Криминални досиета

• 581 853
  • 13 652
  •   295
Отговори
# 12 780
Мотивът за убийството /самоубийството е най-прозаичния - останали са без пари. Нали един от рейнджърите е споделил с приятел преди 2-3 месеца, че спонсори вече не дарявали и сектата вече не можела  да постига целите си.. Бай Тръмп спря грантовете към НПО-та и и пари вече йок.
21 имота е имал , кемпер за една камара пари ,едва ли парите са им били драма .

Преди няколко години имахме случай в Русе с 11-12 годишно момиче  наркоманка , баща и писа дълъг пост във фейсбук , та да за съжаление се случва .
Предполагам във времето ще излезе и информация за други деца били по лагерите .

Не разбирам защо няма експертизи от аутопсиите на мъжете от хижата , защо не са обявени приблизителни времена на смъртта .
И как може дни наред да не разкрият пътя на кемпера

Били са , били са им парите проблем  Щом са търсели спонсори, щом са търсили и заблудени майки, срещу заплащане да "терапевтират" децата им. Сигурно и лапнишараните за обучителни лагери са намалели.
Колкото и богати да са, и начинанията им са много скъпи.

# 12 781
  • Разпиляна във въображението
Да, манипулирано е, за да се чуят думите и да се сложат субтитрите. Оригиналните записи се пазят.

# 12 782
📍 Какво точно се случи на 29 януари в Сърбия
   •   Сръбската полиция и Прокуратурата за борба с организираната престъпност извършиха операция в село Конюх (около Крушевац) на 29 януари 2026 г. и намериха около 5 тона марихуана – това е най-голямата подобна конфискация в страната до момента.  
   •   Освен наркотика, в склада са открити автоматични оръжия и противотанков гранатомет, както и над 13 000 евро в брой.  
   •   Акцията е била извършена от Специалната прокуратура за борба с организираната престъпност (TOK).  
   •   По случая са арестувани собственикът на фирмата, в чиито склад е открита дрогата, и синът му.  
   •   Свързаните с тази акция разследвания продължават, включително с проверка в Северна Македония, откъдето, според информацията, е бил внесен наркотикът.  

# 12 783
Обаче ме кефи най-много набедения за прост овчар-човекът говори супер адекватно и последователно ,без излишни хъм-мън
Видях, вика ,човек опрян на стъклото,изтеглих се набрах 112 ,евала.
Овчар го каза някой от МВР-ти, щото нямат акъл. Полицейска логика, има кошара, значи е овчар. Да, ама не. Преди 100 страници написах, че да нагледа кошарата "може да отиде фермер - животновъд, демек собственик или с право на ползване. И той си има наемни работници. Фермерите вече не са н'кви селяни, а готини, умни и оправни.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 00:15 от biborana

# 12 784
Чухте ли сега?
На 01.02 са минали джипове, да. Двата джипа на хижарите заснети на камера. Други превозни средства не са заснети да отиват към хижата. Госпожата с четирите джипа е призована да даде показания, но още не е отишла.
Госпожата мисля, че твърдеше, че ги е видяла в неделя. Хубаво да си помисли колко са били джиповете, или ни излъга.
Защо се правят на улави, съвсем се омотаха. Преди няколко дни имаше статия в една от медиите за издирване на 4 джипа, свързани със случая, но удобно я заметоха. Някой даже беше постнал и линка тук. Потребителят/ката ако си спомни, може да потвърди.

# 12 785
Статията не знам кой я е писал, но се е позовал на четирите джипа видени от госпожата застанала до чешмата.
Които четири джипа се оказаха два и са на самите й приятели.

# 12 786
Не знам какъв човек е бил Ивайло Калушев. Може да е бил жертвоготовен природолюбител с голямо сърце и възвишени идеали. Факт е, че пряко или косвено неговата личност е отговорна за смъртта на трима интелигентни възрастни хора, един млад негов последовател и едно дете, което няма да има възможността да опознае себе си и да направи избор как да изживее живота си. Избор който неговия ментор/наставник или какъвто и да е му е бил Калушев е имал 51 г. да прави сам избирайки пътя си. Може да е бил светец. Но благодарение на неговите избори тези хора са мъртви, независимо кой е дръпнал спусъка и защо. Факт.
И спекулация - на кадрите с тримата мъже (ако не са на субстанции) виждам адреналин, сбогуване, кураж и страх. Точно тези елементи от крайната им екзалтация ме карат да оставам с впечатлението, че не се канят да хванат три различни краища на света и просто никога повече няма да се видят.
А, и с риск да ме изядете - точно поведението на кучето показва, че при камерата няма човек, особено непознат. От хора може и да не разбирам, но етологията ми е и образование и професия.

# 12 787
Аз не мога да си обясня как са се повлияли тези интелигентни мъже от този, бях по склонна да повярвам, че той ги е убил.
И не мисля, че е бил друг.

# 12 788
Естествено че е поръчково убийство.
Кемперът е закаран точно на Околчица, за да потвърждава подхвърлената ни версия за самоубийство.
   Има още един труп за който никой не говори - човекът който е закарал кемпера с убитите на Околчица също е трябвало да бъде "зачистен". Той е (катастрофираН) по пътя за Видин, тръгвайки да избяга през граница.

# 12 789
  • София
И какво страшно има в тези диагнози, които оправдават изоставянето на тези деца извън семействата им, м? Защо не се кажат, да разберем, да чуем тез страшни проблеми, нечувани?

Само един пример .
Хипотетично, ако вашето дете е наркоман, ще искате ли  това да бъде  обществено достояние ?

# 12 790
Гледала съм много интервюта на родители на деца наркомани. Не всеки би си признал, но ако тоя Калушев е чак толкова свят човек, си струва да се прежалиш и да се представиш, да върнеш жеста, макар и посмъртно.

# 12 791
Ето линкче към самостоятелната тема за Петрохан ако някой е пропуснал, че да не окопираме всичко тук - https://m.bg-mamma.com/?topic=1853871.msg50805879#new

# 12 792
Виждам, че във Фейсбук се вихри ожесточен спор, че сняг не е валяло на 1-ви февруари.

Препоръчвам да влезете в този сайт - https://www.wunderground.com/.
Да напишете Gintsi в търсачката.
Да отидете в History и да изберете датата 1-ви и после и 2-ри февруари и сами да проверите дали е валяло.

Ето данните от станцията за 1-ви февруари 10:30 до сутринта на 2-ри февруари:

# 12 793
  • София
От вчера вечерта не мога да насмогна да ви изчета
Не видях да е коментирана в темата една публикация от ФБ, че Иванов изобщо не е бил адвокат по делото с Росатом, а някаква адв.кантора, приближена до Д.П. - бяха цитирани и имена. Не мога да намеря и публикацията. На някой попадала ли му е?

Иванов явно е работил в тази кантора. И не знам защо въобще го споменаха и кому е важно. Освен в светлината на това, че явно кантората е получила доста солиден хонорар по дело за 800 милиона. И че личният хонорар на Иванов също трябва да е бил доста съществен.

# 12 794
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ба още веднъж ако прочета, че Ники е бил оставен с тях от тригодишен, ще счупя нещо 😂
Явно не само четенето с разбиране, но и слушането с разбиране не ни се отдава.
Сериозно, спрете да го подхвърляте язвително през 2 поста това. Майка му каза че от тригодишен е бил екстремен, не че от тогава е при тях! Просто си описваше детето!
Доста по-голям е бил.
Не коментирам правилно, грешно, просто не е бил на три.
Връщам се да чета.

Общи условия

Активация на акаунт