Криминални досиета

• 569 894
  • 13 073
  •   115
Отговори
# 13 035
Помните ли убитото момиче в Борисовата градина няколко години? От МВР веднага разкриха случая, като обвиниха жертвата, че има отклонения в поведението /да се разхожда в парка/. Същите сега смятат, че пак ще минат със същия номер. 5-6 книги за будизма и опа, сектанти! Бивша наша кметица с 18 икони на бюрото - традиционалист. Stuck Out Tongue Winking Eye

Lunna Sonata, ти си интелигентен потребител, недей така тенденциозно. И аз имам съмнения спрямо официалната сюжетна линия, но не е това начинът да се защитава теза.

Фактите са, че не са само 5-6 книги в хижата, а цял сайт, създаден и списван от Калушев, в който пространно описва духовния си път и учението, което е създал. Надълго и нашироко го описва и в будисткия форум, и в ChatGPT-то си. Както и в интервюта, постове в соц мрежи. Всеки е свободен да ги прочете. По негови собствени думи се отклонява и разграничава от традиционния тибетски будизъм, в който се е обучавал.

Абсолютно е налице религиозно отцепничество, вече дали е правилно, грешно, добро, лошо, това е друг въпрос.

# 13 036
Ох, не искам да я включвам в темата, щото след братя, сестри, Нешка Робева... Ама ще го напиша - Наталия Кобилкина водеше успели и заможни дами на лагери/ритрийти или не знам и аз какво е. Първо, дестинациите не са евтини, тоест говорим за някакви финансово стабилни жени и второ, имам позната на мениджърска позиция във фирма с над 3500 служители, искаше да ходи на такъв. И още нещо, че гледам брифинга, а ми се въртеше от миналите дни, та сега да го напиша. Едно време, когато търсех йога студио, изборът ми беше за студио,  в което никой не се кръстил с индийско/будистко име. И в репортажа го каза някакъв мъж - "ако чуя за някой "Лама Иво", няма да ми вдъхне доверие" - нещо от рода.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 01:17 от anmasu

# 13 037
  • София
Да, глупаци със свободно време и пари сигурно има много. Но ако е искал да е такъв Лама, защо не се е опитал да разшири кръгът на поклонниците? Или може би има още (много)? Би било логично и пасващо на личностния профил, който се опитват да му създадат.

Знам ли го. В личния му култ са били тримата най-близки и момчетата, останалите вероятно просто е омайвал за връзки, пари, его, но не са му били толкова важни, че да се опитва да ги привлече чак толкова дълбоко в тайните на Дхармата. Не всеки такъв перко иска непременно да създаде огромен култ и аз не знам всъщност дали и доколко  самият Калушев си е давал сметка, че прави точно това. Често такива гурута и пророци сами се отцепват като пълни ауткасти и завличат само семействата си в някаква лична извратена секта, има такива случаи много. На Лама ясно кое му е било "семейството". За мен той е бил нещо по средата и едва ли е искал да се промотира на широка основа. Елитарен е бил, сам го казва.

# 13 038
Това на Кобилкина са обикновени глупачки и лапни-шарани. Нищо общо със секти няма това.

# 13 039
Този образ на добрия герой спасител му създадоха телевизиите. Първото което показаха за него беше това, иди сега доказвай, че тоя добър човек е убил хора.

# 13 040
"Глупак" явно също е доста субективно, защото и аз мога да кажа, че повечето хора, които са се доверили на някой, са глупави, а те мене да ме виждат, като смотла, щото не виждам какво губя, ако пропусна ценния опит от еди коя си авторитетна личност. Ето, може някой да си е казал за Лама Иво - "той е син на тези и тези, ти нали ги знаеш кой са - изявени, интелигентни, със статут". Те и за самия него казват, че е супер интелигентен.
Това на Кобилкина са обикновени глупачки и лапни-шарани. Нищо общо със секти няма това.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 01:34 от anmasu

# 13 041
Вероятно са се надявали, че ще ги намерят живи.
Сега ми изглежда по- добре да ги беше извел ламата извън страната, отколкото този кошмар.

Ох, а възможно ли е, това да е бил плана. Защото той е можел да ги изведе, имал е къде да отиде. И да не го е направил, защото е видял, че е обвинен от държавата за убийства, които не е направил. И е решил да си замине с децата, ама не в чужбина, а в отвъдното. Между другото подозирам, че му е пукало за децата, не е било просто бизнес. Негови последователи. На снимките изглеждат щастливи децата с него. Николай например. На нас ни изглежда непонятно всичко това, но може да е самата истина. Да са виждали родителите на децата, каква силна връзка имат с него, за това казва бащата не съм си променил мнението за него, а майката и всичките му приятели и на цялата група, говорят добри неща само за тях. Дори подозирам, че връзката им е била толкова силна, че децата доброволно са се съгласили, да поемат заедно с него в отвъдното. Твърдят че няма следи от насилие и борба в кемпера, ами дори по време на ритуал е убито момчето, което предполага негово съгласие. Това дето го говорят всички не може да се обясни само със облъчване и сектантство. Очевидно Калушев е имал силна родителска връзка с тия деца. Направо ме ужасява мисълта, че всъщност държавата с действията си уби тези деца. Защото това е единствената логика, Калушев да не се самоубие на хижата заедно с другите. В началото плана му не е бил да се самоубива. Но като е разбрал че ще бъде обвинен в тройно убийство, си е променил мнението.

# 13 042
"Глупак" явно също е доста субективно, защото и аз мога да кажа, че повечето хора, които са се доверили на някой са глупави, а те мене да ме виждат, каро смотла, щото не виждам какво губя, ако пропусна ценния опит от еди коя си авторитетна личност. Ето, може някой да си е казал за Лама - "той е син на тези и тези, ти нали ги знаеш кой са - изявени, интелигентни, със статут". Те и за самия него казват, че е супер интелигентен.

Нищо субективно няма по отношение на дефиницията на “глупак” в контекста на твоя пример. Но ако умните ти приятелки ходят на семинарите на Кобилкина тогава разбирам защо ти се вижда нормално “интелигентни” хора да се увличат по секти, каквато секта се опитват да изкарат, че е имало в случая Петрохан.

# 13 043
Възможно е да съм пропуснала нещо, но как така дадоха ясни детайли за кемпера и кой как е стрелял, а не дадоха нищо категорично за тримата, убити до хижата, ако беше толкова очевидно кой по кого е стрелял...

# 13 044
Скрит текст:
Той каза наредени и аз си ги представих наистина строени на мирно с по един куршум в главата. Но всъщност може да се е изказал просто така, и да не е имал предвид конкретно положени един до друг. Не знаем в каква позиция на тялото са намерени, това може да даде индикация дали и доколко е възможно при самоубийство.

Nah... Едно до друго си представям трите тела заедно, независимо от позиционирането. Наредени едно до друго си представям три тела с успоредно позициониране. Твърде ми е специфично, някак си.

Скрит текст:
За ДАНС кметът каза, после те май отрекоха, после някой трети май отби въпроса и в крайна сметка не отговори.

Първо кмета каза, след това не коментираха и после започнаха да отричат. Специално за това не им вярвам.

Скрит текст:
Аз гледах някакъв запис на брифинга, прожектираха клипчетата и реално видеото беше запис на прожектираното на платното. Имаше си дата и час на всички клипчета.

Клипчетата, които гледах не бяха от брифинга. Бяха изрязани, с чиста картина, все едно е снимано с телефон. Нямаше дата и час.

Скрит текст:
Според мен по отношение на институциите е комбинация. Има некадърници, има корумпирани, има и хора, които искат да си свършат работата и са компетентни, но всички други им пречат, нарочно или не.

Когато хората казват, че мафия е замесена, не мисля че става въпрос за конкретна мафия, а за цялото състояние в държавата, и това че доста властимащи (вкл. и от институциите) имат вземане-даване с хора със съмнителна история и репутация, така да се каже.

# 13 045
Първо: не ми слагайте думи в устата, а четете какво съм написала - посочете къде съм написала, че е нормално. Второ: позовах се на информация за хората, замесени в случая. Трето, ако малко сте чел/а по въпроса, включително и в темата, ще видите, че точно интелигентни хора се замесват в секти - върнете и прочете, и примери са дали хората. Пък нека Вие сте права.

Нищо субективно няма по отношение на дефиницията на “глупак” в контекста на твоя пример. Но ако умните ти приятелки ходят на семинарите на Кобилкина тогава разбирам защо ти се вижда нормално “интелигентни” хора да се увличат по секти, каквато секта се опитват да изкарат, че е имало в случая Петрохан.

# 13 046
Първо: не ми слагайте думи в устата, а четете какво съм написала - посочете къде съм написала, че е нормално. Второ се позовах на информация за хората, замесени в случая. Трето, ако малко сте чели по въпроса, включително и в темата, ще видите, че точно интелигентни хора се замесват в секти - върнете и прочете, и примери са дали хората. Пък нека Вие сте права.

Прочетох, че даваш за пример умна приятелка, която искала да ходи на семинар на Кобилкина и затова според теб и другите умни се увличат по или тендират към такива неща. Имаме просто с теб много различна дефиниция какво са “умни хора.” Примерът ти с йогата също е красноречив.

# 13 047
Тя мафията на некадърниците и нищоправещите е замесена, че е допуснала всичко това да се случва.
Другите вярващи в извънземни, но гордо присмиващи се тия дето си мислят, че ги пръскат самолетите са друг проблем.

# 13 048
Страницата Капутин разпространява информацията, че кемперът е купен наскоро за 250 хиляди евро и е имал годишна винетка. Откъде е тази информация? Днес срещам това за втори път, но никой не изпрати поне някакъв линк.

Цената на кемпера също изглежда абсурдно голяма. Знам, че кемперите са скъпи, но това са половин милион лева, а кемперът не изглежда толкова луксозен.

# 13 049
Четох или чух, че е луксозен и е 2025 г.
Любо Жечев:
https://youtu.be/wwQDYSVAwXs?si=7cloAcgPue_5vHJJ

Общи условия

Активация на акаунт