Криминални досиета

• 585 762
  • 13 823
  •   280
Отговори
# 13 140
red soul, доколкото помня кметът не е обяснявал подробно как са подредени и дали е красиво, грозно, като сардини и тнт.
Той вижда 3 трупа, един до друг, пред хижата.
Използвал е думата "подредени", защото едва ли някой изобщо е предполагал в началото, че подобно нещо може да е самоубийство, а не убийство.
Ако са такава конспирация нещата, защо изобщо от разследването ще изнасят информация за 4 гилзи и 2 рани при единия. Те инсценираха видеото, убийството, уликите, нямаше ли да им е по-лесно да кажат 3 гилзи, 3 куршума, 3ма самоубили се, ми ще си усложняват живота?

НЕ могат да скрият тази информация, защото рано или късно ще трябва да върнат телата на близките.
Всички други улики (записи от камери, предмети в хижата ....) могат да задържат с едно безкрайно разследване, включително да "изгубят" или унищожат. Но с труповете няма как да стане.

# 13 141
Добре, ако планираш да напуснеш страната (а не да се застреляш) не е ли по-логично да не влизаш в такива детайлни обяснения, че ти било писнало, че си помогнал на момиче, че майката да помислела и щяла да го намери, да бъдела свободна…
Цялото това нещо изобщо не звучи като просто да си искал да отидеш в друга страна. Звучи си като да знаеш, че няма да те има и обясняваш неща, за които знаеш, че ще има въпроси.

# 13 142
  • София
Не знам как изобщо ви хрумва идеята за поръчково убийство? Ако има убиец, което е малко вероятно, той ще е седми човек към групата на шестимата. Те нито са важни с нещо, нито у нас мутрите убиват деца, нито е нужно да убият 6 човека, заради някаква си хижа. Достатъчно е ако им пречат да ги сплашат и ще се ометат за Мексико или другаде на мига.

# 13 143
  • софия
Добре, ако планираш да напуснеш страната (а не да се застреляш) не е ли по-логично да не влизаш в такива детайлни обяснения, че ти било писнало, че си помогнал на момиче, че майката да помислела и щяла да го намери, да бъдела свободна…
Цялото това нещо изобщо не звучи като просто да си искал да отидеш в друга страна. Звучи си като да знаеш, че няма да те има и обясняваш неща, за които знаеш, че ще има въпроси.
Не знам. Ако знаеш, че няма да имаш повече връзка с нея, ако знаеш, че дейността ти тук ще бъде разкрита. Нали казаха, че е имало разследвания, които са приключили края на миналата година. Горе-долу тогава закрива сайтовете.

Бояна, хрумва ни, защото се подхвърля еднопосочна и противоречива информация, защото никой не обяснява, защото тези, които я дяват са се компрометирали.

# 13 144
Будист със сплетени оръсти, който е замръзнал в поза, дори с разбита глава, ама същия тоя лама успял сам да се гръмне отзад и главата му, разбираемо клюмнала върху таблото. От останалите трима, единият бил толкова ентусиазиран, че за по-сигурно се гръмнал два пъти в главата. Записаха всичко на сметката на един вече мъртъв човек и всъщностприключиха случая още при обявяването му, с непрофесионалните бръщолевения за сексти, самоубиства и педофилия и насочиха фокуса на тълпата. Живеем в абсолютна кочина!

Това не е вярно. Калушев не се е гръмнал отзад. Не знам защо го пишете това.

Нито пък друг се е гръмнал два пъти в главата.

Това го казвате Вие. Аз слушам друго. Виждате ли как се прикрива истината, като хвърляш изключващи се версии.

Не знам какво слушате. Първоначалната версия е Ники отпред, Калушев зад него и Алекс в дъното. Един човек, опрян на стъклото без да отговаря на подвикванията на овчаря.

Онзи е говорил за подредба, защото първата му мисъл е била, че са разстреляни от други.

Ето, още един пример. И аз не знам какво слушате😉 Аз съм гомчула някъде, сред всички видеа, които изгледах, но реално няма точна информация кое тяло, къдее било разположено. Така, че това не прави автоматично вярно вашето мнение. Както и моето. Цялата помия по тоя случай е такава. Обаче, нещата, които са обявени и се знаят със сигурност, водят до опит за прикриване на истината.

# 13 145
  • Разпиляна във въображението
Явно не са обикаляли страната, за да я напуснат. Не са имали такова намерение. Били са на Околчица около два часа по-късно от груповата прегръдка на хижата с останалите трите. Отишли са право там, където са приключили живота си.

# 13 146
Мисля, че ако криминалистите разполагат с телефоните, лаптопите на групата и успеят да извлекат всичката информация ще се придобие някаква представа и за мотивите. Въпреки че аз вече си имам някаква версия за тях - невъзможност да продължат целите си, защото нали всичко тук е кочина; хората, които в началото са ги подкрепяли и са им разрешавали доста неща са се дистанцирали, или пък вече не са на позиции, че да го правят; имали са намеци от трети лица външни да внимават, защото ги наблюдават и следят.
Но все си мисля, че трябва да се провери и през последните два месеца с кого са се срещали и разговаряли - лично и по телефон.
И пак да си кажа - физическата смърт на тези хора не е причинена от външни лица.

# 13 147
Ако детето е било свидетел на нещо и всички са решили да разкажат на всеослушание какво е ставало. Защо се изключва да се забъркали в схема, трафик на хора, наркотици..Имаме поток на много пари, имаме сръбска мафия и български политици, с близки контакти.
Не знам как изобщо ви хрумва идеята за поръчково убийство? Ако има убиец, което е малко вероятно, той ще е седми човек към групата на шестимата. Те нито са важни с нещо, нито у нас мутрите убиват деца, нито е нужно да убият 6 човека, заради някаква си хижа. Достатъчно е ако им пречат да ги сплашат и ще се ометат за Мексико или другаде на мига.

# 13 148
  • София
red soul, тази психоложка свързана ли е със случая или е поредната, която търси някакви минутки слава.
Аз вече трудно следя целия поток от информация, но не помня официално да се споделяло повече от това, че жертвите са били навън, пред хижата.
Как изведнъж всички разбраха, че са наредени демонстративно?
Аз още нямам отговор на въпроса тези професионални убийци защо са се занимавали да слагат стихове на Ботев, да пишат прощално писмо до майката на Калушев? Тази психоложка дали споделя това обичайна практика ли е при наказателните убийства?
Няма и да имаш. Маса хора са в отрицание, не ми е ясно защо. Мога да разбера за близки и приятели на убитите, но за останалите....

Гледах Референдум, много ми хареса подбора на гости. Ланджев беше брилянтен, зададе някои правилни въпроси и насочваше към темата, която всички избягват. Имам чувството, че в момента масово всички сме стреснати и засрамени като общество, направо не смеем да назовем това, което се е случвало в хижата. Хареса ми и разследващия журналист Кирил Борисов, много адекватни коментари.
Ето за негледалите: https://bnt.bg/news/sluchayat-petrohan-mezhdu-fakti-i-vnusheniya-346211news.html

# 13 149
И все пак, той винаги ще намери начин да се свърже с майка си, където и да е. Защо ще ѝ казва да бъде свободна и че я обича… неща, които тя знае, обаче се казват сякаш да ги чуе като за последно. Поне на мен наистина така ми звучи.

П.П. Ако са отишли право на Околчица след сбогуването, това значи ли, че 7дни са седяли там и чак на 8мия са решили да се самоубият? Това ми е интересно. Какво са чакали, ако приемем, че не са се самоубили още същия ден. Да видят общественото мнение ли или какво?

# 13 150
Под натиск на обществото МВР-то и Прокуратурата признаха, че 2 техни джипа са ходили някъде, пак половинчато, видели ги на камерите в 13:50 ч.
Но не казват дали се връщат или отиват, колко време ги е нямало, къде са ходили и т.н.

Писна ми да ни представят манипулативно откъслечна информация!

# 13 151
  • София
Смятам, че това с момичето е димна завеса, целяща да опровергае слабостта му към малки момченца.
Тази слабост не е била никаква тайна за всички, които са били с критично мислене и са го познавали.

Дали е мислел, че има някаква форма на изход и бягство и не е бил наясно доколко примката се е стегнала около врата му, ми е трудно да предположа.

Но, признавам, допускам и, че е бил обект на някаква разработка на службите.

Мисля, че и местните хора са били наясно, че не се случват хубави неща в тази хижа и независимо от изолацията, оръжията и страха, аз съм убедена, че в селото се е говорело, в средите на пещерняците и дайвърите също- а не забравяйте, че дайвингът е много скъп спорт и го практикуват заможни хора.

Също не забравям и децата от частните училища и техните родители.

# 13 152
  • софия
Стресната съм, но не съм засрамена. Засрамените трябва да са други. В нормалните държави действат ясни механизми, които контролират и пресичат незаконните дейности. Не е задължение на отделния индивид да следи за спазване на обществените норми и правила спрямо тези около него.

# 13 153
Майката на Калушев много добре знае всичко, била е наясно и какво мисли да направи синът и, но никога няма да го каже и до някъде я разбирам.

# 13 154
Тя мафията на некадърниците и нищоправещите е замесена, че е допуснала всичко това да се случва.
Другите вярващи в извънземни, но гордо присмиващи се тия дето си мислят, че ги пръскат самолетите са друг проблем.
Да наистина. Едните вярват в плоската земя, другите четкат имидж на лама, завлякъл в личния си култ пет човека. Това е засега политиката на нашата многострадална родина. Самият лама я беше нарекъл кочина, но е възвишен иначе

Общи условия

Активация на акаунт