Криминални досиета

• 574 481
  • 13 274
  •   234
Отговори
# 13 095
Според мен всичко около момичето е ясно, друг въпрос е, че става дума за дете и няма, а и не е редно, да се публикува твърде конкретна информация.

Единственото, което на мен би ми било интересно, е най-общо от каква семейна и социална среда е това дете.

# 13 096
Интересно по какви критерии е избрано момчето на този импровизиран "кастинг".
То си е било пакетен кастинг - родители и дете. Все пак не може да са такива без финансови възможности.

# 13 097
Пиша тук т.к. другата тема е заключена.
1.Какво стана с двата или четирите черни джипа, които приятелката на единият убит е видяла? Установи ли се на кого са?
 2.Когато се лансира тезата, че са педофили, се появи една статия -разказ на "едно разлюбено пораснало дете", който разказ беше твърде описателен. Има ли доп.информация в тази насока или да го сложим в графа поръчково?
3.Момичето за което се пише, открито ли е?
4.Записи от дроновете има ли запазени?
5.И много ми е чуден този втори пожар как е станал по време на огледа, че чак пак са викали пожарна?!
6. И как така на собствен ход ще изнесат кемпера. Всички улики ли успяха за отрицателно време да смъкнат? Браво!

# 13 098
  • Разпиляна във въображението
Може би хубав, податлив на влияние и да обича екстремните изживявания.

# 13 099
Не, Miriel, за тях той не им убиец, картелът е убиец, доколкото разбрах от новина за хипотезата на пастрока.
Както и да се върти и суче там е било будистка секта, там е имало деца, откъснати с години от социална среда. За семейна не пиша, защото явно е направено с пълното съгласие и преклонение от страна на родителското тяло - било двама, или само един, който се е наложил. Децата са избирани с "кастиг"! Децата, които са останали до този момет са убити от техния гуру и родителите им продължават да възхваляват убиеца им!

# 13 100
  • София
"Фактите са, че не са само 5-6 книги в хижата, а цял сайт, създаден и списван от Калушев, в който пространно описва духовния си път и учението, което е създал. Надълго и нашироко го описва и в будисткия форум, и в ChatGPT-то си. Както и в интервюта, постове в соц мрежи. Всеки е свободен да ги прочете. По негови собствени думи се отклонява и разграничава от традиционния тибетски будизъм, в който се е обучавал.
Абсолютно е налице религиозно отцепничество, вече дали е правилно, грешно, добро, лошо, това е друг въпрос.
[/quote]"

Забравих да тагна авторът на това, но  ето моите пет стотинки по темата за секти, мекти, култове и пр.

Традиционният тибетски будизъм, често е  наричан ламаизъм, затова и титлата  е "лама"
Ламаизма  /тибетският будизъм/ включва няколко основни школи или традиции...Обяснете кой от всички е  най-"традиционен".
 Нингма
Кагю
Сакя
Джонанг
Гелуг (Gelug) – школата на Далай Лама.
Освен това има китайски будизъм индийски будизъм , японски будизъм ... и те със всякакви школи и течения.

Като при това между отделните школи, течения, групи има доста спорове,  едните отричат другите и т.н.

Трето-  в България също има центрове и общности, практикуващи тибетски будизъм, като например центровете на Диамантен път на Будизма – България и Палюл Център България.

Бихте ли дали линк към  личният сайт за тибетски будизъм създаден от  Ивайло Калушев?

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 09:51 от мързеливка

# 13 101
"Имал съм куче повече от 10 години.
Познавам десетки "кучкари".
Няма човек, който ще си върже кучето в постройката и след това ще запали постройката с ясното съзнание какво ще се случи с кучето!!!

Ужасно противно е, че правоохранителните ни органи напълно нарочно хвърлят на насъсканото общество кървави парчета от информация, която би трябвало да е следствена тайна.

Що за свинщина е например да подхвърлиш как са били преплетени пръстите на 15 годишната жертва, без за миг да се замислиш, че говориш и на родители, над неизстиналия труп на детето им?

Или точно затова го правите?

И как си сериозен да твърдиш, че това дете се е молило будистки докато е било разстреляно? Дори за най-незапознатите (като мен) е ясно, че не се преплитат пръсти при будистка молитва.

Нарочно ли си противоречите?

Защо, гадове, се гаврите с трагедия от невиждан мащаб? Каква е целта ви да създавате нарочна хранителна среда за конспирации, истерии, недоверие, омраза и страх? Кого обслужвате, МВР, ДАНС, Прокуратура? Тези, които ви увеличиха драстично заплатите ли?

Нали знаете, че те ги увеличиха, но ги плащаме ние?"

Представям си какво им е на тия родители, след като непознати хора, дори им писна от лъжите и опитите да се прикрива.
Будист със сплетени оръсти, който е замръзнал в поза, дори с разбита глава, ама същия тоя лама успял сам да се гръмне отзад и главата му, разбираемо клюмнала върху таблото. От останалите трима, единият бил толкова ентусиазиран, че за по-сигурно се гръмнал два пъти в главата. Записаха всичко на сметката на един вече мъртъв човек и всъщностприключиха случая още при обявяването му, с непрофесионалните бръщолевения за сексти, самоубиства и педофилия и насочиха фокуса на тълпата. Живеем в абсолютна кочина!

# 13 102
  • София
Разбира се, че не обезмисля ролята на институциите- закрила на детето, училище и прочее, но и у нас, образованието е задължително до 8 клас, ако не се лъжа.
И пак питам за ромските общности и децата им в риск, които са по улиците и просят, крадат, проституират, продават и прочее. И институциите, които се опитват да ги спасят.

Леон е спасен, защото семейството, макар и в труден формат е реагирало остро, когато са забелязали червените флагове.

# 13 103
Доколкото запомних от сайта му, че не ми се отваря пак -това ли е будиската практика, която се споменаваше -https://en.wikipedia.org/wiki/Vajrayana
Като разклонение на будизма е, който му се чете да си чете... сексуална йога с елементи да пиеш телесни течности ми беше напълно достатъчно.
Да, трудно се възприема, но не значи, че не е истина.
Относно властите - вие наистина ли смятате, че от целия екип който работи -това са сигурно десетки хора и всички да  са платени, корумпирани и на никой не му трепва за истината, да седнат да манипулират видео и да правят глупости, тая теза е безумна просто - ако беше така щеше да се замете по най-бързия начин и да не рови, ако беше поръчка нямаше да е толкова скандално - никой не иска да бъде ровено ако не му е чиста работата... Да, институциите са шит, но ниското ниво гледа в повечето случаи да си свърши работата - колкото може с наличните средства....
Пожара според мен е запален с цел да се види и да се дойде до хижата. Не знам как са ги открили де, но нали било всеизвестно че там не се стъпва... т.е. никой няма да мине и да ги открие... затова са запалили пожара, все им тая какво ще унищожи , не ее било товя целта

# 13 104
Извинете ме първо, но не мога да смогна на чета всичко. Няма да давам лично мнение все още, но моля ви, кое е момичето? Какво се знае за това момиче и защо изобщо се говори за нея.

Да, знам, че не е ок така да се натрисам в темата, но я чета като заспи бебето, но е толкова много, че не успявам всичко. Благодаря предварително!

# 13 105
Интересно по какви критерии е избрано момчето на този импровизиран "кастинг".
Пълното съгласие на родителите, за да няма проблеми Калушев. Но такива неща не могат да останат вечно скрити (въпреки опитите с изолацията), намесват се непланирано странични хора и обстоятелства и рано или късно излизат наяве...

# 13 106
Преди малко в сутрешния блок на НОВА показаха видеото с някаква лекция на Иво за различните течения в будизма, ами харизма не видях, дори не му се разбираше какво казва, наметнат с някаква завивка. Мислех да не го пиша, има харизма на червей след дъжд.
Дори не ми се мисли за методите с които е подчинявал момчета на 8-10 години да излизат от зоната си на комфорт.

# 13 107
  • София
Не е въпроса, че не можем да приемем версията за ламата, напротив, можем.
Не можем да приемем, че започнаха да се разпространяват внушения от властите много преди някакви конкретни разкрития. После темата с кемпера, уж го търсеха, уж не казваха нищо, за да умоилостивят Калушев, а каво се оказа? Истината е, че никой не знае какво се оказа, кога? кой? не казват, междувремнно, се изкрват по официалните канали кирливи ризи вместо нещо конкртено.
Версията за Ламата, колкото и да ви се струва логична, по принцип такива случаи са много редки, за това получват и голям обшествен отзвук. Също за това трябва да бъдат обяснвани и доказвани много внимателно, за да се изклчи всякакво съмнение в достоверността. Такова нещо обапе тук не се наблюдава, и сякаш е умишлено. Ето това не можем да приемем, не че един лама е превътял и извършил това. Възможмо е, но това нещо се доказва, а не се пускат слухове преди това.

# 13 108
Архивът на сайта, който се разпространи е това - не претендирам за достоверност - от тази тема го намерих. https://web.archive.org/web/20240229040832/https://skydharma.com … teacher-important

# 13 109
Версията за самоубийство е зададена официално. Всичко което й противоречи, ще се замита и забравя. Гълтайте без да смилате и гасете лампите.

Общи условия

Активация на акаунт