече давам съвети на експерти! 🤣

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 17:20 от Florecita*

# 12 556
Кранче на чешма - голям ремонт е това, аха.
И защо това трябва да е основание да не се случи всичко след това?

# 12 557
За овчаря, изслушайте внимателно какво казва за кемпера, после вижте как изглежда кемперът. Има разминаване.
Може да е бил под стрес човекът разбира се и да са му се привидели стърчащи антени.

# 12 558
Хубаво. Значи лама е бил с децата в Българи в края на януари. На 2 февруари е убийството в хижата, майката на младежа тръгва за Българи на 3 февруари. Там я посрещат униформени и говорят за сина и като за мъртвец, тя сама го каза в интервюто. Въпреки, пе огициално и тримата се издирват и никой не знае къде са.
На 9 февруари откриват убитите лама и младежи на Околчица.
Явно МВР са ясновидци.

# 12 559
Никой ли няма да каже какво чува на записа в изречението, в което (според субтитрите) се казва: "е, тръгваме ли?".
Аз лично чувам доста ясно "Да тръгваме" и друго, което не ми е ясно. Нещо от рода на "пане". Да кажем - "Да тръгваме, па не".

# 12 560
Не, че нещо... ама какво се очакваше от тези аутопсии да разберем дали са се удавили или обесили ли ?
За толкова време и 6 трупа можеше да се разбере колко от тях са използвали огнестрелно оръжие и колко не...

# 12 561
Хубаво. Значи лама е бил с децата в Българи в края на януари. На 2 февруари е убийството в хижата, майката на младежа тръгва за Българи на 3 февруари. Там я посрещат униформени и говорят за сина и като за мъртвец, тя сама го каза в интервюто. На 9 февруари откриват убитите лама и младежи на Околчица.
Явно МВР са ясновидци.

Защо, Вие живи ли очаквахте да ги намерят? Понеже аз очаквах да са мъртви, даже го казах тук. И не съм ясновидка.

# 12 562
Беше пуснат в началото на деня анализа на професионалиста по монтаж и се включиха хора, които се занимават с монтаж. Дали се публикуват и анализират снимките, които е видял Иван Бакалов, някъде нещо официално излязло ли е за тях?
Скрит текст:
Публикувам анализ на видеото от човек, който това работи - киномонтаж.

За пръв път от много време ще пиша за политика... Правя каквото мога през годините, но нямам нерви да изслушвам и отговарям на всички, които ще са ми опоненти. Предишната нощ не можах да заспя, сега отново ще ми е трудно. Но при тези видеа от "Петрохан" няма как да замълча... Занимавала съм се много години със CGI и кино и съм длъжна. Бих повярвала на видеата само ако ми покажат поне 1 час запис, защото сега изглежда, че те са манипулирани. Трябваха им тези няколко дни, за да "изфабрикуват" лъжата... И няма как са да повече, разбирам го, защото знам как се прави.                                                                                   Ще напиша какво виждам аз, а вие можете да допълните ако виждате още нещо...                                                                        1. Звукът... Ако камерата наистина е REOLINK те не са чак толкова скъпи и не вярвам дори и най-скъпият модел да може да хване добре разговор на повече от 3-4 м. По-евтините варианти са до около 2 м / ако някой знае със сигурност ще е супер/.  
                                                                                                           2. Снегът на второто и третото видео. На второто видео върху хората и кучето има много повече снеговалеж според мен / напр. ако се сравни с гаража отзад/, а на третото видео има страшен снеговалеж отпред и никакъв на заден план.                                                                              
3. На първото видео джипът тръгва и под него няма сняг... На второто обаче снегът е еднакъв навсякъде, а са минали само 6 часа при много слаб снеговалеж. Освен това няма следи от потеглянето. Иначе има други следи, които са еднакви на двете видеа...т.е. къде са следите или имаме "левитация" на джипа? Ще сложа каартинка от Google maps, за да се вижда, че той няма как да тръгне назад... Това е страхотен пропуск на CGI-я. Мен лично щяха да ме направят луда за такава грешка...                                                                                                          
4. Камерата е много ниско и е фронтална. По принцип не е изключено, но обикновено се слага по-високо. Може някой да е снимал специално, защото височината изглежда около 1.50 - 1.70.                                                                                                                                              
5. Този пушек на третото видео, който много ме притеснява... Уж е като някаква лампа, но има някакъв пушек точно нагоре, а иначе има вятър... Не знам... Странен ми е.                                                        
6. Проблеми с "изрязването" на третия мъж /най-вдясно/ на второто видео...Има според мен мека маска...Една врата ту се вижда отзад, ту се гъне, ту изчезва...Не е много добре. Освен това между 7 и 9 сек. има странен блър, когато двамата мъже се разминават. И на някои места, когато е между мъжете кучето е с блърнати крака при "срещата" със снега.                                                                                    
7. И това куче при такава радост как не се разлая един път.... Ама това може и да е от възпитанието му...  
8. На третото видео две видеа са съединени  по средата с доста остра маска. Вижда се добре в снега на земята и при снега, който вали.                                                                                                                         Може би има и още...Това със следите на колата е най-сериозното според мен...    
П.С. Сега видях, че хижата е основно изгоряла от другата страна, а не от тази, от където ни показват, че тръгва огъня...                                                                                                                Дали няма начин да се извика международна експертиза?                                                                        Надявам се да не съм права, наистина се надявам....  Но ако ни правят на балъци аз изобщо не съм съгласна.

# 12 563
Казаха ли ден на смъттта на тримата от Околчица? Четох че аутопсиите били прикключили. Зане ли се кога е станало? Това поне могат да кажат, нали?
Не.
Само това се казва за аутопсиите в днешното съобщение на прокуратурата:

Аутопсиите на тримата простреляни, открити във високопроходим кемпер на 8 февруари, както и от разположението им вътре в превозното средство показват, че вероятно се касае за извършени последователно две убийства и едно самоубийство. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по случая "Петрохан".
Открити са три гилзи и три проектила, като данните сочат, че изстрелите са произведени с револвер „Колт“. В кемпера е намерен и един пистолет „Глок“. По данни на Главна дирекция „Национална полиция“-МВР оръжията са законно притежавани от Ивайло К.

Няма оповестени данни кога е настъпила смъртта нито на първите трима, нито на вторите.

# 12 564
Виждат се коловози от кемпера.

Къде се виждат, аз не виждам никакви. Кой запис и коя минута гледаш.

Виждат се през цялото време, гледайте внимателно.

Тия следи които се виждат вляво и водят към входа, са коловози от тяхното пристигане. Те пристигат непосредствено преди това, ден или два, преди това ремонтират къща на морето. И за това се виждат и сутринта и следобед, те са едни и същи. Те няма как да вкарат кемпера без да оставят следи. Аз питам къде са следите от тръгване на кемпера, в дясната част на двора, такива няма. Снега е един и същ, сякаш не е потеглял кемпера, това питам, за следите от тяхното тръгване, а не за следите от тяхното пристигане.

# 12 565
Мисля, че случая трябва да се прехвърли към бг мама за разрешаване. До един два месеца след хиляди експертизи, ще има заключение.

# 12 566
Майката на Калушев съжалява, че синът и се е върнал в България. Ми то и ние съжаляваме и смятаме, че в Мексико да си беше останал и на него и на нас щеше да ни е по-добре.

# 12 567
И с каква цел е сниман този филм, ще каже ли някой.

# 12 568
Аз имам няколко въпроса, първият е сериозен: сигурно вече е писано, обаче заради снега, снежинките, светлините и женското покашляне (само пръдня не се чу и анализира), съм изпуснала информацията - колко са оръжията открити и на двете места и на кой са? Разбрах за 15-18 пистолета на Калушев, ама не разбрах официална информация ли е, броя на разрешителни/открити ли е?
И сега, понеже четох, че и Слави Трифонов е казал, че е мафията - така ще да е. Като пак казвам, че вярвам че може Държавата-Мафия да ги приключи (сериозна съм). Обаче защо така завъртяно го правят - дали, за да не обидят интелектуалците и да е по-изискано? И нямаше ли да е някак по-обмислено, да няма пропуски, да сложат и малко наркотици, не искам да хвърлям сянка на хижарите, ама съм почти сигурна, че щяхме да се вържем и на наркотици. И сега моята теория: Държавата, която до един момент е била Майка, хайде, специално, заради афинитета на някой/и от тях, ще кажа Баща, е била много удобна, как в един момент е станала Мащеха (Пастрок)? Мисля, че са се замесили с лекуване на детето на богат наркотрафикант и са разбрали/видяли наркотиците, които от такива за лична употреба са станали трафикантска находка.
Калушев няма 15-8 пистолета. Другият Ивайло има 16 броя огнестрелни оръжия. По-нагоре публикувах официалното инфо от прокуратурата за законно-регистрираните оръжия, пускам го пак само този откъс.

От предоставена на прокуратурата справка от органите на МВР се установява, че на името на Ивайло К. на 1 ноември 2021 г. е издадено разрешително за притежание на два бойни пистолета, открити на местопрестъплението под връх Околчица.

На името на Ивайло И. на 23 август 2021 г. от органите на МВР е издадено разрешение за притежание на 16 броя огнестрелни оръжия.

На името на Николай З. на 24 февруари 2023 г. от органите на МВР е издадено разрешително за притежание на един боен пистолет.

Не пише какви са обаче.  Нито какъв вид  нито по колко - за самоотбрана, за лов, за спорт... Нито всички тия издадени разрешителни за какъв период са били, всички оръжия ли са налични в момента...

# 12 569
Сега пък защо полицая говорил за Николай в минало време.
Достигаме все по-нови върхове в конспирациите - значи полицая е знаел, че Николай е мъртъв, но за да има по-голям съспенс сега по време на форумните теми пита за него в минало време. И друго - ние знаем къде е, но се правим, че го търсим. Joy

Общи условия

Активация на акаунт