Криминални досиета

• 569 244
  • 13 064
  •   32
Отговори
# 12 795
Статията не знам кой я е писал, но се е позовал на четирите джипа видени от госпожата застанала до чешмата.
Които четири джипа се оказаха два и са на самите й приятели.

# 12 796
Не знам какъв човек е бил Ивайло Калушев. Може да е бил жертвоготовен природолюбител с голямо сърце и възвишени идеали. Факт е, че пряко или косвено неговата личност е отговорна за смъртта на трима интелигентни възрастни хора, един млад негов последовател и едно дете, което няма да има възможността да опознае себе си и да направи избор как да изживее живота си. Избор който неговия ментор/наставник или какъвто и да е му е бил Калушев е имал 51 г. да прави сам избирайки пътя си. Може да е бил светец. Но благодарение на неговите избори тези хора са мъртви, независимо кой е дръпнал спусъка и защо. Факт.
И спекулация - на кадрите с тримата мъже (ако не са на субстанции) виждам адреналин, сбогуване, кураж и страх. Точно тези елементи от крайната им екзалтация ме карат да оставам с впечатлението, че не се канят да хванат три различни краища на света и просто никога повече няма да се видят.
А, и с риск да ме изядете - точно поведението на кучето показва, че при камерата няма човек, особено непознат. От хора може и да не разбирам, но етологията ми е и образование и професия.

# 12 797
Аз не мога да си обясня как са се повлияли тези интелигентни мъже от този, бях по склонна да повярвам, че той ги е убил.
И не мисля, че е бил друг.

# 12 798
Естествено че е поръчково убийство.
Кемперът е закаран точно на Околчица, за да потвърждава подхвърлената ни версия за самоубийство.
   Има още един труп за който никой не говори - човекът който е закарал кемпера с убитите на Околчица също е трябвало да бъде "зачистен". Той е (катастрофираН) по пътя за Видин, тръгвайки да избяга през граница.

# 12 799
Кемперът е закаран точно на Околчица, за да потвърждава подхвърлената ни версия за самоубийство.
   Има още един труп за който никой не говори - човекът който е закарал кемпера с убитите на Околчица също е трябвало да бъде "зачистен". Той е (катастрофираН) по пътя за Видин, тръгвайки да избяга през граница.
Е, само тая теория липсваше. Направо мармалад стана положението.

# 12 800
Това звездите ли ви го говорят?

# 12 801
Предлагам да се местим.
Тесла даде линк.

Поръчковото убийство вече не е модерно.
Катастрофиралият преди два дни беше установен в темата и се оказа, че няма нищо общо.

# 12 802
  • София
Правосъдният министър разпоредил проверка за името на НАКЗТ. Полина Паунова по въпроса:

Скрит текст:
Малко по административни въпроси: гледам съобщение, че правосъдният министър Георгиев е "разпоредил проверка" как Иво Калушев е "успял" (според бтв) да регистрира сдружението си като "национална агенция".
Няма никаква нужда от проверка и министърът много добре знае това, защото е юрист, преподавател и поначало е внятен.
Няма никакъв проблем каквато и да е неправителствена организация да се впише като име "национална агенция", защото:
- Национална агенция може да бъде част от наименование. НЕ може да бъде "държавна агенция", което е орган. Национална агенция НЕ е орган на нищо.
- Неправителствените организации се вписват след проверка, че няма проблем с регистрацията им (в което се включва името им).
- В България има "Национална мрежа за децата", за която са чували всички министри, в това число и Георги Георгиев. Националната мрежа за децата е НПО, което е давало становища в парламента, към министерства, партнирало си е и е спорило с МОН, МЗ и прочие в годините назад. На никого НЕ МУ Е ХРУМВАЛО, че има проблем с думата "национална". Защото проблем няма. 
Давам идея на Министерството на правосъдието: от 2002 година в България има регистрирана Глобална инициатива за психиатрия. Да видят как е взела регистрация, да разследват инопланетяни и да се обърнат към галактическа станция за становище.
Всяка лудост трябва да има предел. Институционалните бълнувания - също.
Предишните дни писах тук, че във фейсбук попаднах на скрийншотове с регистрани сдружения и други правни обекти с подобни имена, които могат да се сметнат за подвеждащи. Тогава не проверих лично, но сега го направих: излизат много страници, сред регистрираните сдружения има "БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ЕНЕРГИЙНА АГЕНЦИЯ" Сдружение, "БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ПО ВОДИТЕ" Сдружение, "Национална Асоциация за Защита на Потребителите" Сдружение,    "Национална агенция за контрол" ООД, "НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА ВЗЕМАНИЯ" ЕООД, "НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ТЕРИТОРИАЛНО УСТРОЙСТВО" ООД и т.н, и т.н. - от интересни по-интересни.
Излиза, че Калушев и ко не са нуждаят от специални връзки и протекции, за да регистрират сдружение с подобно име. Ти да видиш.

https://portal.registryagency.bg/CR/Reports/VerificationPersonOr … tedSearchFilter=1

Че да започнем с Националната лотария. Която гледахме всяка вечер.

# 12 803
  • София
И какво страшно има в тези диагнози, които оправдават изоставянето на тези деца извън семействата им, м? Защо не се кажат, да разберем, да чуем тез страшни проблеми, нечувани?

Само един пример .
Хипотетично, ако вашето дете е наркоман, ще искате ли  това да бъде  обществено достояние ?

# 12 804
Гледала съм много интервюта на родители на деца наркомани. Не всеки би си признал, но ако тоя Калушев е чак толкова свят човек, си струва да се прежалиш и да се представиш, да върнеш жеста, макар и посмъртно.

# 12 805
Ето линкче към самостоятелната тема за Петрохан ако някой е пропуснал, че да не окопираме всичко тук - https://m.bg-mamma.com/?topic=1853871.msg50805879#new

# 12 806
Виждам, че във Фейсбук се вихри ожесточен спор, че сняг не е валяло на 1-ви февруари.

Препоръчвам да влезете в този сайт - https://www.wunderground.com/.
Да напишете Gintsi в търсачката.
Да отидете в History и да изберете датата 1-ви и после и 2-ри февруари и сами да проверите дали е валяло.

Ето данните от станцията за 1-ви февруари 10:30 до сутринта на 2-ри февруари:

# 12 807
  • София
От вчера вечерта не мога да насмогна да ви изчета
Не видях да е коментирана в темата една публикация от ФБ, че Иванов изобщо не е бил адвокат по делото с Росатом, а някаква адв.кантора, приближена до Д.П. - бяха цитирани и имена. Не мога да намеря и публикацията. На някой попадала ли му е?

Иванов явно е работил в тази кантора. И не знам защо въобще го споменаха и кому е важно. Освен в светлината на това, че явно кантората е получила доста солиден хонорар по дело за 800 милиона. И че личният хонорар на Иванов също трябва да е бил доста съществен.

# 12 808
Всичко е съшито с бели конци и вързано с дебели вериги. Имат ни за малоумни.

Аз смятам, че това, което показват от разследването е обективно и не сме смятам за малоумна.
Нека се въздържаме от подобно категоризиране.
Не категоризирам. Вие вярвайте и във вятърни мелници.
Но аз психически се изтощих от тази пародия на всички нива и от безочието и некомпетентността, която възприемам като прост наблюдател и за което имам право на лично мнение.

# 12 809
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ба още веднъж ако прочета, че Ники е бил оставен с тях от тригодишен, ще счупя нещо 😂
Явно не само четенето с разбиране, но и слушането с разбиране не ни се отдава.
Сериозно, спрете да го подхвърляте язвително през 2 поста това. Майка му каза че от тригодишен е бил екстремен, не че от тогава е при тях! Просто си описваше детето!
Доста по-голям е бил.
Не коментирам правилно, грешно, просто не е бил на три.
Връщам се да чета.

Общи условия

Активация на акаунт